Kante postaje naplaćeniji igrač u istoriji Čelsija!

Roman Abramovič tako pokušava da namami Edena Azara da se obaveže novim dugoročnim ugovorom.

Fudbal 02.08.2018 | 15:00
Kante postaje naplaćeniji igrač u istoriji Čelsija!
Vest da je Ngolo Kante otkazao razgovore čelnicima Pari Sen Žermena zakazane za ovu sedmicu odjeknula je pozitivno na Stamford Bridžu. Novi svetski šampion sa Francuskom nalazi se u žarištu transfer priča na letnjoj pijaci, zbog čega u Čelsiju na sve načine pokušavaju da ga vežu novim ugovorom i tako oteraju sve potencijalne kupce. 

Zbog toga je Roman Abramovič spreman da probije apsolutno sve dosadašnje barijere i Kantea učini apsolutno najplaćenijim igračem u klupskoj istoriji. Ne samo da će dobiti platu od koje se ledi krv u žilama, Kante će po slovu novog ugovora zarađivati više nego duplo od onoga što trenutno dobija. Čelsi je za Kantea spremio vrtoglavih 325.000 evra sedmično, odnosno 16.900.000 evra godišnje! Ugovor na pet godina! Poređenja radi, on trenutno zarađuje 134.500 evropskih novčanica, što je bezmalo 7.000.000 evra. 

Iza ovog poteza Čelsija krije s lukava, ali vrlo jasna poruka - da se Edenu Azaru stavi do znanja da njega čeka još veći novac, odnosno bar 340.000 evra nedeljno! Kante je, navodno, spreman da parafira ugovor sa Čelsijem i svojevoljno razgovara sa Azarom o ostanku. Ukoliko bude uspeo u nameri, Čelsi će imati stabilniji temelj na kojem će graditi tim za novu sezonu. Podsetimo, još tokom Svetskog prvenstva emisari Pari Sen Žermena su uspostavili kontakt s Kanteovim agentima i bili su vrlo uporni u tome da transfer završe što pre. Za Kanteov dolazak u Pariz lobirao je otvoreno i Kilijan Mbape, ali je francuski vezista sam odlučio da sve razgovore s PSŽ prekine kako bi se posvetio daljoj karijeri na Bridžu. 

Istina, Plavci su u blagoj panici, pošto pojačanja i dalje nema na vidiku. Izuzev Žoržinja, niko od traženih pojačanja nije doveden na Stamford Bridž. Čelsi je ostao bez potpisa Aleksandra Golovina, izvesno i Gonzala Iguaina i Matije Kaldare, a sada je navodno i Danijele Rugani daleko od Zapadnog Londona. Pitanje novog golmana još nije rešeno, mada ni Tibo Kurtoa još nije napustio Bridž, iako ima usmeni dogovor sa Realom. Mauricio Sari je od svojih direktora tražio novog centarfora umesto Alvara Morate, a biće zanimljivo videti i da li će Vilijan biti prodat Realu, Barseloni ili Mančester junajtedu i da li će Plavci onda krenuti po Antonija Marsijala, koga žele praktično celo leto. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar