Румениге оштро: Лева не иде нигдје!

Бајерн није слаб на новац као други. . .  Ово би требало да буде крај свих спекулација о могућем одласку Пољака. . .

Фудбал 02.08.2018 | 00:00
Румениге оштро: Лева не иде нигдје!
Ако није било довољно све оно што је на јучерашњој конференцији за новинаре рекао Нико Ковач, или речи које је досад неколико пута изговорио Ули Хенес, онда ће изјава Карл Хајнца Руменигеа дефинитивно ставити тачку на приче о мегатрансферу Роберта Левандовском! 

Директор Бајерна био је врло оштар током разговора за минхенски дневник ТЗ, у којем се дотакао будућности пољског голгетера који је после периода мировања опет почео да моли људе из врха клуба да га пусте у Реал Мадрид. Односно, да оде из Минхена. Румениге је још једном потврдио да од тог посла неће бити ништа и практично поручио Левандовском да се узалуд нада! Можда звучи окрутно, али Бајерн све време показује да нема ни трунку намере да се растане од расног голгетера и једног од најбољих на својој позицији годинама уназад. Чак ни по цену тога да Бајерн остане без страховитог, деветоцифреног обештећења!

"Није у нашем интересу да га продамо, чак и ако би стигле понуде од 100.000.000 или 150.000.000 евра", рекао је Румениге. 

Али, то није било све. Румениге је практично рекао да овим потезом жели да покаже свим незадовољним играчима да не могу они да диктирају услове рада и када ће отићи из клуба, већ да се пре свих питају Бајерн и његов врх. Притом и озбиљно пецнуо ривалске клубове, који послују по принципу - продај за што више новца.

"Клуб има своју филозофију и с Робертовим примером желимо да пошаљемо јасну поруку свима у клубу и ван њега – Бајерн ради по другачијем систему од свих других клубова на свету који су слаби на новац. Зато врата остају затворена“, оштар је Румениге.

Ако је његова изјава потпуно искрена, онда су Реал и Челси заиста изгубили сваку наду, а Левандовскивреме у отварању фронта за мултимилионски трансфер. Подсетимо, Левандовски је почетком године променио агента и ангажовао Пинија Захавија како би му овај завршио трансфер у Реал. Први човек Краљевског клуба Флорентино Перез био је озбиљно загрејан за ову идеју, чак је постојао и усмени договор са Захавијем око услова сарадње, али је Левандовски потпуно испарио после лоших партија на Светском првенству. Ипак, Реал се поново активирао последњих дана, пошто је дефинитивно одустао од идеје да доведе Нејмара. Сада је питање хоће ли и кога Реал довести овог лета, пошто отежано иду преговори и са Челсијем око Едена Азара, који је сада прва жеља клуба. Левандовски је покушао да издејствује брзи трансфер, али је Бајерн спустио рампу на све разговоре.

Изгледа да ћемо Леву гледати у Бајерну бар још једну годину...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар