Vlastitu sahranu pravio u kafani

Vlastitu sahranu pravio u kafani. Nadživio sve goste, ali i ljekara koji mu je davao 3 mjeseca života.

Srbija 01.08.2018 | 07:11
Vlastitu sahranu pravio u kafani
Kada su Dragiši Milivojeviću 1995. ljekari saopštili da ima rak grla i da mu je ostalo svega tri mjeseca života, niko nije mogao ni da nasluti kakav će epilog imati njegova dramatična životna priča.

Dragiša, rodom iz Jovanovca kod Kragujevca, poznatiji kao Drakče Konjar, odlučio je da sve preduzme ne bi li našao spas za sebe. Odmah je otišao u beogradski Urgentni centar.

- Ljekar, koji je rodom iz Kragujevca, tada mi je rekao: "Mogu da te spasem, ali moram da ti izvadim i grlo i glasne žice" - priča Dragiša za "Blic", čiji se govor sada jasno čuje samo preko medicinskog aparata, koji se koristi za takve situacije.

Odmah poslije operacije, ovaj hrabri čovjek odlučuje da i dalje učestvuje na trkama konjskih zaprega. Odlučio je i da više ne pije vodu, već samo pivo i kozje mleko, a sada smatra da su mu te odluke spasle život. I dan-danas, kako kaže, radi "punom parom".

Sada se prisjeća kako je izgledalo to kada je "pravio svoju sahranu" u legendarnoj kragujevačkoj kafani "Biblioteka kod Milutina".

- Najviše smo voljeli da se okupljamo u "Biblioteci" pa sam odlučio da svoj "ispraćaj" baš tu i napravim.

Pozvao sam svoje drugare, njih dvadeset i petoro, i dok smo sjedili, jeli i pili, ja sam im ispričao koja me je muka spopala - kaže Drakče.

Danas, ne samo što je Drakče Konjar pobijedio tu opaku bolest, već je poslije 23 godine od tog događaja jedini preživjeli od svih dvadeset i petoro tada prisutnih.

Umro je čak i od Drakčeta 15 godina mlađi doktor, koji mu je te daleke 1995. godine dijagnostifikovao rak i saopštio da ima još najviše tri mjeseca života.

Izvor: srpskainfo

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Stranac

01.08.2018 07:19

Bog mu dao život!

ODGOVORITE
Name

Xx

01.08.2018 07:53

Mozda covjek nije ni bio toliko bolestan doktori grijesenek je ziv i zdrav

ODGOVORITE
Name

re

01.08.2018 10:23

A piva je glavna pored mlijeka!