Pet godina kasnije: Ožegović na mjestu uspjeha!

Napadač crno-belih ponovo u državi u kojoj je postao evropski šampion.

Fudbal 01.08.2018 | 17:15
Pet godina kasnije: Ožegović na mjestu uspjeha!
Na današnji dan pre tačno pet godina, Srbija se radovala vestima iz Litvanije - postali smo prvaci Evrope za igrače do 19 godina. Deo ove generacije bio je i Ognjen Ožegović koji se danas sa Partizanom vraća tamo gde je zauvek postao "zlatan".

Pred put na Baltik upitali smo napadača "valjka" da li se seća šta je radio 1. avgusta 2013. godine?

"Uf...", bio je zbunjen zbog jutarnjeg leta Ožegović.

"Jao da, to je na današnji dan! Lepa sećanja... i baš sad idem u Litvaniju. Nadam se da ću opet biti uspešan u ovoj zemlji. Hvala ti što si mi ovo napomenuo! Nije bilo treme u toj generaciji, došli smo do finala, pa šta bude, i uspeli smo da pobedimo Francuze".

Veliki broj tadašnjih omladinskih fudbalera Francuske sada je sam "krem" fudbala.

"Tu su bili Marsijal, Rabio, Laport, Mendi... Pobedili smo tim koji je tada vredeo malo manje nego sada, mi smo bili ekipa iz Superlige. Sve je moguće u fudbalu".

Koliko se Ognjen Ožegović promenio od tada?

"Dosta, dosta... Nisam imao baš put koji se očekivao posle tog Evropskog, očekivalo se da svi eksplodiramo i odemo u velike klubove, manjina je otišla, a većina nas je ostala u Srbiji i polako su onda počeli da odlaze u inostranstvo. Sada sve polako dolazi na svoje mesto", rekao je Ožegović koga smo upitali da se priseti finalnog meča u Marijampolu.

Sećanja su počela da mu naviru.

"Sad mi se vraća sve... Mitar je igrao u napadu, stvarno nas je nosio kroz celo EP, otišao onda u Anderleht. Ušao sam u igru, bilo je važno da se spasimo i da ostane 1:0. Borili smo se svi kao jedan. Bili smo kolektiv, a malo se verovalo u nas. Niko nije očekivao da budemo ni šesti od osam timova. Od tada su 'orlići' uspeli na Svetskom prvenstvu, bilo je kvalifikovanja na EP za mlade, mi smo ti koji su počeli novu eru mlađih selekcija Srbije".

Da li će u Litvaniji biti taličan Partizanu, koji u svojoj istoriji nikad nije gostovao u ovoj zemlji? Crno-beli imaju prednost protiv Trakaija iz prvog meča 1:0, ali neće biti lako.

"Imao sam i posle par reprezentativnih utakmica ovde i sve su mi bile uspešne. Nadam se da se i sada vraćam sa pobedom iz ove zemlje", poručio je napadač.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar