Лендејл објаснио: Зашто Партизан, а не НБА?

Нови центар Партизана жели из Београда до НБА! Џок Лендејл, нови центар КК Партизана, рекао је да му је циљ да заигра у НБА лиги и да ће то покушати преко Европе да уради.  Аустралијанац каже да је изабрао црно-беле јер су кроз историју показали да умеју да раде са талентованим играчима.

Кошарка 02.08.2018 | 23:15
Лендејл објаснио: Зашто Партизан, а не НБА?
Аустралијанац је потписао двогодишњи уговор са клубом из Београда, али на крају прве сезоне има клаузулу да може напустити Партизан због НБА.

"Сан о игрању у НБА је још увек жив", рекао је Лендејл за "Хералд Сун", а потом и додао:

"Много кошаркаша дође у Европу на три-четири године, изграде самопоуздање, добију на мишићној маси и играју против елитних кошаркаша". 

Аустралијанац се нада да ће га добре партије на Старом континенту одвести у НБА. 

"Сваке године четири или пет момака пређе у НБА из Европе. Мислим да тако нешто могу и ја да урадим", каже центар.

Лендејл истиче да је имао понуде НБА екипе, али није желео да седи не игра и седи на клупи.

"Још увек сам млад и доста учим о игри. Мислим да не би било добро за мене, као играча, да седим на клупи, када могу да научим доста у Европи", закључио је Лендејл.

Џок Лендејл је четврто појачање Партизана овог лета. Након Загорца, Николића и Пејџа, црно-бели тим је јачи и за аустралијског центра који је током овогодишње НБА летње лиге играо за Атланта Хоксе, уз учинак од пет поена и 5,8 скокова по мечу.

Наступајући за Универзитет Сент Мерис, Лендејл је током прошле сезоне у просеку имао "дабл-дабл" учинак од 21,1 поена и 10,2 скокова, што му је донело признање за најбољег играча на западној обали, односно избор у другу најбољу петорку комплетне НЦАА.



Аустралијанац Џок Лендејл претходне недеље провео је играјући за Атланта Хоуксе у Летњој НБА лиги, али је упркос томе одлучио да каријеру за сада настави да гради у редовима Партизана којем је преко потребно било појачање на позицији центра.

“Сан о НБА лиги је и даље жив, уосталом погледајте како су до сада пролазили Аустралијанци тамо. Многи су прво отишли у Европу на три-четири године, оставили траг, напумпали самопоуздање, физички ојачали и стекли искуство у јаким такмичењима и клубовима“, почео је Лендејл причу за најтиражнији аустралијски лист, Хералд Сан из Мелбурна.

Лендејл је са београдским црно-белима потписао уговор на две године.

”Сваке године четири, пет играча из Европе оде и у успе у НБА лиги, а уверен сам да ће и мени то да пође за руком. Размишљао сам, зашто да не направим промену, одем негде далеко и пробам да се изградим као професионалац. Верујем да то није лоша идеја”.

Пре Лендејла, дрес црно-белих носила су тројица Аустралијанаца – Алекс Марић, Нејтан Џаваи и Том Вилсон.

“Срећан сам због избора који сам направио и ово је свакако боља варијанта од оне три понуде из НБА лиге које сам имао”.

Каже и да се за Партизан одлучио јер српски клуб је кроз историју умео да афирмише талентоване играче.

“Рекли су ми да је позиција центра упражњена и да би могао добро да се уклопим и добијем озбиљну улогу. То ми је било сасвим довољно.  Имам поверења у екипу, играче и тренера”.

Лендејл има у уговору са Партизаном и опцију да оде у НБА лигу после прве године.

“Још сам млад и учим. Сматрам да ми не би користило да сада одем у НБА и седим на клупи из којег год разлога. Истовремено, у Европи ћу да играм и стичем искуство”, закључио је Лендејл.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар