Канте постаје наплаћенији играч у историји Челсија!

Роман Абрамович тако покушава да намами Едена Азара да се обавеже новим дугорочним уговором.

Фудбал 02.08.2018 | 15:00
Канте постаје наплаћенији играч у историји Челсија!
Вест да је Нголо Канте отказао разговоре челницима Пари Сен Жермена заказане за ову седмицу одјекнула је позитивно на Стамфорд Бриџу. Нови светски шампион са Француском налази се у жаришту трансфер прича на летњој пијаци, због чега у Челсију на све начине покушавају да га вежу новим уговором и тако отерају све потенцијалне купце. 

Због тога је Роман Абрамович спреман да пробије апсолутно све досадашње баријере и Кантеа учини апсолутно најплаћенијим играчем у клупској историји. Не само да ће добити плату од које се леди крв у жилама, Канте ће по слову новог уговора зарађивати више него дупло од онога што тренутно добија. Челси је за Кантеа спремио вртоглавих 325.000 евра седмично, односно 16.900.000 евра годишње! Уговор на пет година! Поређења ради, он тренутно зарађује 134.500 европских новчаница, што је безмало 7.000.000 евра. 

Иза овог потеза Челсија крије с лукава, али врло јасна порука - да се Едену Азару стави до знања да њега чека још већи новац, односно бар 340.000 евра недељно! Канте је, наводно, спреман да парафира уговор са Челсијем и својевољно разговара са Азаром о останку. Уколико буде успео у намери, Челси ће имати стабилнији темељ на којем ће градити тим за нову сезону. Подсетимо, још током Светског првенства емисари Пари Сен Жермена су успоставили контакт с Кантеовим агентима и били су врло упорни у томе да трансфер заврше што пре. За Кантеов долазак у Париз лобирао је отворено и Килијан Мбапе, али је француски везиста сам одлучио да све разговоре с ПСЖ прекине како би се посветио даљој каријери на Бриџу. 

Истина, Плавци су у благој паници, пошто појачања и даље нема на видику. Изузев Жоржиња, нико од тражених појачања није доведен на Стамфорд Бриџ. Челси је остао без потписа Александра Головина, извесно и Гонзала Игуаина и Матије Калдаре, а сада је наводно и Данијеле Ругани далеко од Западног Лондона. Питање новог голмана још није решено, мада ни Тибо Куртоа још није напустио Бриџ, иако има усмени договор са Реалом. Маурицио Сари је од својих директора тражио новог центарфора уместо Алвара Морате, а биће занимљиво видети и да ли ће Вилијан бити продат Реалу, Барселони или Манчестер јунајтеду и да ли ће Плавци онда кренути по Антонија Марсијала, кога желе практично цело лето. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар