Lendejl objasnio: Zašto Partizan, a ne NBA?

Novi centar Partizana želi iz Beograda do NBA! Džok Lendejl, novi centar KK Partizana, rekao je da mu je cilj da zaigra u NBA ligi i da će to pokušati preko Evrope da uradi.  Australijanac kaže da je izabrao crno-bele jer su kroz istoriju pokazali da umeju da rade sa talentovanim igračima.

Košarka 02.08.2018 | 23:15
Lendejl objasnio: Zašto Partizan, a ne NBA?
Australijanac je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom iz Beograda, ali na kraju prve sezone ima klauzulu da može napustiti Partizan zbog NBA.

"San o igranju u NBA je još uvek živ", rekao je Lendejl za "Herald Sun", a potom i dodao:

"Mnogo košarkaša dođe u Evropu na tri-četiri godine, izgrade samopouzdanje, dobiju na mišićnoj masi i igraju protiv elitnih košarkaša". 

Australijanac se nada da će ga dobre partije na Starom kontinentu odvesti u NBA. 

"Svake godine četiri ili pet momaka pređe u NBA iz Evrope. Mislim da tako nešto mogu i ja da uradim", kaže centar.

Lendejl ističe da je imao ponude NBA ekipe, ali nije želeo da sedi ne igra i sedi na klupi.

"Još uvek sam mlad i dosta učim o igri. Mislim da ne bi bilo dobro za mene, kao igrača, da sedim na klupi, kada mogu da naučim dosta u Evropi", zaključio je Lendejl.

Džok Lendejl je četvrto pojačanje Partizana ovog leta. Nakon Zagorca, Nikolića i Pejdža, crno-beli tim je jači i za australijskog centra koji je tokom ovogodišnje NBA letnje lige igrao za Atlanta Hokse, uz učinak od pet poena i 5,8 skokova po meču.

Nastupajući za Univerzitet Sent Meris, Lendejl je tokom prošle sezone u proseku imao "dabl-dabl" učinak od 21,1 poena i 10,2 skokova, što mu je donelo priznanje za najboljeg igrača na zapadnoj obali, odnosno izbor u drugu najbolju petorku kompletne NCAA.



Australijanac Džok Lendejl prethodne nedelje proveo je igrajući za Atlanta Houkse u Letnjoj NBA ligi, ali je uprkos tome odlučio da karijeru za sada nastavi da gradi u redovima Partizana kojem je preko potrebno bilo pojačanje na poziciji centra.

“San o NBA ligi je i dalje živ, uostalom pogledajte kako su do sada prolazili Australijanci tamo. Mnogi su prvo otišli u Evropu na tri-četiri godine, ostavili trag, napumpali samopouzdanje, fizički ojačali i stekli iskustvo u jakim takmičenjima i klubovima“, počeo je Lendejl priču za najtiražniji australijski list, Herald San iz Melburna.

Lendejl je sa beogradskim crno-belima potpisao ugovor na dve godine.

”Svake godine četiri, pet igrača iz Evrope ode i u uspe u NBA ligi, a uveren sam da će i meni to da pođe za rukom. Razmišljao sam, zašto da ne napravim promenu, odem negde daleko i probam da se izgradim kao profesionalac. Verujem da to nije loša ideja”.

Pre Lendejla, dres crno-belih nosila su trojica Australijanaca – Aleks Marić, Nejtan Džavai i Tom Vilson.

“Srećan sam zbog izbora koji sam napravio i ovo je svakako bolja varijanta od one tri ponude iz NBA lige koje sam imao”.

Kaže i da se za Partizan odlučio jer srpski klub je kroz istoriju umeo da afirmiše talentovane igrače.

“Rekli su mi da je pozicija centra upražnjena i da bi mogao dobro da se uklopim i dobijem ozbiljnu ulogu. To mi je bilo sasvim dovoljno.  Imam poverenja u ekipu, igrače i trenera”.

Lendejl ima u ugovoru sa Partizanom i opciju da ode u NBA ligu posle prve godine.

“Još sam mlad i učim. Smatram da mi ne bi koristilo da sada odem u NBA i sedim na klupi iz kojeg god razloga. Istovremeno, u Evropi ću da igram i stičem iskustvo”, zaključio je Lendejl.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar