"Netačne optužbe MUP-a RS"!

Ministarstvo bezbjednosti Bosne i Hercegovine energično odbacuje navode MUP-a RS, a koji su objavili pojedini mediji, da je prilikom spaljivanja oduzete opojne droge u Termoelektrani Gacko prošle sedmice, na bilo koji način moglo desiti da dio droge ne bude uništen.

Bosna i Hercegovina 01.08.2018 | 14:26
"Netačne optužbe MUP-a RS"!
"Komisija za uništavanje opojnih droga Savjeta ministara BiH ovaj proces vodi u skladu sa najvišim standardima i vrlo strogim procedurama, gdje se cjelokupan proces dokumentuje, te provodi pod stalnim nadzorom pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje SIPA vrši prevoz i osigurava oduzetu opojnu drogu od mjesta skladištenja do mjesta uništavanja, te osigurava i samo mjesto uništavanja.

Proces podrazumjeva da se droga prilikom izuzimanja iz prostorija sudova i policije, prethodno vještači, mjere količine i pakuje u specijalne vreće. Transport se vrši u vozilima SIPA-e, koja su takođe zapečaćena, prevozi do samog mjesta za uništavanje te uz obimnu i detaljnu fotodokumentaciju, koja je urađena i u ovom slučaju, vrši spaljivanje u prisustvu članova komisije i policije.

Zbog toga isključujemo bilo kakvu mogućnost da pronađena supstanca u krugu termoelektrane Gacko, može biti droga koja je namjenjena za uništavanje i izražavamo sumnju u porjeklo te materije. Između ostalog, prilikom transporta, vozila i droga nikada nisu bila u blizini prostorija gdje je sumnjiva supstanca navodno nađena", navodi se u saopštenju Ministarstva bezbjednosti BiH. 

Ovo ministarstvo poziva nadležno tužilaštvo u Trebinju da pronađenu sumnjivu materiju dostave na vještačenje Centru za forenzička ispitivanja i vještačenja Federalne uprave policije, koji su pružali podršku u cjelokupnom procesu, kako bi utvrdili da li se radi o istoj supstanci i time otklonili svaku sumnju u porijeklo ove materije.

"Ovo je potrebno iz razloga jer se količine pronađene materije, koje je danas saopštio MUP-a RS, ne podudaraju ni sa jednom evidentiranom količinom/pakovanjem droge koja je vještačena prije uništavanja", rečeno je u saopštenju Ministarstva bezbjednosti BiH.

(BN)  

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Kiki

01.08.2018 12:33

Sad ce Karan i Lepir da sazovu Konferenciju za stampu ..ima sve da pljusti od dokaza i argumenata.

ODGOVORITE
Name

Cg

01.08.2018 12:34

Ljudi ovo moze samo kod nas Ma palo sa nebesa Neko proizvodi drogu iznad nas Ispalo mu u transportu

ODGOVORITE
Name

Па

01.08.2018 12:36

Знао сам да он није толико паметан да направи неку паметну смицалицу

ODGOVORITE
Name

Mirko

01.08.2018 12:36

Ova drzava sa ovakvim kadrom za bezbednost je dotakla samo dno.

ODGOVORITE
Name

UŽAS!!!

01.08.2018 12:42

Prosto je IDIOTSKI "smisliti" takvu GLUPOST od strane POLICIJE Republike Srpske!? Ako je SIPA prevozila drogu, onda bi bilo "NORMALNO" da je NE OSTAVLJA U KRUGU TERMOELEKTRANE, već bi je "ODVEZLA" na drugo mjesto!!! U to ne može ni MALO DIJETE POVJEROVATI!!!

ODGOVORITE
Name

kiza

01.08.2018 12:44

Izvadio baja dve vrece iz igorovog steka. Cisyo ono malo pred izbore

ODGOVORITE
Name

logican zakljucak

01.08.2018 15:04

Sami vrh Ministarstva bezbjednosti dila drogu.Nema druge.Neka dokazu da nije tako.

ODGOVORITE
Name

ZAVRŠIO FAKULT? KOJI? POJMA NEMA

01.08.2018 15:10

Neformalna logika ili kako vješto argumentovati - O TOM POJMA NEMA LUKAČ, KAO I NJEGOVI U MUP-u. Neformalna logika disciplina je koja se bavi pravilnim zaključivanjem i razvijanjem kritičkog mišljenja. Dok nam s jedne strane pokazuje kako izgleda dobar argument, isto tako nas uči kako prepoznati najčešće greške i pristranosti ( mora svim srcem sebe opravdati jer je kriv do samog boga). A LUKAČ nema ni argumenata, a pristrasnost samom sebi VODI GA U TOTALNO NEZNANJE. Činjenica je da pravila zaključivanja i argumentovanja, kao i važnost otvorenosti u raspravi, vrijede potpuno neovisno o teme o kojoj se raspravlja, vrijede u visoko sofisticiranim naučnim istraživanjima, ali i u svakodnevnim situacijama. ALI LUKAČ SE NE SNALAZI NIKAKO- pitanje za njega koji argument je naveo da bi se opravdala njegova tvrdnja "Netačne optužbe MUP-a RS"!?!?

ODGOVORITE
Name

pravda i istina

02.08.2018 07:20

Slažem se, ali dodajm da sem sto je nepismen, on je u strahu. NAROD TI VEĆ VIŠE OD STO DANA DAJE NA ZNANJE DA AKO SE NE BOJIŠ _ PROGOVORI OISTINITO; PRAVEDNO I BEZ UVIJANJA. Narod te u ovoj najnovjoj aferi u Hercegovini pita:KOJI TVOJI MUP-ovci su bili na spaljivanju droge.?