"Они воле Санџак, а ми волимо РС"

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је за Србију важно да се сачува мир у цијелом региону и да је зато мир у БиХ од кључног значаја за све.

Србија 01.08.2018 | 13:19
"Они воле Санџак, а ми волимо РС"
"Ми волимо Републику Српску. Не смета нам када они (Бошњаци) кажу да воле нашу Рашко-полимску област или како је називају Санџак. Уопште ми не смета. Они /Бошњаци/ су се изненадили када сам им рекао да немамо проблем и да, као што ми градимо школе, молимо да изграде путеве и школе у Рашко-полимској области. Изградите и назовите те школе `БиХ`. Никакав проблем немам", рекао је Вучић за Телевизију "Пинк". 

Он је подсјетио да Србија у Републици Српској гради школе које се називају "Србија", "Вук Караџић", "Доситеј Обрадовић", "Јован Цвијић". 

Вучић је истакао да, међутим, до сада, нико из БиХ није изградио ниједну школу, ниједно обданиште у Рашко-полимској области /Санџаку/, те да једино Србија гради и у Новом Пазару и Сјеници, али и у Сребреници и у другим дијеловима Републике Српске и БиХ. 

"Немамо проблем са тим. Добродошла је свака ваша (бошњачка) инвестиција у образовање, у знање, у школу. Градите их, молимо вас, дајте им име `БиХ`. Немамо ништа против БиХ. Али, како су чули тај мој одговор, од тада не могу више ништа да ми кажу", рекао је Вучић. 

Он је нагласио да су Срби из Републике Српске и Срби из Србије исти народ. 

"Не постоји хрватски Србин, постоји само Србин из Хрватске, али нема хрватског Србина. Не постоји босански Србин, албански или црногорски Србин. Јер ми Срби смо један народ, никакве разлике између нас нема, истом роду припадамо. Али, некима то смета", рекао је Вучић. 

Он је навео да, иако то некима смета, он се не љути када га нападају да је издајник или да је великосрпски фашиста. 

"Ја се на то насмејем. Залажем се да у земљи сачувамо мир стабилност и да економски идемо напред. Успевали смо до сада у томе и бићемо још успешнији", истакао је Вучић. 

(Пинк) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Коментатор

01.08.2018 12:40

Мислим да нормалан свијет воли цијелу Југу а ви "политицари" само бирацко тијело. Зивјела Сумадија и "Скеледзија на Морави"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

01.08.2018 14:04

Хајде сад да мало мућнемо главом и поставимо сами себи неколико здраворазумских питања. Да ли нас то координатор и премијерски председник води у срећнију будућност, ако сваки пут кад се покаже да нисмо лидери ни у чему, већ да смо најсиромашнији на Балкану (Албанија и Косово имаће ове године већи БДП), измишља ратове и угроженост Србије од спољњег непријатеља, вади из рукава и расправља са маргиналним типовима без икаквих функција и значаја попут Харадинаја и Вокера? Ко ће то и због чега да нападне Србију кад „нема пас за шта да нас уједе“? С ким то координатор мисли да ратује кад су синдикати војске и полиције на улици заједно са студентима и од кога ће то Русија да нас брани? Од Албаније и Косова са којима смо апсолутни лидери у сиромаштву?

Name

Саша

01.08.2018 13:27

Ја сам волио Југу док је постојала. Сада волим Србију и Републику Српску, БиХ и њен уставно-правни поредак поштујем колико морам и докле морам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.08.2018 13:48

Други су скривили нашу несрећу. Тако цмиздрите и тако се лажете. Који други? Јесу ли то наши команданти, јесу ли то вође наших партија, јесу ли то владике, бискупи, муфтије? Нико од њих није погинуо, нико није ни метка опалио, нико није обескућио. Сви су се напљачкали и наотимали свега а ми их и сада обасипамо похвалама и почастима. Постали смо чопор бивших људи, нико и ништа, без икога и ичега, а у своје крвнике загледани смо ко у свеце. Кукамо гласније за њих него за својом убијеном децом, очевима и спаљеним завичајима.“

Name

Југа

01.08.2018 13:55

Није ваљала Алији, зато је и изазвао рат и сво страдање у пропалој бих. Сада нема назад, само Р. Српска.

Name

Ре Југа

01.08.2018 18:40

Ако није Алији ваљала ста је онда са словенцима, хрватима, македонцима и најзад црногорцима? Пустите те шупље „ није ваљала Алији“ итд. Напали сте нас, побили , једноставно изкористили вашу шансу која вам се указала. Поздрав

Name

Е мој Вучићу

02.08.2018 06:54

"ОНИ ВОЛЕ НАШУ РАШКУ" па ти људи из санџака су створили Рашку, они и јесу ти људи... нису они странци који су окупрали вашу "Рашку"... они су Рашани, само вам не одговара што нису ваше вјере па их сматрате туђинима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

02.08.2018 08:54

МАЛО ЉУБАВИ МАЛО, МРЖЊЕ.СЈАШИ КУРТА УЗЈАШИ МУРТА.ЊИХОВИ СТИХОВИ СУ ПОСТАЛИ ДОСАДНИ.БИТАН ЈЕ АУТОРИТЕТ И ОДМЈЕРЕНОСТ..ШТО МАЊЕ СЕ ПРИЧА ВИШЕ СЕ КАЖЕ.ШТО СЕ ВИШЕ ПРИЧА ПОСТАЈЕ ОНО ТРЛА БАБА ЛАН ДА ЈОЈ ПРОЂЕ ДАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко Бубања

02.08.2018 18:42

Хвала предсједнику Александру Вучићу који се сјетио да спомене нас Србе у Црној Гори, хвала и вашој телевизији који никад нијесте били против нас,је Ви и Република Српска нијесте никад били против нас, а како би кад смо један народ.

ОДГОВОРИТЕ