Video - MKŠ: Porazi Reala i Barse, osveta za Malkoma!

Mančester junajted završio turneju po SAD pobedom nad "kraljevićima", Roma je savladala Barselonu, a Totenhem bio bolji od Milana.

Fudbal 01.08.2018 | 12:15
Video - MKŠ: Porazi Reala i Barse, osveta za Malkoma!
Taman kada su žalopojke Žozea Murinja na račun beskorisnih priprema (zbog odsustva brojnih igrača) dostigle vrhunac, njegov tim smogao je snage da na visokoj noti završi turneju po SAD.

U meču Međunarodnog kupa šampiona (ICC 2018) u Majamiju, savladan je Real Madrid rezultatom 2:1 (2:1).

Vođstvo od 2:0 doneli su Aleksis Sančez u 18. i Ander Erera u 27. minutu, a počasni gol za šampiona Evrope postigao je Karim Benzema u finišu prvog poluvremena.

Murinjo se opredelio za startnu postavu De Hea, Darmijan, Bajli, Fosu-Mensa, Šou, Erera, Fred, Mektominej, Mata, Sančez, Pereira i u nastavku obavio samo tri izmene, dok je Đulen Lopetegi isprobao čak 22 igrača, a od prvog minuta su igrali Kasilja, Odriozola, Valjeho, Sančez, Ernandez, Ljorente, Valverde, Bejl, Sebaljos, Vinisijus, Benzema.

Junajted će u nedelju na "Alijanc areni" odigrati prijateljsku utakmicu protiv Bajerna i to će biti generalna proba za duel sa Lesterom u okviru prvog kola Premijer lige.

Real ostaje u SAD još nedelju dana, tokom kojih će u okviru ICC 2018 odmeriti snage još sa Juventusom i Romom.

Mančester sa tri štopera i dva beka bolji od Reala: Sančez i Erera TOP! Vinisijus je spektakl, samo kad ne bi simulirao. Žoze Murinjo završio američku turneju pobedom i pokvario debi Đulena Lopetegija.

Protiv Milana je morao da puca penale do iznemoglosti, Liverpul ga je odučio od fudbala, ali morao je i Žoze Murinjo, pre ili kasnije, nekog da pobedi. Ni manje, ni više, nego da uzme meru bivšem klubu i pokvari debi Đulena Lopetegija na klupi evropskog prvaka. A sebi upiše veliki plus na kraju američke turneje: Mančester junajted – Real Madrid 2:1.

Na 32 stepena i 90 procenata vlažnosti vazduha u Majamiju, Crveni đavoli su pružili možda najbolju partiju tokom Međunarodnog kupa šampiona, razgalivši navijače pogocima Aleksisa Sančeza i AnderaErere, uz nekoliko zanimljivih poteza Andreasa Pereire i vrlo dobru ulogu Brazilca Freda, pošto se novajlija iz Šahtjora prvi put našao u početnih 11.

Murinjo je odlučio da, kao i na susretu sa Liverpulom, pred 60.000 gledalaca na „Hard rok stadionu“ uigrava trojicu štopera, pa su ispred De Hee dejstvovali Fosu Mensa, Baji i Mektominaj, a dva izrazito ofanzivna beka bili Mateo Darmijan i Luk Šo. To je omogućilo širinu u začetku akcija velikana sa Old Traforda, lak prenos lopte na polovinu rivala, posebno u prvom delu i napade po krilu. Iz jednog takvog Darmijan je probio po desnoj strani, „zavrnuo“ za Aleksisa Sančeza, a Čileanac nagovestio da bi u novoj sezoni mogao da liči na igrača kakav je bio u Arsenalu.

Činjenica da je u poodmakloj fazi priprema, te da mu je ostala samo generalna proba sa Bajernom, uoči početka Premijer lige (10. avgusta) pokazala se kao odlučujuća prednost Mančestera na Floridi. Posebno u prvom delu, pa je kombinacija Huana Mate i Aleksisa Sančeza, posle polukontre, značila da AnderErera ima zicer. A kad je tako, uglavnom ga koristi.

Junajted je do kraja manje-više „murinjovski“, sa dosta igrača iza lopte, čuvao prednost, koja se prepolovila neposredno pre odlaska na odmor. Teo Ernandez, koji nije dobijao bogzna kakve prilike kod Zinedina Zidana, centrirao je sa levog krila, a Karim Benzema iz prve savladao Davida de Heu i postigao prvi gol u trenerskom mandatu Đulena Lopetegija.

Novi trener Reala je stavio Benzemu kao jedinog klasičnog napadača, iza njege je dejstvovao triling Bejl-Sebaljos-Vinisijus Žunior, a baš je 18-godišnja brazilska senzacija ostavila najbolji utisak u belom dresu protekle večeri. Doskorašnji igrač Flamenga, plaćen 45.000.000 evra odmah je pokazao kakvim arsenalom raspolaže, kombinacija, brzine, mašte i intelekta videla se u nekoliko prodora, od kojih je posebno upečatljiv onaj u kome je „polomio kičmu“ Fosu Mensi. Pravi spektakl dečka od 18 godina.

Za to je zaslužio aplauze, a za pokušaj simulacije kad ga Mateo Darmijan nije ni takao, grdnju madridskih medija i upozorenje navijača da bi morao da ide na „časove izležavanja“ kod Nejmara.

Lopetegi je, osim Vinisijusa, u prvih 11 promovisao još jednog novajliju, desnog beka Alvara Odriozolu, u nastavku je ubrzao igru uvođenjem Iska, Krosa i Asensija, imali su sjajne prilike Borha Majoral i Raul deTomas, ali će ostati zapisano da je novi trener kraljevskog kluba debitovao porazom.

Priliku da popravi utisak imaće 5. avgusta protiv Juventusa i tri dana kasnije u duelu sa Romom, koja je tukla Barsu.

MANČESTER JUNAJTED – REAL MADRID 2:1 (2:1)
/Sančez 18, Erera 27 – Benzema 45+3/

Mančester junajted: De Hea - Fosu Mensa, Baji, Mektominaj (od 79. Mičel) – Darmijan, Fred (od 68. Tuanzebe), Pereira, Erera, Šo - Mata (od 83. Garner), Sančez,

Real Madrid: Kasilja (od 46. Lunin) - Odriozola (od 60. Serhio Lopez), Valjeho (od 76. Načo), Havi Sančez, Teo Rodrigez (od 46. Reguilon) - Ljorente (od 76. Isko), Valverde (od 76. Kros) - Bejl (od 46. Edegard, od 76. Asensio), Sebaljos (od 60. Raul de Tomas), Vinisijus (od 60. Oskar) - Benzema (od 46. Majoral).



"Vučica" je zahvaljujući furioznoj igri u završnici preokrenula rezultat u okršaju sa Barselonom - 4:2 (1:1).

Katalonci su vodili dva puta, preko Rafinje (6) i novajlije Malkoma (49), koga su nedavno "ukrali" upravo Romi. Osveta je usledila u poslednjih 12 minuta, kada su Alesandro Florenci, Brajan Kristante i Dijego Peroti iz penala postigli pogotke za pobedu i veliku injekciju samopouzdanja.

Strelac za Romu na utakmici odigranoj u Arlingtonu (Teksas) bio je još Stefan El Šaravi u 35. minutu.

Brz je Malkom, a još brži Klajvert! Roma preokrenula Barsinu decu za osam minuta. Katalonci do 78. minuta vodili sa 2:1, konačni rezultat 2:4.

Roma je ponovo savladala Barselonu, ovoga puta na Internacionalnom kupu šampiona rezultatom 4:2 (1:1). Ipak, Katalonci nemaju previše razloga da žale, s obzirom da su slavlje u ispustili u finišu utakmice, onda kada su na terenu bili sve golobradi momci, koji nisu mogli da se nose sa fizički i tehnički dominantnijim protivnica u tom delu utakmice.

Potpuno druga priča bila je sa takozvanom prvom postavom šampiona Španije, gde se mogao pronaći i poneki iskusniji igrač kao što su Rafinja i Vidal, a tu je bio i novajlija Malkom, koji je na početku drugog poluvremena pogodio mrežu iskusnog Mirantea.

Katalonci su poveli već u petom posle sjajne akcije i dodavanja Munira za Rafinju. Romin štoperski tandem, koji su tokom većeg dela utakmice činili Manolas i Markano imao je mnogo problema sa Barsinim brzanjcima, što se na najbolji mogući način videlo kroz primljene golove, kada im je lopta previše olako prolazila.

Malkom je u drugom poluvremenu bio na pravom mestu da kruniše dobru uštru loptu Table sa druge stative, ali je jasno da je i njemu potrebno još dosta minuta da dođe do željene kondicije i brzine koja ga je krasila na prošlosezonskim mečevima u Bordou.

Zato je sa druge strane mladi Džastin Klajvert u 35. minutu nagovestio kakve mogućnosti poseduje u svojoj igri. Protutnjao kao tajfun pokraj desne aut-linije ostavio iza sebe sve čuvare, a onda na pravom mestu pronašao Stefana el Šaravija.

Ernesteu Valverdeu se još jednom na rezultatskom planu osvetio veliki broj izmena u samom finišu utakmice. Protiv Totenhema se za kratak vremenski period stiglo od 2:0 do 2:2, dok se sinoć za samo osam minuta stiglo od 2:1 do 2:4.

Junak Rominog preokreta bio je odlični Dijego Peroti, koji bi mogao da napusti Rim u trampi za Milanovog majstora Susa. Sjajni Argentinac je prvo asistirao Florenciju za izjednačenje, a onda četiri minuta pre kraja utakmice pogodio sa bele tačke za konačnih 4:2. Pre toga stralac je bio i novajlija Brajan Kristante na dodavanje Luke Pelegrinija.

Valverdeu konačan rezultat utakmice verovatno nije bio važan, ali će sastavu Euzebija di Frančeska ova pobeda izuzetno dobro doći na psihološkom planu, koje je bilo ozbiljno poljuljano posle debakla od Totenhema.

Vučica za sedam dana igra poslednji meč na Internacionalnom kupu šampiona, protiv šampiona Evrope Real Madrida, i tada će igra i nivo forme morati da budu na znatno višem nivou, kako Rimljani već na startu Serije A ne bi doživeli ozbiljne neprijatnosti.

BARSELONA – ROMA 2:4 (1:1)
/Rafinja 5, Malkom 49 – El Šaravi 34, Florenci 78, Kristante 83, Peroti 86/

Stadion: AT&T, Arlington;
Gledalaca: 54.726;
Sudija: Karlos Rivero (SAD)

BARSELONA (4-3-3): Silesen – Semedo (od 61. Palensija), Marlon (od 46. Brandaric), Lengle (od 61. Kuenka), Kukurela (od 46. Miranda) – Artur (od 46. Puig), Roberto (od 46. Monću), Rafinja (od 61. Kolado) – Vidal (od 46. Balu), Malkom (od 61. Malkom), El Hadadi (od 46. Ruiz).

ROMA (4-3-3): Olsen (od 46. Mirante) – Florenci, Manolas (od 61. Žezus), Markano (od 76. Kolarov), Santon (od 61. Kristante) – Strotman (od 61. Šik), De Rosi (od 61. Pastore), Lu. Pelegrini (od 61. Lo. Pelegrini) – El Šaravi (od 76. Facio), Klajvert (od 61. Peroti), Džeko (od 61. Gonalon).



Konačno, Totenhem je u Mineapolisu naneo Milanu minimalan poraz, golom Žorža N'Kudua u 47. minutu - 1:0 (0:0).

Totenhemovi „petlići“ ukrali šou protiv Milana! Nkudu probušio ruke Donarumi i zabrinuo Gatuza. Maurisio Poketino bio bez devetorice igrača sa Svetskog prvenstva i nekoliko povređenih prvotimaca.

Ako zbog nečega Totenhem ne treba da brine u budućnosti, onda je to upravo budućnost!

Totenhemovi „petlići“ ukrali su šou u Mineapolisu, pokazali izvrsne role u minimalnoj pobedi nad Milanom (1:0) i Maurisiju Poketinu jasno stavili do znanja da na njih i te kako može da računa. 

Poketino možda nije mogao da računa na devetoricu polufinalista sa Svetskog prvenstva, niti na nekoliko povređenih prvotimaca, ali je za Milan imao spremljeno tajno oružje u vidu klinaca iz Totenhemove akademije. Protiv Rosonera zaigralo je njih šetorica – Luk Amos, Ti Džej Ejoma, Antonio Gorgiju, Džordž Marš, Oliver Skip i Kajl Voker Piters. I svi su ostavili više nego dobar utisak. Čak su u senku bacili svoje starije kolege, dok je raketa Žorž Kevina Nkudua s početka drugog poluvremena probušila ruke Antoniju Donarumi i zapečatila pobedu. Veliku grešku napravio je Davide Kalabrija pošto je bukvalno poslao direktno dodavanje Nkuduu i omogućio da s lakoćom zaobiđe Matea Musakija i probuši mrežu. 

Zaboravljeni Francuz s lošom epizodom u Barnliju razigrao se na pripremama za novu sezonu i stigao do svog drugog pogotka, a nema dileme - ostavio je dosad dobar utisak i zajedno sa Lukasom Mourom je predvodio Totenhemovu grupu klinaca. 

Utakmica možda nije bila toliko atraktivna za oko na polupraznom US Benk stadionu (inače u obliku vikinškog broda), ali je Totenhemova mlađarija imala kontrolu igre i više lopte u svom posedu. Tome su dodatno uticala velika pojačanja u završnih pola časa utakmice u likovima Kristijana Eriksena i Sona Min Heunga. Pobeda londonskog sastava utoliko je slađa jer je Đenaro Gatuzo praktično od starta utamice izveo prvi tim, odnosno sve igrače izuzev novajlije Pepea Reine koji su prošle godine imali zapažene minutaže. Istina, Milan je imao tri puta više šuteva ka golu (16), ali je svega manje od trećine istih išla u okvir mreže Mihela Vorma. 

Najbliži izjednačujućem pogotku bio je Milanov klinac Patrik Kutrone, čiji je opasan udarac glavom Vorm skinuo vrhovima pristuju, uz sjajnu paradu posle Susovog centaršuta. Ova kombinacija bila je prilično opasna po Totenhem, ali nedostajala je prava egzekucija. Upravo je Kutrone imao i prvu ozbiljniju šansu, a u nastavku se propisno ispromašivao. Ispustio je tri-četiri odlične šanse! Dobar pokušaj imao je i Frank Kesi sredinom, a i u finišu prvog dela, kada su njegovi šutevi završili iznad prečke i na stativi. Za njim je pokušao i Hakan Čalhanoglu posle snažnog udarca s distance, a u samom finišu utakmice Hoze Mari bio je jako blizu gola, ali je njegov hitac otišao tik pokraj okvira. 

Totenhemu je ovo bila poslednja utakmica na turneji po SAD. Istu su Pevci završili s dve pobede (Roma i Milan) i porazom od Barselone na penale. Tim Maurisija Poketina još čeka generalna proba s Đironom u subotu, a onda 11. avgusta sledi i prvo kolo Premijer lige s Njukaslom na Sent Džejms Parku. 

TOTENHEM – MILAN 1:0 (0:0)
/Nkudu 47/

Stadion: US Benk, Mineapolis;
Gledalaca: 31.264;
Sudija: Alen Čepmen (SAD)

Totenhem (4-4-2): Vorm (od 46. Gazaniga) – Voker Piters, Sančez (od 92. Karter Vikers), Ejoma, Gergiju (od 77. Dejvis) – Amos, Skip, Marš (od 77. Orije), Nkudu – Ljorente (od 63. Son), Moura (od 63. Eriksen).

Milan (4-3-3): Reina (od 46. Donaruma) – Abate (od 69. Antoneli), Musakio, Romanjoli, Kalabrija – Kesi, Lokateli, Čalhanoglu (od 78. Mauri) – Suso (od 46. Halilović), Borini (od 70. Kalinić), Kutrone (od 78. Cađut).



MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA

Mančester junajted – Real Madrid 2:1 (2:1)
/Sančez 18, Erera 27 – Benzema 45+3/

Totenhem – Milan 1:0 (0:0)
/Enkudu 47/

Barselona – Roma 2:4 (1:1)
/Rafinja 5, Malkom 49 – El Šaravi 34, Florenci 78, Kristante 83, Peroti 86 pen/

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar