На клупу Тузлака сјео шампион Европе!

Слобода има трећег тренера ове сезоне! Послије само два одиграна кола у Премијер лиги Босне и Херцеговине, тузлански клуб је именовао и трећег тренера ове сезоне.

Фудбал 31.07.2018 | 21:15
На клупу Тузлака сјео шампион Европе!
Прије почетка нове сезоне, Слобода је уручила отказ тренеру Славку Петровићу и именовала Адмира Смајића, који је клупу Тузлака напустио послије само 20-ак дана.

Смајићев помоћник Миленко Бошњаковић је наставио са радом на "Тушњу" и предводио екипу црно-црвених на двије утакмице, а у уторак је смијењен и на његово мјесто доведен нови стратег.

Ријеч је о некадашњем селектору У-21 селекције Шведске Златану Налићу, који је са "Три круне" 2015. године постао шампион Европе.

Налић, иначе Бањалучанин, син је некадашњег фудбалера Слободе Месуда Налића, легендарног десног крила Слободе из Тузле који је 24 пута носио дрес репрезентације Југославије.

У играчкој каријери Златан је наступао за клуб са "Тушња", Панатинаикос из Атине, као и шведске екипе Мјалби и Моталу.

У свом првом обраћању медијима у Тузли, Налић је изјавио да је остварио свој сан.

"Ја сам из Слободине породице. Од 1969. године смо у Слободи. Дошао сам кући. Један сам од ријетких тренера који имају титулу првака Европе, али тек сада могу рећи да сам остварио свој сан", рекао је Налић, а пренијели локални медији.

Према његовим ријечима, настојаће да на постојећи тим примијени своју филозофију игре с обзиром да у овом тренутку није паметно ништа мијењати.

"Требаће нам времена да остваримо помаке на терену, након мјесец-два може се сумирати шта нам треба. Није ме страх ни са једним клубом започети мисију Европе, а ако Слобода дође у такву ситуацију можемо од зиме планирати и то. Видјећемо гдје нам требају појачања".

На клупи Тузлака наслиједио је Миленка Бошњаковића, који је у изјави за агенцију "Фена" истакао да није имао појма шта се догађа и да није обавијештен о смјени. 

"Немам појма шта се дешава. Прекјуче смо имали тренинг, јуче је био слободан дан, данас је заказан нови тренинг. Нико ме није назвао 20 дана, нити ми је било шта раније наговијештено у вези са мојим радом", рекао је нешто раније Бошњаковић.

Тузлаци су у новој сезони најприје забиљежили пораз на "Тушњу" од шампиона Зрињског (0:1), а потом су ремизирали са Звијездом 09 у Угљевику (1:1).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар