Хоће ли Стевандић мијењати Додика?

Ненад Стевандић је, по свему судећи, предодређен да замијени Милорада Додика на мјесту српског члана Предсједништва БиХ, уколико СНСД оствари побједу на овој позицији на општим изборима у октобру, сазнајемо из добро обавјештених извора у врху СНСД-а.

Република Српска 01.08.2018 | 14:38
Хоће ли Стевандић мијењати Додика?
У јавности се већ неколико мјесеци спекулише да је кандидатура Додика на мјесто члана у Предсједништву БиХ нешто што он лично не жели, нити му та улога омогућава адекватну позицију која му је неопходна да задржи контролу над, прије свега, бројним „одметнутим“ кадровима унутар самог СНСД-а. Додик се морао кандидовати јер, прије свега, он нема право на нови мандат као предсједник Републике Српске, будући да му управо истиче други.

Због тога је план, како наш извор тврди, да послије побједе на изборима Додик „одустане“ од тог мјеста, правдајући се здравственим проблемима, да би онда прихватио мјесто предсједника Владе Републике Српске. Мјесто у Предсједништву се тиме препушта Парламенту БиХ, који онда из својих редова бира другог представника из Републике Српске. Додик је већ „преломио“ да то буде Стевандић, у кога он има највише повјерења, након Жељке Цвијановић.

Овај план је одскора предмет интензивних разговора у најужим круговима у СНСД-у, још од шокантне одлуке да се Стевандић, лидер Уједињене Српске, стави на компензацијску листу СНСД-а. Компензацијска листа омогућага готово извјестан пролаз у Парламент БиХ, и ово мјесто је, традиционално, сачувано за најоданије и најзаслужније кадрове сваке странке. Препуштајући Стевандићу то мјесто Додик је забио трн у око многим „ветеранима“ СНСД-а који су прижељкивали то мјесто као награду за крај политичке каријере и увод у „заслужену“ пензију.

Кандидатура Додика на мјесто члана Предсједништва из Републике Српске је такође обиљежена чињеницом да се он налази на црној листи САД-а, што представља велики минус за свакога ко обавља тако важну функцију. Подсјећамо, због специфичног устројства на ком поћива БиХ, Предсједништво, иако највиши орган у земљи нема много извршних моћи или надлежности.

Једна од најзапаженијих, и она са којом се чланови овог тијела највише баве јесу разни облици међународних односа као што су пријеми страних државника и посјете у иностранству, представљаљући БиХ и Републику Српску.

Због овог је Додик, све док је на црној листи САД-а особа која само формално може да испуњава дужности члана Предсједништва. Са њим се, уколико дође у Предсједништво, неће моћи, али ни жељети састати чак ни регионални лидери, а о шефовима влада и предсједницима можнијих земаља да и не говоримо.

Практичар Додик је ипак прихватио кандидатуру за ово мјесто, свјестан да је у два мандата „испуцао“ максимум времена које може да проведе као предсједник Српске, док би одустајањем од кандидатуре драстично смањио број гласова које СНСД-у требају да у октобру осигурају стабилну већину у НСРС и тиме контролишу састав будуће Владе Републике Српске.

Додик је сигуран да ће он као кандидат за Предсједнишво и  страначка инфраструктура омогућити, заједно са ДНС-ом СП-ом и осталим коалиционим странкама остварити комотну већину у НСРС, па ће стога ко год буде предсједник након октобра морати да преговара са њим око састављања нове владе.

Иако формално не спада у исти кош изборних прелетања које су од скора почели да се називају „папцима“, овај вид кориштења законских рјешења која су недоречена представља једну врсту дилеме око легитимности избора. Да ли ће људи, који свој глас дају Додику бити задовољни када на крају на том мјесту виде Ненада Стевандића?

нас-портал.нет

Коментари / 66

Оставите коментар
Name

Никола

01.08.2018 12:40

Гласамо за Стевандица,у ствари за Додика...чекај за кога гласамо!? Ко кога овдје прави будалама!? Стварно превише потцјењују овај јадни и напацени народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.08.2018 13:07

И онако гласамо за Иванића, не знам што да нас брину Додик и Стевандић!? Нисмо ваљда толико ниско пали да између Додика и Иванића бирамо Додика!!!

Name

Покрет Средњи Прст (ПСП)

01.08.2018 13:26

Не ваља вам рацуница. Ако побиједи СНСД, ДНС и СП (а неце), мјесто премијера гарантовано је Радовицу из ДНС. То је услов да ДНС подрзи Додика и Цвијановицку. Максимално сто Додик мозе понудити Папку Стевандицу је да га посаље у парламент у Сарајево да замијени Спирица. Медјутим, ДНС и Павиц треба да одиграју тројанског коња (они обицни су вец постали) и да се по налогу из централе Секте након избора приклоне СЗП. Радовиц остаје премијер, и то је цијена коју СЗП мора платити, одрицуци се Цавица, јер је њему обецано премијерско мјесто. Након ове игранке Додику се пакује оптузница. Ово је све вец договорено тамо гдје треба.

Name

РАСПУЦХИН

01.08.2018 13:31

Наш мали/ Стеван Дичић,/ запјапурио се и зајунио/ к'о прави бичић.// Он одавно/ то сви знају,/ роговима боде/ за газду бају.// Прочитали смо бају/ и његове фолове,/ отићи ће и Стеван Дичић/ међу браћу волове.//

Name

Мој Ниџо

01.08.2018 13:45

Као да се народ ишта пита, или стварно бира на изборима...

Name

знање је снага, знање је моц..

01.08.2018 14:27

Јел то Стевандиц хоце да сједи на трактору док Додик вози? Грандиозно!

Name

Никола

01.08.2018 14:38

Процитајте ово: хттп://www.зурнал.инфо/новост/21319/тајкун-слободан-станковиц-отвара-сва-врата

Name

Зрно По Зрно

01.08.2018 15:03

Све је постало пепео и дим од кад си Ненаде отишо са њим!

Name

X

01.08.2018 15:31

Додик или Стевандић, нема везе. Обојица су нељуди.

Name

Нострадамус

01.08.2018 16:19

Нико не подцјењује овај напацени народ,народ прихвата све сто му се сервира.

Name

Ова

01.08.2018 16:48

Пудлица Стевандиц ,није ни за куцног мајстор...види само његову пудла фацу..,

Name

абоб

01.08.2018 21:44

Аууу ова двааа таман су папак и његов сеф пристају један уз другога хахахахаха а ациц и спириц јос ту додати и и и и па даа Сви дрварцании и додо поцасни градјанин града дрварааа а љепота од зивота бравооо дрварцаниии јос само хвали миле пансионац и за дрвар и дрварцане нема зимее теце мед и млијекооо и десице се економски бума а и право це те добити изгубљено али само глас требааа и супер свима хахахаха смијесно и залоснооо

Name

НЕНА

01.08.2018 22:56

ХАХАХАХААХ

Name

за Ова

02.08.2018 03:24

Испред друштва за заштиту паса и мачака изјављујем приговор да Стевандић има фацу пудлице, то је атак на тако племениту и добродушну расу паса. Поменути има фацу јазавичара кад намирише добар кукуруз па само жмирка и чека мрка да га прождере јер због дебеле гггггг га мрзи устати.

Name

Петар

01.08.2018 12:41

Је ли вам то у сну дошло? Било ко буде бољи је од вашег кандидата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лара

01.08.2018 12:59

А ко је то нас кандидат? Ко смо ми?

Name

БеЛе

01.08.2018 13:10

Ти си баш ретард, када не схваташ како функционише овај лоповски и криминални клан који нас води и уништава задњих 12-13 година....

Name

Зиле

01.08.2018 13:53

кога год ставе за цлана снсд губи на изборима тоје сигурно доста је било криминалаца хоцемо постене људе којице радити за народ а не засебе и своје интересе а стевандица ха ха ха дупелизац

Name

киза

01.08.2018 12:42

А ста ако изгуби изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јуриј

01.08.2018 12:59

Сто је далеко вјероватнија опција. Онда у затвор!

Name

Скептик

01.08.2018 13:28

Замишљам свињолику КОЊИНУ ИЗ ЦРКВЕНЕ у Предсједништву...Ух.

Name

Ре. Киза

01.08.2018 14:52

Несмје изгубити изборе па по цјену рата, ни он, ни Цовиц ни Бакир мислим на њихове странке. Јер у противном неписе им се добро, а ко би се тога одрекао и потписао смртну пресуду. Народе у овој дрзави избори су само фарса небили народи сконтали да се и они несто питају, а уствари резултати се знају вец унапријед зиви били па видјели. Само револуција ове мозе скинути с грбаце народа а избори никако.

Name

1

01.08.2018 17:17

Жиле, ако хоћеш да гласаш за поштеног чему спомињање опозиције када су и они проверено непоштени? Дакле поштеног уколико га уопште у политици има тек треба да се појави на сцени. Уколико мислиш другачије, онда си слијео поред очију.

Name

Дире Страитс

01.08.2018 12:43

Има ли шта занимљивије, јер ово је досадно. Прво је речено да ће га замијенити Шпирић /уколико побиједи, наравно/, сада Стевандић. Не би ме чудило да се за два мјесеца пише да ће га замијенити онај стари Стеванчевић или Перица Ђокић можда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОН, познат у народу као Баја

01.08.2018 12:47

ОН је извр геноцида над срспким народом , ОН јеразлог за одлазак породица из РС, ОН је разлог за пљацку и отимацину, ОН је разлог за бахатост, ОН је разлог да имамо полицију која дилује дрогу и млати насу дјецу, ОН је разлог за Проинтер, Интеграл, МГ Минд и др, ОН је разлог за енормно задузивање.....ОН је питање зивота и смрти у РС.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

01.08.2018 13:57

Ко је га бирао?

Name

@Питање

01.08.2018 16:05

Нико. Свију је купио и уцјенио!

Name

ИСТИНА

01.08.2018 12:47

Па то да додик иде према премијерској функцији се зна вец дуго а кандидатура за предсједниство је да својом харизмом обезбједи побједу и ниста ново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

01.08.2018 13:35

Којом харизмом???? Он хвата на ону спику: јбт ти матер, рузна си, не с..ри, једи г..на, па обори ногом столицу у НС етц етц... Има једна његова предратна слика, бијели сако и мерцедес. Узасссс

Name

Хм

01.08.2018 22:30

За будалу ИСТИНУ..којом харизмом јадо,обична Љевчаска ,сељачина и љевчаски, генетски лазов..косто се сам уфуро на капањи 2014,пред боском реце заврсну реч..да се уписас од смеха цитирам,ДРАГЕ ДАМЕ АКО НИСТА ГЛАСАЈТЕ ЗА МАРКАТНОГ ТИПА СА ПЛАВИМ ОЧИМА..трупац,дрвосјеца ,руљак,пласт сјена се уфуро у МАРКАТНОГ ТИПА..Моје другарице и ја остале безсу теxта..годинама смо се шпрдале са том,лазљивом уфураном сељачином.то је пред боском рекао на заврсној капањи 2014г Посто бл има много зена ,па као гласајмо за МАРКАТНОГ ТИПА СА ПЛАВИМ ОЦИМА,а тип неотесани муфлон,пристајало би му да се јави у неки ријалити,задругу..оо отвори се небо он стварно високо лети,а пасце на нос..хххааа тип,плаве оци,маркатан,ххххххааа,аааххх

Name

Лука М

01.08.2018 12:51

Стевандић је физичко оличење љигавости, покварености и поткупљивости али и јада у коме сви живимо. Дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.08.2018 12:57

Цвијановицева, Стевандиц, Додик - лос(а), гори, најгори. Фали јос им фали само Војин Митровиц да настави низ или Никола Спириц или Стаса Косарац. Да не заборавим ни Мајкицеву. Све боље од бољега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Надја

01.08.2018 13:12

Не цуди ме. Стевандиц је увијек био превртљиво и дупелизацко смеце. Али, од те прице нема ниста, јер губе изборе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За надју

01.08.2018 13:18

Улицарко зар те није имо ко уцит пристројности

Name

Ре "За надју" РАСПУЦХИН

01.08.2018 13:40

А вас , поред пристојности и писмености?

Name

@за надју

01.08.2018 13:47

Ово је минимум љубазности и пристојности који се вама сектасима мозе указати...

Name

за Надју

01.08.2018 15:38

Браво! Баш су обојица велике људске НУЛЕ. Колико глуп мораш бити да за њих гласаш? Само испрани мозгови ћр њима дати гласове. ко мисли својом главом бјежи од њих. Ко је убио Давида! Правда за Давида!

Name

Па

01.08.2018 13:15

Не знам шта ће Додик урадити али једно је сигурно да ће ову неспособну опозицију превеслати жедне преко воде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.08.2018 14:44

Опет ти паметњаковицу? Јос ниси отисао на биро рада да се пријавис? Опет си се руцак прејео купуса???

Name

Неко

01.08.2018 13:25

Хахаха, па сједиће Иванић а овамо Вукота.....шта има Додик да планира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

01.08.2018 13:29

Нама је највеци проблем сто у сваком дуелу са Стевандицем извуцемо дебљи крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕЋЕМО ГЛАСАТИ НИ ЗА ЈЕДНОГ

01.08.2018 13:49

НЕЋЕМО ГЛАСАТИ НИ ЗА ЈЕДНОГ - обојица су се огријешила о БОГА ДА ЛИ ДОДИК И СТЕВАНДИЋ УОПШТЕ ЗНАЈУ ШТА ЈЕ КРСНА СЛАВА. Н Е З Н А Ј У !!! Зато и један и други причају небулоз, и натеравају воду на своје млинове - ТИ МЕНИ А ЈА ТЕБ. Треба да знају шта значи упалити славску свијећу. Ево па нека знају и ово: Свети Сава је у праксу увео обред крсне славе на литургијској основи. Од светога Саве се тај обред, као и обичаји који га прате, поступно формира, док се не развије до данасњег облика.Данасњу форму тог обреда коначно у прослом вијеку (1862) је фиксирао митрополит Србије Михаило. Од бројних имена које је имала ова појава некад, а има их и данас, најраспрострањенији је, КРСНА СЛАВА И СВЕЋАРИ. Светлост је симбол добра, Бога. Смисао свијеће и кандила као култ извора свјетлости је у ватри од које зрачи свјетлост. Ватра чисти нечцисто, а свјетлост одгони таму и тиме разгони нечисте духове. Свјетлост свијеће на богослужењу, као и на слави, је замјена за жртвени огањ. Свијећа је поред старозавјетног кандила ушла у употребу хришчанског култа у првим вјековима хришчанства. Свијећа је симбол марљивости и чистоте. ЗА ДАВОРА ДРАГИЧЕВИЋА ЈЕ ОВО ВЕЛИКА УВРЕДА ОД ЧОВЈЕКА КОЈИ ВОДИ ОВУ ДРЖАВУ. Изгубљени његов син је СВИЈЕЋА - симбол добра, Бога. Ватра чисти нечисто, а свјетлост одгони таму и тиме разгони нечисте духове - Давор хоће да дође само до истине и правде. Само му ДОДИК, КАО И СТЕВАНДИЋ ТРЕБАЈУ РЕЋИ У 1 МИНУТИ КО МУ УБИ СИНА, али ОБАДВОЈИЦА бљује огавне ствари и ХУЛЕ ПРОТИВ БОГА. ЗА ЊИХ НИЈЕ ЕПИТЕТ "ЧАСНИХ СРБА", Е ПА ЗАТО НЕЋТЕ БИТИ У ВЛАСТИ ОД ОКТОБРА. ЈОШ МАЛО НАПАДАЈТЕ НАРОД КРОЗ БОГА, БОГ ЋЕ ВАМ НАПЛАТИТИ - ОН НЕ ПРАШТА НИКОМЕ, ПА НИ ВАМА ДВОЈИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.08.2018 15:05

Важно је да ти знаш шта је Крсна слава. И Драгичевиће коментариши на другом мјесту.

Name

БОТ КОЈИ НЕ ПОШТУЈЕ КРСНУ СЛАВУ

01.08.2018 15:30

ОДГОВОР ЗА РЕ:ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА ТИ СМЕТА ПОЈАМ КРСНЕ СЛАВЕ А ДРАГИЧЕВИЋА ПОВОДОМ ТОГА СВИ ПОДРЖАВАЈУ: ТИ СИ ПРЉАВИ БОТ КАО ШТО ЈЕ ТВОЈ ВЕЛИКИ БАЈА ОД КОЈЕГ УЧИШ ДА ХУЛИШ ПРОТИВ БОГА!

Name

Игор

01.08.2018 13:51

хттп://уцентар.цлоудаццесс.хост/физицки-обрацун-резимлија-ненад-стевандиц-осамарио-марка-ацица/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.08.2018 13:55

тацно. Црвени комби му је стално на памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

01.08.2018 13:56

Додик и Стевандић по свом квалитету спавају у посљедњи круг Дантеовог пакла. Не знам који од њих двојице се више гади народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

01.08.2018 14:03

Све ово је тацно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

01.08.2018 14:03

Све ово је тацно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

01.08.2018 14:13

Изволи те народе. 7 Октобра је тест ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ, да вас видимо. Да видимо ко ће гласати за дода односно господина ЦРВЕНОГ КОМБИЈА. Хајде браћо КРАЈИШНИЦИ да вас видимо. ПС сви знате шта је радио ЦРВЕНИ КОМБИ и ко је њиме управљао. С БОЖИЈОМ ПОМОЋУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

01.08.2018 14:33

Готово невазно ко це то бити народ користи сваку прилику да напусти ово зацарано мјето у цему и успијева а могло би се закљуцити да и окрузење па цак и ЕУ ради на томе и олаксава запослење насим људима цорави су наси кваси политицари да то виде а њима је вазна функија само да би се јос опљацало ста има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риалити соуу

01.08.2018 14:35

Ххааа,та Сподоба гдје додје та страка и пропада..Боли ме .уво за Лопурде 7укуцана гласа за Иваница ,и Вукоту..Наравно пресли сми из снсд, 2014,задњи пут од нас глас...Та вјесалица од лопурде са нас преставља,смјесно,незнасе кога народ висе мрзи Стевадица ил Спирица, ххха кад бих знали шпрднхе по. БЛ.О ЊИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

01.08.2018 15:05

Милокрад и Папак,коалиција се зове МИП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

01.08.2018 15:28

Овај од октобра само у затвор може. И треба. Јер, ред је више мајку му.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

01.08.2018 15:37

Ми гласамо за Иваница а ова двојица могу један другог намицати до судњег дана али иза ресетака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцо

01.08.2018 16:21

Е ово вец несмије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцо

01.08.2018 16:22

Е ово несмијем ни замислити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола СНСД

01.08.2018 17:11

ДОДИК ЈАВНО ПРИЧА ДА ХОЋЕ ДА БУДЕ ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ... зато ће се и повуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анна

01.08.2018 20:49

Неће се он повући , провући ни извући.

Name

Стевка

01.08.2018 22:37

На свијету нема одвратније особе од оног идиота Стевандица и његовог сељацине сефа!

Name

СПАС

02.08.2018 04:06

А ко ће му дати мандат? Говедарица? Никад!

Name

Види

02.08.2018 17:16

лијаца Стевице ,суња се да ухвати плијен ,некад пецено крме а најцесце врецу пара....

Name

Владо

01.08.2018 20:34

Да ли је неко примјетио реценицу "... након сто Додик побиједи на изборима за цлана предсједниства..."?! Ја бих рекао да је то јасно, цак и цитаоцима овог портала...

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

01.08.2018 21:24

Само будале це ици да гласају за било кога...иста говна све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мима

01.08.2018 21:53

Гласам за Иванића .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

01.08.2018 23:31

Мене овакве приче тјерају да гласам за Иванића , Вукоту а овамо за парламнет рс за ДНС.Прошли пут сам гласао за доду све нивое власти.

ОДГОВОРИТЕ