"Нетачне оптужбе МУП-а РС"!

Министарство безбједности Босне и Херцеговине енергично одбацује наводе МУП-а РС, а који су објавили поједини медији, да је приликом спаљивања одузете опојне дроге у Термоелектрани Гацко прошле седмице, на било који начин могло десити да дио дроге не буде уништен.

Босна и Херцеговина 01.08.2018 | 14:26
"Нетачне оптужбе МУП-а РС"!
"Комисија за уништавање опојних дрога Савјета министара БиХ овај процес води у складу са највишим стандардима и врло строгим процедурама, гдје се цјелокупан процес документује, те проводи под сталним надзором припадника Државне агенције за истраге и заштиту, гдје СИПА врши превоз и осигурава одузету опојну дрогу од мјеста складиштења до мјеста уништавања, те осигурава и само мјесто уништавања.

Процес подразумјева да се дрога приликом изузимања из просторија судова и полиције, претходно вјештачи, мјере количине и пакује у специјалне вреће. Транспорт се врши у возилима СИПА-е, која су такође запечаћена, превози до самог мјеста за уништавање те уз обимну и детаљну фотодокументацију, која је урађена и у овом случају, врши спаљивање у присуству чланова комисије и полиције.

Због тога искључујемо било какву могућност да пронађена супстанца у кругу термоелектране Гацко, може бити дрога која је намјењена за уништавање и изражавамо сумњу у порјекло те материје. Између осталог, приликом транспорта, возила и дрога никада нису била у близини просторија гдје је сумњива супстанца наводно нађена", наводи се у саопштењу Министарства безбједности БиХ. 

Ово министарство позива надлежно тужилаштво у Требињу да пронађену сумњиву материју доставе на вјештачење Центру за форензичка испитивања и вјештачења Федералне управе полиције, који су пружали подршку у цјелокупном процесу, како би утврдили да ли се ради о истој супстанци и тиме отклонили сваку сумњу у поријекло ове материје.

"Ово је потребно из разлога јер се количине пронађене материје, које је данас саопштио МУП-а РС, не подударају ни са једном евидентираном количином/паковањем дроге која је вјештачена прије уништавања", речено је у саопштењу Министарства безбједности БиХ.

(БН)  

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Кики

01.08.2018 12:33

Сад це Каран и Лепир да сазову Конференцију за стампу ..има све да пљусти од доказа и аргумената.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цг

01.08.2018 12:34

Људи ово мозе само код нас Ма пало са небеса Неко производи дрогу изнад нас Испало му у транспорту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

01.08.2018 12:36

Знао сам да он није толико паметан да направи неку паметну смицалицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

01.08.2018 12:36

Ова дрзава са оваквим кадром за безбедност је дотакла само дно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УЖАС!!!

01.08.2018 12:42

Просто је ИДИОТСКИ "смислити" такву ГЛУПОСТ од стране ПОЛИЦИЈЕ Републике Српске!? Ако је СИПА превозила дрогу, онда би било "НОРМАЛНО" да је НЕ ОСТАВЉА У КРУГУ ТЕРМОЕЛЕКТРАНЕ, већ би је "ОДВЕЗЛА" на друго мјесто!!! У то не може ни МАЛО ДИЈЕТЕ ПОВЈЕРОВАТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

01.08.2018 12:44

Извадио баја две вреце из игоровог стека. Цисyо оно мало пред изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

логицан закљуцак

01.08.2018 15:04

Сами врх Министарства безбједности дила дрогу.Нема друге.Нека доказу да није тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАВРШИО ФАКУЛТ? КОЈИ? ПОЈМА НЕМА

01.08.2018 15:10

Неформална логика или како вјешто аргументовати - О ТОМ ПОЈМА НЕМА ЛУКАЧ, КАО И ЊЕГОВИ У МУП-у. Неформална логика дисциплина је која се бави правилним закључивањем и развијањем критичког мишљења. Док нам с једне стране показује како изгледа добар аргумент, исто тако нас учи како препознати најчешће грешке и пристраности ( мора свим срцем себе оправдати јер је крив до самог бога). А ЛУКАЧ нема ни аргумената, а пристрасност самом себи ВОДИ ГА У ТОТАЛНО НЕЗНАЊЕ. Чињеница је да правила закључивања и аргументовања, као и важност отворености у расправи, вриједе потпуно неовисно о теме о којој се расправља, вриједе у високо софистицираним научним истраживањима, али и у свакодневним ситуацијама. АЛИ ЛУКАЧ СЕ НЕ СНАЛАЗИ НИКАКО- питање за њега који аргумент је навео да би се оправдала његова тврдња "Нетачне оптужбе МУП-а РС"!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда и истина

02.08.2018 07:20

Слажем се, али додајм да сем сто је неписмен, он је у страху. НАРОД ТИ ВЕЋ ВИШЕ ОД СТО ДАНА ДАЈЕ НА ЗНАЊЕ ДА АКО СЕ НЕ БОЈИШ _ ПРОГОВОРИ ОИСТИНИТО; ПРАВЕДНО И БЕЗ УВИЈАЊА. Народ те у овој најновјој афери у Херцеговини пита:КОЈИ ТВОЈИ МУП-овци су били на спаљивању дроге.?