Крчмаревић и Столица остали без посла!

Слободан Крчмаревић није више тренер сарајевског Жељезничара, а Илија Столица је "отеран" из љубљанске Олимпије.

Фудбал 01.08.2018 | 10:00
Крчмаревић и Столица остали без посла!
После само пет утакмица, Слободан Крчмаервић је напустио "Грбавицу". А Илија Столица је изгубио поверење челника љубљанске Олимпије - Милана Мандарића.

Крчмаревић је за МОНДО потврдио да је поднео оставку на место шефа стручног штаба, против које је био председник клуба Сенад Мисимовић, али је она ипак усвојена.

Српски тренер је водио Жељезничар у пет званичних утакмица - славио је два пута против Нарве Транс, једном против ГОШК-а, док је у посљедњих пет дана поражен од Аполона и Челика.

"Неко треба да преузме одговорност за овај пораз. Мислим да је увек најодговорнији тренер, то је разлог број један. Разлог број два је у неком мом закључку да смо се нашли у великом раскораку између наших жеља и амбиција и онога што имамо и поседујемо. То опет приписујем себи да нисам одрадио неке ствари на најбољи начин, мислим на прелазни рок. Екипа је требало више да се појача, јер ова лига није нимало лака, имамо неколико врло организованих противника против себе. Ово је израз поштовања према председнику клуба и нашим навијачима који имају оправдане захтеве од ове екипе. Био бих лицемеран када бих рекао да Жељо није велики клуб. На овај стадион када дође Реал Мадрид очекивати је да се победи јер је довољно велики клуб. Нисам имао ни најмањи екцес, био је ту мањи вербални сукоб. Можда ће мој чин изгледати кукавички, али мислим да је председник поштен човек. Нисам срео човека који толико воли свој клуб и било би непоштено са моје стране да дајем неке илузије. Желим све најбоље овој екипи, Жељо ће поред Партизана бити мој клуб", изјавио је Крчмаревић.

Из Љубљане стиже вест да је без посла остао Илија Столица. Та информација још није потврђена, али медији у Словенији увелико пишу да је Столица "бивши".

Словеначки медији наводе да се између газде клуба - Милана Мандарића и Илије Столице догодио "кратак спој", а главни разлог сукоба је то што је српски тренер ставио "на лед" Рока Кронаветра и није га уврстио у тим у последњих девет утакмица, што се Мандарићу није допало.

Због овог играча Мандарић се посредством клупског сајта опбратио навијачима, умиривши их поруком да Кроневетр остаје играч Олимпије и да и даље види у зелено-белом дресу.

"Питају се многи шта се дешава са Кронаветром, зашто је прецртан из састава. Мој одговор је кратак и једноставан - Рок је један од наших најбољих играча и један од симбола успеха клуба. Зато не постоји могућност да буде прецртан док сам ја председник Олимпије. Видим га у дресу клуба у будућим утакмицама. Ако једног дана буде напустио Олимпију зарад нових изазова, клуб ће му се одужити и захвалити на достојанствен начин", написао је Мандарић.

Осим тога, 39-годишњи Столица није испунио очекивања у резултатском смислу, па је Мандарић показао "палцем на доле". Олимпија је у последњих пет утакмица забележила једну победу, два ремија и два пораза, експресно је испала из квалификација за Лигу шампиона, а после два кола словеначког првенства Љубљанчани су на претпоследњем месту. 

Олимпија у четвртак игра меч 2. кола квалификација за Лигу Европе у Белфасту против екипе Крусејдерса, а за сада није познато ко ће седети на клупи. Мада, Олимпија има велику предност из прве утакмице 5:1, па питање ко ће водити екипу у тој утакмици није од пресудне важности.

Ако вест о Столици буде потврђена то ће значити да је у ери Милана Мандарића у Олимпији (дошао пре три године) већ промењено седам тренера!

Тренери Олимпије били су Маријан Пушник, Марко Николић, Италијан Родолфо Ваноли, Лука Елснер, Сафет Хаџић, Хрват Игор Бишћан и Столица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар