Пет година касније: Ожеговић на мјесту успјеха!

Нападач црно-белих поново у држави у којој је постао европски шампион.

Фудбал 01.08.2018 | 17:15
Пет година касније: Ожеговић на мјесту успјеха!
На данашњи дан пре тачно пет година, Србија се радовала вестима из Литваније - постали смо прваци Европе за играче до 19 година. Део ове генерације био је и Огњен Ожеговић који се данас са Партизаном враћа тамо где је заувек постао "златан".

Пред пут на Балтик упитали смо нападача "ваљка" да ли се сећа шта је радио 1. августа 2013. године?

"Уф...", био је збуњен због јутарњег лета Ожеговић.

"Јао да, то је на данашњи дан! Лепа сећања... и баш сад идем у Литванију. Надам се да ћу опет бити успешан у овој земљи. Хвала ти што си ми ово напоменуо! Није било треме у тој генерацији, дошли смо до финала, па шта буде, и успели смо да победимо Французе".

Велики број тадашњих омладинских фудбалера Француске сада је сам "крем" фудбала.

"Ту су били Марсијал, Рабио, Лапорт, Менди... Победили смо тим који је тада вредео мало мање него сада, ми смо били екипа из Суперлиге. Све је могуће у фудбалу".

Колико се Огњен Ожеговић променио од тада?

"Доста, доста... Нисам имао баш пут који се очекивао после тог Европског, очекивало се да сви експлодирамо и одемо у велике клубове, мањина је отишла, а већина нас је остала у Србији и полако су онда почели да одлазе у иностранство. Сада све полако долази на своје место", рекао је Ожеговић кога смо упитали да се присети финалног меча у Маријамполу.

Сећања су почела да му навиру.

"Сад ми се враћа све... Митар је играо у нападу, стварно нас је носио кроз цело ЕП, отишао онда у Андерлехт. Ушао сам у игру, било је важно да се спасимо и да остане 1:0. Борили смо се сви као један. Били смо колектив, а мало се веровало у нас. Нико није очекивао да будемо ни шести од осам тимова. Од тада су 'орлићи' успели на Светском првенству, било је квалификовања на ЕП за младе, ми смо ти који су почели нову еру млађих селекција Србије".

Да ли ће у Литванији бити таличан Партизану, који у својој историји никад није гостовао у овој земљи? Црно-бели имају предност против Тракаија из првог меча 1:0, али неће бити лако.

"Имао сам и после пар репрезентативних утакмица овде и све су ми биле успешне. Надам се да се и сада враћам са победом из ове земље", поручио је нападач.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар