Распад шампионског тима! И Модрић у Серији А?

Лука Модрић, најбољи фудбалер Светског првенства у Русији, могао би да замени Реал Мадрид преласком у Интер из Милана.  Случај „Лука Модрић“ – Италија гори, Интер чека Мистер X, у Мадриду смирују страсти! Шта је истина у причама да најбољи играч Светског првенства појачава Интер?

Фудбал 02.08.2018 | 23:00
Распад шампионског тима! И Модрић у Серији А?
32-годишњи Модрић у Реал је стигао 2012. године из Тотенхема и након пар сезона привикавања, постао један од најбољих и најконстантијих играча екипе.

Мадриђане је недавно напустио Кристијано Роналдо, који је за око 100 милиона евра отишао у Јувентус, а сада би сличним путем могао да крене и Лука Модрић. Такође, спекулише се и о одласку Марсела на Апенине.

Како преноси реномирани италијански новинар Ђанлука Ди Марцио, Интер и Модрић су заинтересовани за сарадњу, а Реал не искључује могућност опраштања од хрватског везисте.

Вредност трансфера није наведена, али Модрићеви агенти и управе оба клуба су се састали како би попричали о евентуалној реализацији трансфера.

Лука је са Реалом освојио четири титуле Лиге шампиона у последњих пет година, а на Мундијалу је проглашен за најбољег играча турнира, на којем је са Хрватском освојио друго место.

Флорентино Перес, председник Реал Мадрида, прави велику реконструкицу тима, пошто су овог лета отишли најважнији људи Зинедин Зидан и Кристијано Роналдо, видећемо да ли ће допустити и одлазак Модрића.

Потврдом о трансферу Шима Врсаљка из мадридског Атлетика и све извеснијим доласком Артура Видала до краја седмице Интер је практично на циљној кривини када је у питању пословање на летњој трансфер пијаци. Лучано Спалети је саставио тим о каквом је сањао.

Ипак, у смирај спарног и нестабилног уторка из Италије се зачула вест која би могла да се претвори у праву фудбалску трансфер експлозију. Интер је за крај прелазног рока спреман да активира бомбу која би помутила разум – Луку Модрића!

И не, изгледа да се не ради о спекулацији или трансфер патки, већ о причи која заиста има озбиљно покриће. Италијански Скај, милански дневник Газета дело Спорт и добро обавештени навијачки портал ИнтерНеwс тврде да спортски директор Пјеро Аузилио ради на мегатрансферу најбољег играча Светског првенства у Русији и да прича можда изгледа немогуће, али да у Интеру неће одустати све до 31. августа у поноћ! Причу је додатно подгрејала чињеница да се Модрић од обавеза на Мундијалу одмара управо на Чизми.

Довођењем Луке Модрића Интер жели да одговори Јувентусу на ангажман Кристијана Роналда, мада је позадина приче мало другачија. Не само да се Лучану Спалетију јако свиђају Модрићеви квалитети, већ су за овај трансфер почели да лобирају сви Интерови Хрвати – Марцело Брозовић, Иван Перишић и новопечени члан Шиме Врсаљко.

Како се истиче, независно од Видаловог трансфера, али и интересовања за Никола Барелу, Аузилио је је имао разговоре и са Мистер X. Мада се дуго крило име мистериозног играча, на крају је откривено да је то заправо Модрић. Односно, да је Интер успоставио контакте са Модрићевим агентом и да је прича о великом трансферу заиста почела. Модрић је, наводно, спреман за нови изазов у каријери после одласка Зинедина Зидана и Кристијана Роналда, мада проблем већ у старту представља плата хрватског аса од 202.000 евра седмично, односно 10.500.000 евра годишње!

И не само то. Питање је да ли ће Флорентино Перез бити спреман да се одрекне још једног носиоца игре после Роналда, иако Модрић пуни 33 године у септембру. Модрићев уговор са Реалом истиче у јуну 2020. године, а из Мадрида стижу поруке да од тог посла неће бити ништа. Добро обавештени мадридски дневникМарка тврди да ни Реал, а ни Модрић немају жељу да раскину сарадњу. Марка је толико сигурна да Модрић неће отићи да се чак пише о томе да ће се Хрват пензионисати у Мадриду.

Нема дилеме да овде има ватре, пошто дими на све стране. Али, исто тако је јасно да је пред Интером паклено тежак посао. Пре него што би се овај трансфер уопште догодио, из Интера ће морати да оду један или двојица играча, а на мети су Роберто Гаљардини и Матијас Весино. Свесни су тога и у клубу, првенствено како не би кршили правилник финансијског фер-плеја. Уколико буду завршили Модрића, Неразури ће бити јаки као земља...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар