Он неће играти опет са Роналдом!

Аргентински нападач Гонзало Игуаин прихватио да иде на позајмицу у Милан. Бонући се враћа у Јувентус! ГОТОВО! Договор мегатрампе три сата после поноћи: Бонући у Јувентусу, Калдара и Игуаин у Милану! Четири сата су трајали преговори Леонарда и Игуаиновог брата који су одблокирали три велика трансфера.

Фудбал 31.07.2018 | 20:45
Он неће играти опет са Роналдом!
Гонзало Игуаин и Кристијано Роналдо били су саиграчи у Реал Мадриду четири сезоне (2009-2013).

Требало је да опет буду заједно у нападу, али Јувентуса. Међутим, то се неће догодити, бар не у предстојећој сезони.

Према информацијама из Италије, 30-годишњи Игуаин је прихватио да иде на позајмицу у Милан. Што ће рећи да је лондонски Челси "извисио", јер је нови тренер лондонских плаваца Маурисио Сари пошто-пото желео да доведе некадашњег нападача Наполија.

Милан је, наводно, за њега дао 20 милиона евра (за позајмицу), а уз додатних 35 милиона евра на крају сезоне 2018/19. моћи ће да откупи цео његов уговор.

Прелазак Игуаина у Милан, али и Матије Калдаре, сматра се пакетом у договору Јувентуса и Милана, а у супротном правцу би ишао Леонардо Бонући.

Да, штопер Леонардо Бонући, који је пре годину шокирао целу италијанску фудбалску јавност (па и европску), одлучивши да се из Торина пресели у Милано.

"Је л' то виц?", упитао је тада легендарни Алесандро дел Пјеро, и сам не верујући да би Бонући могао да напусти његов Јувентус.

Вишедневни преговори на релацији Јувентус - Милан су напокон одблокирани пошто је Гонзало Игуаин дао зелено светло да се заврши мегатрампа у којој ће он и Матија Калдара појачати Росонере, а Јувентус ће добити повратника Леонарда Бонућија и новац.

Игуаиново нећкање је био камен спотицања у преговорима преходних дана. Аргентинац је је одбио Челси и желео у Милан, али је поставио нереалне економске услове са захтевом да зарађује 9.000.000 евра по сезони уместо досадашњих 7.500.000 које је имао у Јувентусу.

Синоћ пре поноћи је у Каза Милан почео састанак Гонзаловог брата и менаџера Николаса са Милановим новим директором Леонардом. Састанак је трајао до три сата после поноћи и на крају је пао договор. Аргентинац пристао на исту плату као у Јувентусу с тим што је једини споран детаље да ли ће потписати до 2022. или 2023. године. Актуелни уговор у Јувентусу му је истицао 2020. Договор са Јувентусом је да га Милан позајми за 18.000.000 евра и да га после годину дана откупи за додатних 36.000.000 евра. Откуп је услован, не и обавезан, али ће бити извршен на крају сезоне. Два клуба су постигли џентлемснки договор, а Милан би испао луд ако не би откупио играча за чију позајмициу је платио астрономских 18.000.000 евра. Оваква формула трансфера је договорена због Миланових проблема са финансијским фер-плејом.

Игуаиново „да“ је откључало и трампу Бонући – Калдара која је раније договорена. Милан је инсистирао на младом штоперу у замену за капитена, а Јувентус није имао ништа против ако се приде реши Игуаина и његове високе плате. Миланов услов је био јасан: Даћемо вам Бонућија и откупити Игуаина, али под условом да добијемо Калдару!

Проблеме је направио Челси који је улетео са понудом од 45.000.00 евра за Калдару. Иако је Јувентус у том случају могао да узме већи новац, више му је било стало да добије Бонућија. Како је Игуаин данима одбијао да смањи финансијске захтеве, тако су расле шансе да Калдара оде у Лондон и да пропадне цела прича са Миланом и Бонућијем. На крају је Аргентинац ипак одблокирао мегатрампу...

Јувентус је на почетку тражио Бонућија и новац за Калдару којег сматрају најталентованијим италијанским штопером у овом тренутку, али су Росонери инсистирали на размени „глава за главу“ и успели. Вредност обојице играча је у трампи процењена на између 35.000.000 и 40.000.000 евра, па је јасно да је Јуве изугбио неколико милиона јер није прихватио понуду Челсија. Али је зато добио Бонућија.

Видећемо какав је договор Јувентуса и Бонућија на крају. Искусни штопер је био један од најплаћенијих играча лиге у Милану са платом од скоро 8.000.000 евра по сезони. Као што је Јуве једва чекао да се реши његове плате, тако су и у Милану једва чекали да скину Бонућија са буџета. Вероватно ће у Јувентусу играти за мање пара, али је испунио жељу да се врати у клуб у којем је направио каријеру.

Утешну награду је добио и Челси. Пошто је остао кратких рукава у покушају да доведе Калдару и Игуаина, мораће да се задовољи Данијелеом Руганијем који је био њихова прва мета пре него што су се преоријентисали на Калдару. Спекулише се да ће трансфер износити преко 40.000.000 евра.

Ко је боље прошао? 

ФОТО: Ацтион имагес

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар