Krčmarević i Stolica ostali bez posla!

Slobodan Krčmarević nije više trener sarajevskog Željezničara, a Ilija Stolica je "oteran" iz ljubljanske Olimpije.

Fudbal 01.08.2018 | 10:00
Krčmarević i Stolica ostali bez posla!
Posle samo pet utakmica, Slobodan Krčmaervić je napustio "Grbavicu". A Ilija Stolica je izgubio poverenje čelnika ljubljanske Olimpije - Milana Mandarića.

Krčmarević je za MONDO potvrdio da je podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba, protiv koje je bio predsednik kluba Senad Misimović, ali je ona ipak usvojena.

Srpski trener je vodio Željezničar u pet zvaničnih utakmica - slavio je dva puta protiv Narve Trans, jednom protiv GOŠK-a, dok je u posljednjih pet dana poražen od Apolona i Čelika.

"Neko treba da preuzme odgovornost za ovaj poraz. Mislim da je uvek najodgovorniji trener, to je razlog broj jedan. Razlog broj dva je u nekom mom zaključku da smo se našli u velikom raskoraku između naših želja i ambicija i onoga što imamo i posedujemo. To opet pripisujem sebi da nisam odradio neke stvari na najbolji način, mislim na prelazni rok. Ekipa je trebalo više da se pojača, jer ova liga nije nimalo laka, imamo nekoliko vrlo organizovanih protivnika protiv sebe. Ovo je izraz poštovanja prema predsedniku kluba i našim navijačima koji imaju opravdane zahteve od ove ekipe. Bio bih licemeran kada bih rekao da Željo nije veliki klub. Na ovaj stadion kada dođe Real Madrid očekivati je da se pobedi jer je dovoljno veliki klub. Nisam imao ni najmanji ekces, bio je tu manji verbalni sukob. Možda će moj čin izgledati kukavički, ali mislim da je predsednik pošten čovek. Nisam sreo čoveka koji toliko voli svoj klub i bilo bi nepošteno sa moje strane da dajem neke iluzije. Želim sve najbolje ovoj ekipi, Željo će pored Partizana biti moj klub", izjavio je Krčmarević.

Iz Ljubljane stiže vest da je bez posla ostao Ilija Stolica. Ta informacija još nije potvrđena, ali mediji u Sloveniji uveliko pišu da je Stolica "bivši".

Slovenački mediji navode da se između gazde kluba - Milana Mandarića i Ilije Stolice dogodio "kratak spoj", a glavni razlog sukoba je to što je srpski trener stavio "na led" Roka Kronavetra i nije ga uvrstio u tim u poslednjih devet utakmica, što se Mandariću nije dopalo.

Zbog ovog igrača Mandarić se posredstvom klupskog sajta opbratio navijačima, umirivši ih porukom da Kronevetr ostaje igrač Olimpije i da i dalje vidi u zeleno-belom dresu.

"Pitaju se mnogi šta se dešava sa Kronavetrom, zašto je precrtan iz sastava. Moj odgovor je kratak i jednostavan - Rok je jedan od naših najboljih igrača i jedan od simbola uspeha kluba. Zato ne postoji mogućnost da bude precrtan dok sam ja predsednik Olimpije. Vidim ga u dresu kluba u budućim utakmicama. Ako jednog dana bude napustio Olimpiju zarad novih izazova, klub će mu se odužiti i zahvaliti na dostojanstven način", napisao je Mandarić.

Osim toga, 39-godišnji Stolica nije ispunio očekivanja u rezultatskom smislu, pa je Mandarić pokazao "palcem na dole". Olimpija je u poslednjih pet utakmica zabeležila jednu pobedu, dva remija i dva poraza, ekspresno je ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona, a posle dva kola slovenačkog prvenstva Ljubljančani su na pretposlednjem mestu. 

Olimpija u četvrtak igra meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Belfastu protiv ekipe Krusejdersa, a za sada nije poznato ko će sedeti na klupi. Mada, Olimpija ima veliku prednost iz prve utakmice 5:1, pa pitanje ko će voditi ekipu u toj utakmici nije od presudne važnosti.

Ako vest o Stolici bude potvrđena to će značiti da je u eri Milana Mandarića u Olimpiji (došao pre tri godine) već promenjeno sedam trenera!

Treneri Olimpije bili su Marijan Pušnik, Marko Nikolić, Italijan Rodolfo Vanoli, Luka Elsner, Safet Hadžić, Hrvat Igor Bišćan i Stolica.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar