"Oni vole Sandžak, a mi volimo RS"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za Srbiju važno da se sačuva mir u cijelom regionu i da je zato mir u BiH od ključnog značaja za sve.

Srbija 01.08.2018 | 13:19
"Oni vole Sandžak, a mi volimo RS"
"Mi volimo Republiku Srpsku. Ne smeta nam kada oni (Bošnjaci) kažu da vole našu Raško-polimsku oblast ili kako je nazivaju Sandžak. Uopšte mi ne smeta. Oni /Bošnjaci/ su se iznenadili kada sam im rekao da nemamo problem i da, kao što mi gradimo škole, molimo da izgrade puteve i škole u Raško-polimskoj oblasti. Izgradite i nazovite te škole `BiH`. Nikakav problem nemam", rekao je Vučić za Televiziju "Pink". 

On je podsjetio da Srbija u Republici Srpskoj gradi škole koje se nazivaju "Srbija", "Vuk Karadžić", "Dositej Obradović", "Jovan Cvijić". 

Vučić je istakao da, međutim, do sada, niko iz BiH nije izgradio nijednu školu, nijedno obdanište u Raško-polimskoj oblasti /Sandžaku/, te da jedino Srbija gradi i u Novom Pazaru i Sjenici, ali i u Srebrenici i u drugim dijelovima Republike Srpske i BiH. 

"Nemamo problem sa tim. Dobrodošla je svaka vaša (bošnjačka) investicija u obrazovanje, u znanje, u školu. Gradite ih, molimo vas, dajte im ime `BiH`. Nemamo ništa protiv BiH. Ali, kako su čuli taj moj odgovor, od tada ne mogu više ništa da mi kažu", rekao je Vučić. 

On je naglasio da su Srbi iz Republike Srpske i Srbi iz Srbije isti narod. 

"Ne postoji hrvatski Srbin, postoji samo Srbin iz Hrvatske, ali nema hrvatskog Srbina. Ne postoji bosanski Srbin, albanski ili crnogorski Srbin. Jer mi Srbi smo jedan narod, nikakve razlike između nas nema, istom rodu pripadamo. Ali, nekima to smeta", rekao je Vučić. 

On je naveo da, iako to nekima smeta, on se ne ljuti kada ga napadaju da je izdajnik ili da je velikosrpski fašista. 

"Ja se na to nasmejem. Zalažem se da u zemlji sačuvamo mir stabilnost i da ekonomski idemo napred. Uspevali smo do sada u tome i bićemo još uspešniji", istakao je Vučić. 

(Pink) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Komentator

01.08.2018 12:40

Mislim da normalan svijet voli cijelu Jugu a vi "politicari" samo biracko tijelo. Zivjela Sumadija i "Skeledzija na Moravi"!

ODGOVORITE
Name

Pitanje

01.08.2018 14:04

Hajde sad da malo mućnemo glavom i postavimo sami sebi nekoliko zdravorazumskih pitanja. Da li nas to koordinator i premijerski predsednik vodi u srećniju budućnost, ako svaki put kad se pokaže da nismo lideri ni u čemu, već da smo najsiromašniji na Balkanu (Albanija i Kosovo imaće ove godine veći BDP), izmišlja ratove i ugroženost Srbije od spoljnjeg neprijatelja, vadi iz rukava i raspravlja sa marginalnim tipovima bez ikakvih funkcija i značaja poput Haradinaja i Vokera? Ko će to i zbog čega da napadne Srbiju kad „nema pas za šta da nas ujede“? S kim to koordinator misli da ratuje kad su sindikati vojske i policije na ulici zajedno sa studentima i od koga će to Rusija da nas brani? Od Albanije i Kosova sa kojima smo apsolutni lideri u siromaštvu?

Name

Саша

01.08.2018 13:27

Ја сам волио Југу док је постојала. Сада волим Србију и Републику Српску, БиХ и њен уставно-правни поредак поштујем колико морам и докле морам.

ODGOVORITE
Name

Re

01.08.2018 13:48

Drugi su skrivili našu nesreću. Tako cmizdrite i tako se lažete. Koji drugi? Jesu li to naši komandanti, jesu li to vođe naših partija, jesu li to vladike, biskupi, muftije? Niko od njih nije poginuo, niko nije ni metka opalio, niko nije obeskućio. Svi su se napljačkali i naotimali svega a mi ih i sada obasipamo pohvalama i počastima. Postali smo čopor bivših ljudi, niko i ništa, bez ikoga i ičega, a u svoje krvnike zagledani smo ko u svece. Kukamo glasnije za njih nego za svojom ubijenom decom, očevima i spaljenim zavičajima.“

Name

Југа

01.08.2018 13:55

Није ваљала Алији, зато је и изазвао рат и сво страдање у пропалој бих. Сада нема назад, само Р. Српска.

Name

Re Juga

01.08.2018 18:40

Ako nije Aliji valjala sta je onda sa slovencima, hrvatima, makedoncima i najzad crnogorcima? Pustite te šuplje „ nije valjala Aliji“ itd. Napali ste nas, pobili , jednostavno izkoristili vašu šansu koja vam se ukazala. Pozdrav

Name

E moj Vučiću

02.08.2018 06:54

"ONI VOLE NAŠU RAŠKU" pa ti ljudi iz sandžaka su stvorili Rašku, oni i jesu ti ljudi... nisu oni stranci koji su okuprali vašu "Rašku"... oni su Rašani, samo vam ne odgovara što nisu vaše vjere pa ih smatrate tuđinima.

ODGOVORITE
Name

BOBA

02.08.2018 08:54

MALO LJUBAVI MALO, MRŽNJE.SJAŠI KURTA UZJAŠI MURTA.NJIHOVI STIHOVI SU POSTALI DOSADNI.BITAN JE AUTORITET I ODMJERENOST..ŠTO MANJE SE PRIČA VIŠE SE KAŽE.ŠTO SE VIŠE PRIČA POSTAJE ONO TRLA BABA LAN DA JOJ PROĐE DAN.

ODGOVORITE
Name

Жељко Бубања

02.08.2018 18:42

Хвала предсједнику Александру Вучићу који се сјетио да спомене нас Србе у Црној Гори, хвала и вашој телевизији који никад нијесте били против нас,је Ви и Република Српска нијесте никад били против нас, а како би кад смо један народ.

ODGOVORITE