Колико пута можемо да употријебимо исти бријач?

Бријачи за једнократну употребу представљају брз и једноставан начин уклоњања маља са тела, посебно ако немате времена за депилацију воском. Ипак, њима треба пажљиво руковати.

Здравље 01.08.2018 | 08:45
Колико пута можемо да употријебимо исти бријач?
Имајте у виду да су бријачи дизајнирани за краткотрајну употребу јер брзо постају тупи, те могу изазвати посекотине и бројне инфекције коже, пише Дејли мејл.

Препорука стручњака је да бријач замените новим након пет до десет пута коришћења.

Проблем са старим бријачима је то што они могу постати идеално места за размножавање бактерија, што значи да ако се посечите постоји ризик од настанка инфекције.

Једна од најчешц́их бактеријских зараза је Стапхyлоцоццус ауреус (златни стафилокок) инфекција. Ово је инфекција коже која се обично манифестује као болан осип или гроздић који настаје по површини.

Поред тога, ако су бријачи остали мокри или ако их не оперете добро након употребе, постоје велике шансе да им обезбедите микробе које могу изазвати гљивичне инфекције.

Дерматолог Витни Бов рекао је за "Рафинерy29" да ако приметите да је оштрица почела да рђа, да се урезује или трза на кожи јасан је знак да је "време да баците бријач".

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дире Страитс

02.08.2018 05:30

Ови британци су глуп народ. Измишљају топлу воду. Пази, ако примјетите хрђу на оштрици?! Они полазе од чињенице да су они који читају овај текст, односно њихово велико истраживање и проналасци на нивоу кретена?!

ОДГОВОРИТЕ