Властиту сахрану правио у кафани

Властиту сахрану правио у кафани. Наџивио све госте, али и љекара који му је давао 3 мјесеца живота.

Србија 01.08.2018 | 07:11
Властиту сахрану правио у кафани
Када су Драгиши Миливојевићу 1995. љекари саопштили да има рак грла и да му је остало свега три мјесеца живота, нико није могао ни да наслути какав ће епилог имати његова драматична животна прича.

Драгиша, родом из Јовановца код Крагујевца, познатији као Дракче Коњар, одлучио је да све предузме не би ли нашао спас за себе. Одмах је отишао у београдски Ургентни центар.

- Љекар, који је родом из Крагујевца, тада ми је рекао: "Могу да те спасем, али морам да ти извадим и грло и гласне жице" - прича Драгиша за "Блиц", чији се говор сада јасно чује само преко медицинског апарата, који се користи за такве ситуације.

Одмах послије операције, овај храбри човјек одлучује да и даље учествује на тркама коњских запрега. Одлучио је и да више не пије воду, већ само пиво и козје млеко, а сада сматра да су му те одлуке спасле живот. И дан-данас, како каже, ради "пуном паром".

Сада се присјећа како је изгледало то када је "правио своју сахрану" у легендарној крагујевачкој кафани "Библиотека код Милутина".

- Највише смо вољели да се окупљамо у "Библиотеци" па сам одлучио да свој "испраћај" баш ту и направим.

Позвао сам своје другаре, њих двадесет и петоро, и док смо сједили, јели и пили, ја сам им испричао која ме је мука спопала - каже Дракче.

Данас, не само што је Дракче Коњар побиједио ту опаку болест, већ је послије 23 године од тог догађаја једини преживјели од свих двадесет и петоро тада присутних.

Умро је чак и од Дракчета 15 година млађи доктор, који му је те далеке 1995. године дијагностификовао рак и саопштио да има још највише три мјесеца живота.

Извор: српскаинфо

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Странац

01.08.2018 07:19

Бог му дао живот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

01.08.2018 07:53

Мозда цовјек није ни био толико болестан доктори гријесенек је зив и здрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.08.2018 10:23

А пива је главна поред млијека!