ЛШ: Звездаши мислима у Трнави, а Судува их чека!

Фудбалери Црвене звезде вечерас гостују Судуви у Маријампољу са жељом да потврде пролаз у 3. коло квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 01.08.2018 | 11:45
ЛШ: Звездаши мислима у Трнави, а Судува их чека!
Црвено-бели су били убедљиви на домаћем терену, где су првака Литваније савладали са 3:0.

Звезда се налази на месту великог успеха омладинске репрезентације Србије која је, тачно на данашњи дан, пре пет година постала првак Европе победом у финалу над Француском (1:0).

Шампион Србије је, у неку руку, мислима већ у трећем колу, у којем ће се састати са Спартаком из Трнаве, који је избацио фаворизовану пољску Легију. 

Наравно, Звезда прво мора да заврши посао против Судуве. То на први поглед изгледа лако, а стварно би тако и требало да буде, међутим ти добијени мечеви често су успевали да 'збуне' и поремете и веће клубове од Црвене звезде. 

У меч се мора ући са опрезом, а како је тренер екипе Владан Милојевић више пута напоменуо, победа од 3:0 је већ заборављена и на гостовање се иде као да се ништа пре тога није ни догодило. 

"Никада у фудбалу не може да се каже да је сигурно, одиграло се само прво полувреме. Играћемо као да је 0:0, заборавили смо утакмицу у Београду, као да не постоји за нас", рекао је Милојевић у Маријампољу. 

Београдски црвено-бели за сада играју изузетно ефикасну сезону, поготово дефанзивно. Звезда је у три меча Лиге шампиона, и два Суперлиге, успела да сачува своју мрежу и не прими ниједан гол. Напад није био толико ефикасан, у недостатку неких жељених опција, али је сигурно да ће се то кад тад искристалисати.

Што се тиче састава не би требало очекивати веће, ако и икакве, промене у саставу српског представника.

На голу и бековима су неприкосновени Борјан, Стојковић и Родић, док ће се на штоперу, уз Вујадина Савића, вероватно наћи Милош Дегенек, иако је показао да уме да 'задрхти' у појединим тренуцима меча. Ако Срђан Бабић коначно покаже свој таленат веома је могу да се аустралијски репрезентативац запита за своје место у пром тиму.

На средини терена остаће Ебесилио и Крстичић, а мало иза њих Јовичић, док ће скупоцени Радоњић, стрелац два гола у Београду, нападати по левом крилу. По десном офанзивном боку треба очекивати Бена, под условом да у шпицу буде Немања Милић, а не недавно придошли Никола Стојиљковић. У том делу састава Владан Милојевић вероватно има и највише да сакрије.

Уколико Звезда, према очекивањима, елиминише Судуву остаће јој још само два корака до остварења сна и пласмана у Лигу шампиона, а 'само' победа против првака Словачке Спартака би их делила од играња у Лиги Европе, у најгорем случају.

Посао прво мора бити одрађен против Судуве, колико год то свима изгледало као "већ решено". Такви мечеви у фудбалу не постоје, а свакако је боље "спречити, него лечити", и зато црвено-бели морају ући смирено и, као што каже Милојевић, као да се меч у Београду није ни десио.

Навијачи Звезде неће бити опрезни као фудбалери и стручни штаб, као што је и очекивано и логично у сваком већем тиму, па су анализе о наредном противнику црвено-белих већ почеле. Добро по њих је то што њихови миљеници неће толико олако схватити меч у Маријанпољу, а такав приступ утакмицама Звезду није увек красио.

Дуел у Литванији је на програму је од 19.30 по средњеевропском времену.

ЛШ, друго коло квалификација:

18.00 ХЈК – БАТЕ (0:0)
19.00 Мидтиленд – Астана (1:2) 
19.00 Карабаг – Кукеши (0:0)
19.15 Малме – Клуж (1:0)
19.30 Судува – Црвена звезда (0:3)
20.00 Базел – ПАОК (1:2) 
20.00 МОЛ Види – Лудогорец (0:0)
20.30 Штурм – Ајакс (0:2)
20.45 Розенброг – Селтик (1:3)

уторак:

Х. Бер Шева – Динамо 2:2 (2:7)
Огу 14, Стојановић 34аг - Будимир 49, Хајровић 54

Шериф – Шкендија 0:0 (0:1)

Трнава – Легија 0:1 (2:1)
Астис 63

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар