LŠ: Zvezdaši mislima u Trnavi, a Suduva ih čeka!

Fudbaleri Crvene zvezde večeras gostuju Suduvi u Marijampolju sa željom da potvrde prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 01.08.2018 | 11:45
LŠ: Zvezdaši mislima u Trnavi, a Suduva ih čeka!
Crveno-beli su bili ubedljivi na domaćem terenu, gde su prvaka Litvanije savladali sa 3:0.

Zvezda se nalazi na mestu velikog uspeha omladinske reprezentacije Srbije koja je, tačno na današnji dan, pre pet godina postala prvak Evrope pobedom u finalu nad Francuskom (1:0).

Šampion Srbije je, u neku ruku, mislima već u trećem kolu, u kojem će se sastati sa Spartakom iz Trnave, koji je izbacio favorizovanu poljsku Legiju. 

Naravno, Zvezda prvo mora da završi posao protiv Suduve. To na prvi pogled izgleda lako, a stvarno bi tako i trebalo da bude, međutim ti dobijeni mečevi često su uspevali da 'zbune' i poremete i veće klubove od Crvene zvezde. 

U meč se mora ući sa oprezom, a kako je trener ekipe Vladan Milojević više puta napomenuo, pobeda od 3:0 je već zaboravljena i na gostovanje se ide kao da se ništa pre toga nije ni dogodilo. 

"Nikada u fudbalu ne može da se kaže da je sigurno, odigralo se samo prvo poluvreme. Igraćemo kao da je 0:0, zaboravili smo utakmicu u Beogradu, kao da ne postoji za nas", rekao je Milojević u Marijampolju. 

Beogradski crveno-beli za sada igraju izuzetno efikasnu sezonu, pogotovo defanzivno. Zvezda je u tri meča Lige šampiona, i dva Superlige, uspela da sačuva svoju mrežu i ne primi nijedan gol. Napad nije bio toliko efikasan, u nedostatku nekih željenih opcija, ali je sigurno da će se to kad tad iskristalisati.

Što se tiče sastava ne bi trebalo očekivati veće, ako i ikakve, promene u sastavu srpskog predstavnika.

Na golu i bekovima su neprikosnoveni Borjan, Stojković i Rodić, dok će se na štoperu, uz Vujadina Savića, verovatno naći Miloš Degenek, iako je pokazao da ume da 'zadrhti' u pojedinim trenucima meča. Ako Srđan Babić konačno pokaže svoj talenat veoma je mogu da se australijski reprezentativac zapita za svoje mesto u prom timu.

Na sredini terena ostaće Ebesilio i Krstičić, a malo iza njih Jovičić, dok će skupoceni Radonjić, strelac dva gola u Beogradu, napadati po levom krilu. Po desnom ofanzivnom boku treba očekivati Bena, pod uslovom da u špicu bude Nemanja Milić, a ne nedavno pridošli Nikola Stojiljković. U tom delu sastava Vladan Milojević verovatno ima i najviše da sakrije.

Ukoliko Zvezda, prema očekivanjima, eliminiše Suduvu ostaće joj još samo dva koraka do ostvarenja sna i plasmana u Ligu šampiona, a 'samo' pobeda protiv prvaka Slovačke Spartaka bi ih delila od igranja u Ligi Evrope, u najgorem slučaju.

Posao prvo mora biti odrađen protiv Suduve, koliko god to svima izgledalo kao "već rešeno". Takvi mečevi u fudbalu ne postoje, a svakako je bolje "sprečiti, nego lečiti", i zato crveno-beli moraju ući smireno i, kao što kaže Milojević, kao da se meč u Beogradu nije ni desio.

Navijači Zvezde neće biti oprezni kao fudbaleri i stručni štab, kao što je i očekivano i logično u svakom većem timu, pa su analize o narednom protivniku crveno-belih već počele. Dobro po njih je to što njihovi miljenici neće toliko olako shvatiti meč u Marijanpolju, a takav pristup utakmicama Zvezdu nije uvek krasio.

Duel u Litvaniji je na programu je od 19.30 po srednjeevropskom vremenu.

LŠ, drugo kolo kvalifikacija:

18.00 HJK – BATE (0:0)
19.00 Midtilend – Astana (1:2) 
19.00 Karabag – Kukeši (0:0)
19.15 Malme – Kluž (1:0)
19.30 Suduva – Crvena zvezda (0:3)
20.00 Bazel – PAOK (1:2) 
20.00 MOL Vidi – Ludogorec (0:0)
20.30 Šturm – Ajaks (0:2)
20.45 Rozenbrog – Seltik (1:3)

utorak:

H. Ber Ševa – Dinamo 2:2 (2:7)
Ogu 14, Stojanović 34ag - Budimir 49, Hajrović 54

Šerif – Škendija 0:0 (0:1)

Trnava – Legija 0:1 (2:1)
Astis 63

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar