Rumenige oštro: Leva ne ide nigdje!

Bajern nije slab na novac kao drugi. . .  Ovo bi trebalo da bude kraj svih spekulacija o mogućem odlasku Poljaka. . .

Fudbal 02.08.2018 | 00:00
Rumenige oštro: Leva ne ide nigdje!
Ako nije bilo dovoljno sve ono što je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao Niko Kovač, ili reči koje je dosad nekoliko puta izgovorio Uli Henes, onda će izjava Karl Hajnca Rumenigea definitivno staviti tačku na priče o megatransferu Roberta Levandovskom! 

Direktor Bajerna bio je vrlo oštar tokom razgovora za minhenski dnevnik TZ, u kojem se dotakao budućnosti poljskog golgetera koji je posle perioda mirovanja opet počeo da moli ljude iz vrha kluba da ga puste u Real Madrid. Odnosno, da ode iz Minhena. Rumenige je još jednom potvrdio da od tog posla neće biti ništa i praktično poručio Levandovskom da se uzalud nada! Možda zvuči okrutno, ali Bajern sve vreme pokazuje da nema ni trunku namere da se rastane od rasnog golgetera i jednog od najboljih na svojoj poziciji godinama unazad. Čak ni po cenu toga da Bajern ostane bez strahovitog, devetocifrenog obeštećenja!

"Nije u našem interesu da ga prodamo, čak i ako bi stigle ponude od 100.000.000 ili 150.000.000 evra", rekao je Rumenige. 

Ali, to nije bilo sve. Rumenige je praktično rekao da ovim potezom želi da pokaže svim nezadovoljnim igračima da ne mogu oni da diktiraju uslove rada i kada će otići iz kluba, već da se pre svih pitaju Bajern i njegov vrh. Pritom i ozbiljno pecnuo rivalske klubove, koji posluju po principu - prodaj za što više novca.

"Klub ima svoju filozofiju i s Robertovim primerom želimo da pošaljemo jasnu poruku svima u klubu i van njega – Bajern radi po drugačijem sistemu od svih drugih klubova na svetu koji su slabi na novac. Zato vrata ostaju zatvorena“, oštar je Rumenige.

Ako je njegova izjava potpuno iskrena, onda su Real i Čelsi zaista izgubili svaku nadu, a Levandovskivreme u otvaranju fronta za multimilionski transfer. Podsetimo, Levandovski je početkom godine promenio agenta i angažovao Pinija Zahavija kako bi mu ovaj završio transfer u Real. Prvi čovek Kraljevskog kluba Florentino Perez bio je ozbiljno zagrejan za ovu ideju, čak je postojao i usmeni dogovor sa Zahavijem oko uslova saradnje, ali je Levandovski potpuno ispario posle loših partija na Svetskom prvenstvu. Ipak, Real se ponovo aktivirao poslednjih dana, pošto je definitivno odustao od ideje da dovede Nejmara. Sada je pitanje hoće li i koga Real dovesti ovog leta, pošto otežano idu pregovori i sa Čelsijem oko Edena Azara, koji je sada prva želja kluba. Levandovski je pokušao da izdejstvuje brzi transfer, ali je Bajern spustio rampu na sve razgovore.

Izgleda da ćemo Levu gledati u Bajernu bar još jednu godinu...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar