Na klupu Tuzlaka sjeo šampion Evrope!

Sloboda ima trećeg trenera ove sezone! Poslije samo dva odigrana kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, tuzlanski klub je imenovao i trećeg trenera ove sezone.

Fudbal 31.07.2018 | 21:15
Na klupu Tuzlaka sjeo šampion Evrope!
Prije početka nove sezone, Sloboda je uručila otkaz treneru Slavku Petroviću i imenovala Admira Smajića, koji je klupu Tuzlaka napustio poslije samo 20-ak dana.

Smajićev pomoćnik Milenko Bošnjaković je nastavio sa radom na "Tušnju" i predvodio ekipu crno-crvenih na dvije utakmice, a u utorak je smijenjen i na njegovo mjesto doveden novi strateg.

Riječ je o nekadašnjem selektoru U-21 selekcije Švedske Zlatanu Naliću, koji je sa "Tri krune" 2015. godine postao šampion Evrope.

Nalić, inače Banjalučanin, sin je nekadašnjeg fudbalera Slobode Mesuda Nalića, legendarnog desnog krila Slobode iz Tuzle koji je 24 puta nosio dres reprezentacije Jugoslavije.

U igračkoj karijeri Zlatan je nastupao za klub sa "Tušnja", Panatinaikos iz Atine, kao i švedske ekipe Mjalbi i Motalu.

U svom prvom obraćanju medijima u Tuzli, Nalić je izjavio da je ostvario svoj san.

"Ja sam iz Slobodine porodice. Od 1969. godine smo u Slobodi. Došao sam kući. Jedan sam od rijetkih trenera koji imaju titulu prvaka Evrope, ali tek sada mogu reći da sam ostvario svoj san", rekao je Nalić, a prenijeli lokalni mediji.

Prema njegovim riječima, nastojaće da na postojeći tim primijeni svoju filozofiju igre s obzirom da u ovom trenutku nije pametno ništa mijenjati.

"Trebaće nam vremena da ostvarimo pomake na terenu, nakon mjesec-dva može se sumirati šta nam treba. Nije me strah ni sa jednim klubom započeti misiju Evrope, a ako Sloboda dođe u takvu situaciju možemo od zime planirati i to. Vidjećemo gdje nam trebaju pojačanja".

Na klupi Tuzlaka naslijedio je Milenka Bošnjakovića, koji je u izjavi za agenciju "Fena" istakao da nije imao pojma šta se događa i da nije obaviješten o smjeni. 

"Nemam pojma šta se dešava. Prekjuče smo imali trening, juče je bio slobodan dan, danas je zakazan novi trening. Niko me nije nazvao 20 dana, niti mi je bilo šta ranije nagoviješteno u vezi sa mojim radom", rekao je nešto ranije Bošnjaković.

Tuzlaci su u novoj sezoni najprije zabilježili poraz na "Tušnju" od šampiona Zrinjskog (0:1), a potom su remizirali sa Zvijezdom 09 u Ugljeviku (1:1).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar