Видео - МКШ: Порази Реала и Барсе, освета за Малкома!

Манчестер јунајтед завршио турнеју по САД победом над "краљевићима", Рома је савладала Барселону, а Тотенхем био бољи од Милана.

Фудбал 01.08.2018 | 12:15
Видео - МКШ: Порази Реала и Барсе, освета за Малкома!
Таман када су жалопојке Жозеа Муриња на рачун бескорисних припрема (због одсуства бројних играча) достигле врхунац, његов тим смогао је снаге да на високој ноти заврши турнеју по САД.

У мечу Међународног купа шампиона (ИЦЦ 2018) у Мајамију, савладан је Реал Мадрид резултатом 2:1 (2:1).

Вођство од 2:0 донели су Алексис Санчез у 18. и Андер Ерера у 27. минуту, а почасни гол за шампиона Европе постигао је Карим Бензема у финишу првог полувремена.

Мурињо се определио за стартну поставу Де Хеа, Дармијан, Бајли, Фосу-Менса, Шоу, Ерера, Фред, Мектоминеј, Мата, Санчез, Переира и у наставку обавио само три измене, док је Ђулен Лопетеги испробао чак 22 играча, а од првог минута су играли Касиља, Одриозола, Ваљехо, Санчез, Ернандез, Љоренте, Валверде, Бејл, Себаљос, Винисијус, Бензема.

Јунајтед ће у недељу на "Алијанц арени" одиграти пријатељску утакмицу против Бајерна и то ће бити генерална проба за дуел са Лестером у оквиру првог кола Премијер лиге.

Реал остаје у САД још недељу дана, током којих ће у оквиру ИЦЦ 2018 одмерити снаге још са Јувентусом и Ромом.

Манчестер са три штопера и два бека бољи од Реала: Санчез и Ерера ТОП! Винисијус је спектакл, само кад не би симулирао. Жозе Мурињо завршио америчку турнеју победом и покварио деби Ђулена Лопетегија.

Против Милана је морао да пуца пенале до изнемоглости, Ливерпул га је одучио од фудбала, али морао је и Жозе Мурињо, пре или касније, неког да победи. Ни мање, ни више, него да узме меру бившем клубу и поквари деби Ђулена Лопетегија на клупи европског првака. А себи упише велики плус на крају америчке турнеје: Манчестер јунајтед – Реал Мадрид 2:1.

На 32 степена и 90 процената влажности ваздуха у Мајамију, Црвени ђаволи су пружили можда најбољу партију током Међународног купа шампиона, разгаливши навијаче погоцима Алексиса Санчеза и АндераЕрере, уз неколико занимљивих потеза Андреаса Переире и врло добру улогу Бразилца Фреда, пошто се новајлија из Шахтјора први пут нашао у почетних 11.

Мурињо је одлучио да, као и на сусрету са Ливерпулом, пред 60.000 гледалаца на „Хард рок стадиону“ уиграва тројицу штопера, па су испред Де Хее дејствовали Фосу Менса, Баји и Мектоминај, а два изразито офанзивна бека били Матео Дармијан и Лук Шо. То је омогућило ширину у зачетку акција великана са Олд Трафорда, лак пренос лопте на половину ривала, посебно у првом делу и нападе по крилу. Из једног таквог Дармијан је пробио по десној страни, „заврнуо“ за Алексиса Санчеза, а Чилеанац наговестио да би у новој сезони могао да личи на играча какав је био у Арсеналу.

Чињеница да је у поодмаклој фази припрема, те да му је остала само генерална проба са Бајерном, уочи почетка Премијер лиге (10. августа) показала се као одлучујућа предност Манчестера на Флориди. Посебно у првом делу, па је комбинација Хуана Мате и Алексиса Санчеза, после полуконтре, значила да АндерЕрера има зицер. А кад је тако, углавном га користи.

Јунајтед је до краја мање-више „мурињовски“, са доста играча иза лопте, чувао предност, која се преполовила непосредно пре одласка на одмор. Тео Ернандез, који није добијао богзна какве прилике код Зинедина Зидана, центрирао је са левог крила, а Карим Бензема из прве савладао Давида де Хеу и постигао први гол у тренерском мандату Ђулена Лопетегија.

Нови тренер Реала је ставио Бензему као јединог класичног нападача, иза његе је дејствовао трилинг Бејл-Себаљос-Винисијус Жуниор, а баш је 18-годишња бразилска сензација оставила најбољи утисак у белом дресу протекле вечери. Доскорашњи играч Фламенга, плаћен 45.000.000 евра одмах је показао каквим арсеналом располаже, комбинација, брзине, маште и интелекта видела се у неколико продора, од којих је посебно упечатљив онај у коме је „поломио кичму“ Фосу Менси. Прави спектакл дечка од 18 година.

За то је заслужио аплаузе, а за покушај симулације кад га Матео Дармијан није ни такао, грдњу мадридских медија и упозорење навијача да би морао да иде на „часове излежавања“ код Нејмара.

Лопетеги је, осим Винисијуса, у првих 11 промовисао још једног новајлију, десног бека Алвара Одриозолу, у наставку је убрзао игру увођењем Иска, Кроса и Асенсија, имали су сјајне прилике Борха Мајорал и Раул деТомас, али ће остати записано да је нови тренер краљевског клуба дебитовао поразом.

Прилику да поправи утисак имаће 5. августа против Јувентуса и три дана касније у дуелу са Ромом, која је тукла Барсу.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД – РЕАЛ МАДРИД 2:1 (2:1)
/Санчез 18, Ерера 27 – Бензема 45+3/

Манчестер јунајтед: Де Хеа - Фосу Менса, Баји, Мектоминај (од 79. Мичел) – Дармијан, Фред (од 68. Туанзебе), Переира, Ерера, Шо - Мата (од 83. Гарнер), Санчез,

Реал Мадрид: Касиља (од 46. Лунин) - Одриозола (од 60. Серхио Лопез), Ваљехо (од 76. Начо), Хави Санчез, Тео Родригез (од 46. Регуилон) - Љоренте (од 76. Иско), Валверде (од 76. Крос) - Бејл (од 46. Едегард, од 76. Асенсио), Себаљос (од 60. Раул де Томас), Винисијус (од 60. Оскар) - Бензема (од 46. Мајорал).



"Вучица" је захваљујући фуриозној игри у завршници преокренула резултат у окршају са Барселоном - 4:2 (1:1).

Каталонци су водили два пута, преко Рафиње (6) и новајлије Малкома (49), кога су недавно "украли" управо Роми. Освета је уследила у последњих 12 минута, када су Алесандро Флоренци, Брајан Кристанте и Дијего Пероти из пенала постигли поготке за победу и велику ињекцију самопоуздања.

Стрелац за Рому на утакмици одиграној у Арлингтону (Тексас) био је још Стефан Ел Шарави у 35. минуту.

Брз је Малком, а још бржи Клајверт! Рома преокренула Барсину децу за осам минута. Каталонци до 78. минута водили са 2:1, коначни резултат 2:4.

Рома је поново савладала Барселону, овога пута на Интернационалном купу шампиона резултатом 4:2 (1:1). Ипак, Каталонци немају превише разлога да жале, с обзиром да су славље у испустили у финишу утакмице, онда када су на терену били све голобради момци, који нису могли да се носе са физички и технички доминантнијим противница у том делу утакмице.

Потпуно друга прича била је са такозваном првом поставом шампиона Шпаније, где се могао пронаћи и понеки искуснији играч као што су Рафиња и Видал, а ту је био и новајлија Малком, који је на почетку другог полувремена погодио мрежу искусног Мирантеа.

Каталонци су повели већ у петом после сјајне акције и додавања Мунира за Рафињу. Ромин штоперски тандем, који су током већег дела утакмице чинили Манолас и Маркано имао је много проблема са Барсиним брзањцима, што се на најбољи могући начин видело кроз примљене голове, када им је лопта превише олако пролазила.

Малком је у другом полувремену био на правом месту да крунише добру уштру лопту Табле са друге стативе, али је јасно да је и њему потребно још доста минута да дође до жељене кондиције и брзине која га је красила на прошлосезонским мечевима у Бордоу.

Зато је са друге стране млади Џастин Клајверт у 35. минуту наговестио какве могућности поседује у својој игри. Протутњао као тајфун покрај десне аут-линије оставио иза себе све чуваре, а онда на правом месту пронашао Стефана ел Шаравија.

Ернестеу Валвердеу се још једном на резултатском плану осветио велики број измена у самом финишу утакмице. Против Тотенхема се за кратак временски период стигло од 2:0 до 2:2, док се синоћ за само осам минута стигло од 2:1 до 2:4.

Јунак Роминог преокрета био је одлични Дијего Пероти, који би могао да напусти Рим у трампи за Милановог мајстора Суса. Сјајни Аргентинац је прво асистирао Флоренцију за изједначење, а онда четири минута пре краја утакмице погодио са беле тачке за коначних 4:2. Пре тога стралац је био и новајлија Брајан Кристанте на додавање Луке Пелегринија.

Валвердеу коначан резултат утакмице вероватно није био важан, али ће саставу Еузебија ди Франческа ова победа изузетно добро доћи на психолошком плану, које је било озбиљно пољуљано после дебакла од Тотенхема.

Вучица за седам дана игра последњи меч на Интернационалном купу шампиона, против шампиона Европе Реал Мадрида, и тада ће игра и ниво форме морати да буду на знатно вишем нивоу, како Римљани већ на старту Серије А не би доживели озбиљне непријатности.

БАРСЕЛОНА – РОМА 2:4 (1:1)
/Рафиња 5, Малком 49 – Ел Шарави 34, Флоренци 78, Кристанте 83, Пероти 86/

Стадион: АТ&Т, Арлингтон;
Гледалаца: 54.726;
Судија: Карлос Риверо (САД)

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Силесен – Семедо (од 61. Паленсија), Марлон (од 46. Брандариц), Ленгле (од 61. Куенка), Кукурела (од 46. Миранда) – Артур (од 46. Пуиг), Роберто (од 46. Монћу), Рафиња (од 61. Коладо) – Видал (од 46. Балу), Малком (од 61. Малком), Ел Хадади (од 46. Руиз).

РОМА (4-3-3): Олсен (од 46. Миранте) – Флоренци, Манолас (од 61. Жезус), Маркано (од 76. Коларов), Сантон (од 61. Кристанте) – Стротман (од 61. Шик), Де Роси (од 61. Пасторе), Лу. Пелегрини (од 61. Ло. Пелегрини) – Ел Шарави (од 76. Фацио), Клајверт (од 61. Пероти), Џеко (од 61. Гоналон).



Коначно, Тотенхем је у Минеаполису нанео Милану минималан пораз, голом Жоржа Н'Кудуа у 47. минуту - 1:0 (0:0).

Тотенхемови „петлићи“ украли шоу против Милана! Нкуду пробушио руке Донаруми и забринуо Гатуза. Маурисио Покетино био без деветорице играча са Светског првенства и неколико повређених првотимаца.

Ако због нечега Тотенхем не треба да брине у будућности, онда је то управо будућност!

Тотенхемови „петлићи“ украли су шоу у Минеаполису, показали изврсне роле у минималној победи над Миланом (1:0) и Маурисију Покетину јасно ставили до знања да на њих и те како може да рачуна. 

Покетино можда није могао да рачуна на деветорицу полуфиналиста са Светског првенства, нити на неколико повређених првотимаца, али је за Милан имао спремљено тајно оружје у виду клинаца из Тотенхемове академије. Против Росонера заиграло је њих шеторица – Лук Амос, Ти Џеј Ејома, Антонио Горгију, Џорџ Марш, Оливер Скип и Кајл Вокер Питерс. И сви су оставили више него добар утисак. Чак су у сенку бацили своје старије колеге, док је ракета Жорж Кевина Нкудуа с почетка другог полувремена пробушила руке Антонију Донаруми и запечатила победу. Велику грешку направио је Давиде Калабрија пошто је буквално послао директно додавање Нкудуу и омогућио да с лакоћом заобиђе Матеа Мусакија и пробуши мрежу. 

Заборављени Француз с лошом епизодом у Барнлију разиграо се на припремама за нову сезону и стигао до свог другог поготка, а нема дилеме - оставио је досад добар утисак и заједно са Лукасом Моуром је предводио Тотенхемову групу клинаца. 

Утакмица можда није била толико атрактивна за око на полупразном УС Бенк стадиону (иначе у облику викиншког брода), али је Тотенхемова млађарија имала контролу игре и више лопте у свом поседу. Томе су додатно утицала велика појачања у завршних пола часа утакмице у ликовима Кристијана Ериксена и Сона Мин Хеунга. Победа лондонског састава утолико је слађа јер је Ђенаро Гатузо практично од старта утамице извео први тим, односно све играче изузев новајлије Пепеа Реине који су прошле године имали запажене минутаже. Истина, Милан је имао три пута више шутева ка голу (16), али је свега мање од трећине истих ишла у оквир мреже Михела Ворма. 

Најближи изједначујућем поготку био је Миланов клинац Патрик Кутроне, чији је опасан ударац главом Ворм скинуо врховима пристују, уз сјајну параду после Сусовог центаршута. Ова комбинација била је прилично опасна по Тотенхем, али недостајала је права егзекуција. Управо је Кутроне имао и прву озбиљнију шансу, а у наставку се прописно испромашивао. Испустио је три-четири одличне шансе! Добар покушај имао је и Франк Кеси средином, а и у финишу првог дела, када су његови шутеви завршили изнад пречке и на стативи. За њим је покушао и Хакан Чалханоглу после снажног ударца с дистанце, а у самом финишу утакмице Хозе Мари био је јако близу гола, али је његов хитац отишао тик покрај оквира. 

Тотенхему је ово била последња утакмица на турнеји по САД. Исту су Певци завршили с две победе (Рома и Милан) и поразом од Барселоне на пенале. Тим Маурисија Покетина још чека генерална проба с Ђироном у суботу, а онда 11. августа следи и прво коло Премијер лиге с Њукаслом на Сент Џејмс Парку. 

ТОТЕНХЕМ – МИЛАН 1:0 (0:0)
/Нкуду 47/

Стадион: УС Бенк, Минеаполис;
Гледалаца: 31.264;
Судија: Ален Чепмен (САД)

Тотенхем (4-4-2): Ворм (од 46. Газанига) – Вокер Питерс, Санчез (од 92. Картер Викерс), Ејома, Гергију (од 77. Дејвис) – Амос, Скип, Марш (од 77. Орије), Нкуду – Љоренте (од 63. Сон), Моура (од 63. Ериксен).

Милан (4-3-3): Реина (од 46. Донарума) – Абате (од 69. Антонели), Мусакио, Ромањоли, Калабрија – Кеси, Локатели, Чалханоглу (од 78. Маури) – Сусо (од 46. Халиловић), Борини (од 70. Калинић), Кутроне (од 78. Цађут).



МЕЂУНАРОДНИ КУП ШАМПИОНА

Манчестер јунајтед – Реал Мадрид 2:1 (2:1)
/Санчез 18, Ерера 27 – Бензема 45+3/

Тотенхем – Милан 1:0 (0:0)
/Енкуду 47/

Барселона – Рома 2:4 (1:1)
/Рафиња 5, Малком 49 – Ел Шарави 34, Флоренци 78, Кристанте 83, Пероти 86 пен/

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар