Nacrt statuta ZSO za par dana

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da krajnji rok za izradu nacrta statuta zajednice srpskih opština nije 4. avgust, već će tada ili 5. avgusta biti predstavljeni prvi rezultati upravljačkog tima.

Srbija 31.07.2018 | 22:45
Nacrt statuta ZSO za par dana
Haradinaj je, na konferenciji za novinare nakon sjednice kosovske vlade, istakao da će proces biti nastavljen nakon što nacrt bude predstavljen javnosti, kada će vlada i svi ostali dati primjedbe i sugestije.

-Na kraju moramo biti sigurni da je sve u skladu sa zakonima i Ustavom Kosova, kako je i dogovoreno – poručio je Haradinaj, prenosi RTK2.

Evropska unija je 5. aprila, nakon što je Priština ponovo aktivirala upravljački tim, samoproglašenom Kosovu dala rok od četiri mjeseca da izradi nacrt statuta zajednice srpskih opština.

Iz Brisela je tada saopšteno da je to za Prištinu “vrhunski prioritet” i da mora da radi u skladu sa “zaključenim dogovorom” o uspostavljanju zajednice srpskih opština.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vruće ,, hladno i sve tako ,!! Hahahah

01.08.2018 06:51

Ma Nema od toga ništa,, sve je to šuplja priča Albanci nedaju ni pedalj Kosova a kamo li nekakve opstine,, sela ili zaseoke

ODGOVORITE