Raspad šampionskog tima! I Modrić u Seriji A?

Luka Modrić, najbolji fudbaler Svetskog prvenstva u Rusiji, mogao bi da zameni Real Madrid prelaskom u Inter iz Milana.  Slučaj „Luka Modrić“ – Italija gori, Inter čeka Mister X, u Madridu smiruju strasti! Šta je istina u pričama da najbolji igrač Svetskog prvenstva pojačava Inter?

Fudbal 02.08.2018 | 23:00
Raspad šampionskog tima! I Modrić u Seriji A?
32-godišnji Modrić u Real je stigao 2012. godine iz Totenhema i nakon par sezona privikavanja, postao jedan od najboljih i najkonstantijih igrača ekipe.

Madriđane je nedavno napustio Kristijano Ronaldo, koji je za oko 100 miliona evra otišao u Juventus, a sada bi sličnim putem mogao da krene i Luka Modrić. Takođe, spekuliše se i o odlasku Marsela na Apenine.

Kako prenosi renomirani italijanski novinar Đanluka Di Marcio, Inter i Modrić su zainteresovani za saradnju, a Real ne isključuje mogućnost opraštanja od hrvatskog veziste.

Vrednost transfera nije navedena, ali Modrićevi agenti i uprave oba kluba su se sastali kako bi popričali o eventualnoj realizaciji transfera.

Luka je sa Realom osvojio četiri titule Lige šampiona u poslednjih pet godina, a na Mundijalu je proglašen za najboljeg igrača turnira, na kojem je sa Hrvatskom osvojio drugo mesto.

Florentino Peres, predsednik Real Madrida, pravi veliku rekonstrukicu tima, pošto su ovog leta otišli najvažniji ljudi Zinedin Zidan i Kristijano Ronaldo, videćemo da li će dopustiti i odlazak Modrića.

Potvrdom o transferu Šima Vrsaljka iz madridskog Atletika i sve izvesnijim dolaskom Artura Vidala do kraja sedmice Inter je praktično na ciljnoj krivini kada je u pitanju poslovanje na letnjoj transfer pijaci. Lučano Spaleti je sastavio tim o kakvom je sanjao.

Ipak, u smiraj sparnog i nestabilnog utorka iz Italije se začula vest koja bi mogla da se pretvori u pravu fudbalsku transfer eksploziju. Inter je za kraj prelaznog roka spreman da aktivira bombu koja bi pomutila razum – Luku Modrića!

I ne, izgleda da se ne radi o spekulaciji ili transfer patki, već o priči koja zaista ima ozbiljno pokriće. Italijanski Skaj, milanski dnevnik Gazeta delo Sport i dobro obavešteni navijački portal InterNews tvrde da sportski direktor Pjero Auzilio radi na megatransferu najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Rusiji i da priča možda izgleda nemoguće, ali da u Interu neće odustati sve do 31. avgusta u ponoć! Priču je dodatno podgrejala činjenica da se Modrić od obaveza na Mundijalu odmara upravo na Čizmi.

Dovođenjem Luke Modrića Inter želi da odgovori Juventusu na angažman Kristijana Ronalda, mada je pozadina priče malo drugačija. Ne samo da se Lučanu Spaletiju jako sviđaju Modrićevi kvaliteti, već su za ovaj transfer počeli da lobiraju svi Interovi Hrvati – Marcelo Brozović, Ivan Perišić i novopečeni član Šime Vrsaljko.

Kako se ističe, nezavisno od Vidalovog transfera, ali i interesovanja za Nikola Barelu, Auzilio je je imao razgovore i sa Mister X. Mada se dugo krilo ime misterioznog igrača, na kraju je otkriveno da je to zapravo Modrić. Odnosno, da je Inter uspostavio kontakte sa Modrićevim agentom i da je priča o velikom transferu zaista počela. Modrić je, navodno, spreman za novi izazov u karijeri posle odlaska Zinedina Zidana i Kristijana Ronalda, mada problem već u startu predstavlja plata hrvatskog asa od 202.000 evra sedmično, odnosno 10.500.000 evra godišnje!

I ne samo to. Pitanje je da li će Florentino Perez biti spreman da se odrekne još jednog nosioca igre posle Ronalda, iako Modrić puni 33 godine u septembru. Modrićev ugovor sa Realom ističe u junu 2020. godine, a iz Madrida stižu poruke da od tog posla neće biti ništa. Dobro obavešteni madridski dnevnikMarka tvrdi da ni Real, a ni Modrić nemaju želju da raskinu saradnju. Marka je toliko sigurna da Modrić neće otići da se čak piše o tome da će se Hrvat penzionisati u Madridu.

Nema dileme da ovde ima vatre, pošto dimi na sve strane. Ali, isto tako je jasno da je pred Interom pakleno težak posao. Pre nego što bi se ovaj transfer uopšte dogodio, iz Intera će morati da odu jedan ili dvojica igrača, a na meti su Roberto Galjardini i Matijas Vesino. Svesni su toga i u klubu, prvenstveno kako ne bi kršili pravilnik finansijskog fer-pleja. Ukoliko budu završili Modrića, Nerazuri će biti jaki kao zemlja...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar