Нацрт статута ЗСО за пар дана

Премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај рекао је да крајњи рок за израду нацрта статута заједнице српских општина није 4. август, већ ће тада или 5. августа бити представљени први резултати управљачког тима.

Србија 31.07.2018 | 22:45
Нацрт статута ЗСО за пар дана
Харадинај је, на конференцији за новинаре након сједнице косовске владе, истакао да ће процес бити настављен након што нацрт буде представљен јавности, када ће влада и сви остали дати примједбе и сугестије.

-На крају морамо бити сигурни да је све у складу са законима и Уставом Косова, како је и договорено – поручио је Харадинај, преноси РТК2.

Европска унија је 5. априла, након што је Приштина поново активирала управљачки тим, самопроглашеном Косову дала рок од четири мјесеца да изради нацрт статута заједнице српских општина.

Из Брисела је тада саопштено да је то за Приштину “врхунски приоритет” и да мора да ради у складу са “закљученим договором” о успостављању заједнице српских општина.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вруће ,, хладно и све тако ,!! Хахахах

01.08.2018 06:51

Ма Нема од тога ништа,, све је то шупља прича Албанци недају ни педаљ Косова а камо ли некакве опстине,, села или засеоке

ОДГОВОРИТЕ