On neće igrati opet sa Ronaldom!

Argentinski napadač Gonzalo Iguain prihvatio da ide na pozajmicu u Milan. Bonući se vraća u Juventus! GOTOVO! Dogovor megatrampe tri sata posle ponoći: Bonući u Juventusu, Kaldara i Iguain u Milanu! Četiri sata su trajali pregovori Leonarda i Iguainovog brata koji su odblokirali tri velika transfera.

Fudbal 31.07.2018 | 20:45
On neće igrati opet sa Ronaldom!
Gonzalo Iguain i Kristijano Ronaldo bili su saigrači u Real Madridu četiri sezone (2009-2013).

Trebalo je da opet budu zajedno u napadu, ali Juventusa. Međutim, to se neće dogoditi, bar ne u predstojećoj sezoni.

Prema informacijama iz Italije, 30-godišnji Iguain je prihvatio da ide na pozajmicu u Milan. Što će reći da je londonski Čelsi "izvisio", jer je novi trener londonskih plavaca Maurisio Sari pošto-poto želeo da dovede nekadašnjeg napadača Napolija.

Milan je, navodno, za njega dao 20 miliona evra (za pozajmicu), a uz dodatnih 35 miliona evra na kraju sezone 2018/19. moći će da otkupi ceo njegov ugovor.

Prelazak Iguaina u Milan, ali i Matije Kaldare, smatra se paketom u dogovoru Juventusa i Milana, a u suprotnom pravcu bi išao Leonardo Bonući.

Da, štoper Leonardo Bonući, koji je pre godinu šokirao celu italijansku fudbalsku javnost (pa i evropsku), odlučivši da se iz Torina preseli u Milano.

"Je l' to vic?", upitao je tada legendarni Alesandro del Pjero, i sam ne verujući da bi Bonući mogao da napusti njegov Juventus.

Višednevni pregovori na relaciji Juventus - Milan su napokon odblokirani pošto je Gonzalo Iguain dao zeleno svetlo da se završi megatrampa u kojoj će on i Matija Kaldara pojačati Rosonere, a Juventus će dobiti povratnika Leonarda Bonućija i novac.

Iguainovo nećkanje je bio kamen spoticanja u pregovorima prehodnih dana. Argentinac je je odbio Čelsi i želeo u Milan, ali je postavio nerealne ekonomske uslove sa zahtevom da zarađuje 9.000.000 evra po sezoni umesto dosadašnjih 7.500.000 koje je imao u Juventusu.

Sinoć pre ponoći je u Kaza Milan počeo sastanak Gonzalovog brata i menadžera Nikolasa sa Milanovim novim direktorom Leonardom. Sastanak je trajao do tri sata posle ponoći i na kraju je pao dogovor. Argentinac pristao na istu platu kao u Juventusu s tim što je jedini sporan detalje da li će potpisati do 2022. ili 2023. godine. Aktuelni ugovor u Juventusu mu je isticao 2020. Dogovor sa Juventusom je da ga Milan pozajmi za 18.000.000 evra i da ga posle godinu dana otkupi za dodatnih 36.000.000 evra. Otkup je uslovan, ne i obavezan, ali će biti izvršen na kraju sezone. Dva kluba su postigli džentlemsnki dogovor, a Milan bi ispao lud ako ne bi otkupio igrača za čiju pozajmiciu je platio astronomskih 18.000.000 evra. Ovakva formula transfera je dogovorena zbog Milanovih problema sa finansijskim fer-plejom.

Iguainovo „da“ je otključalo i trampu Bonući – Kaldara koja je ranije dogovorena. Milan je insistirao na mladom štoperu u zamenu za kapitena, a Juventus nije imao ništa protiv ako se pride reši Iguaina i njegove visoke plate. Milanov uslov je bio jasan: Daćemo vam Bonućija i otkupiti Iguaina, ali pod uslovom da dobijemo Kaldaru!

Probleme je napravio Čelsi koji je uleteo sa ponudom od 45.000.00 evra za Kaldaru. Iako je Juventus u tom slučaju mogao da uzme veći novac, više mu je bilo stalo da dobije Bonućija. Kako je Iguain danima odbijao da smanji finansijske zahteve, tako su rasle šanse da Kaldara ode u London i da propadne cela priča sa Milanom i Bonućijem. Na kraju je Argentinac ipak odblokirao megatrampu...

Juventus je na početku tražio Bonućija i novac za Kaldaru kojeg smatraju najtalentovanijim italijanskim štoperom u ovom trenutku, ali su Rosoneri insistirali na razmeni „glava za glavu“ i uspeli. Vrednost obojice igrača je u trampi procenjena na između 35.000.000 i 40.000.000 evra, pa je jasno da je Juve izugbio nekoliko miliona jer nije prihvatio ponudu Čelsija. Ali je zato dobio Bonućija.

Videćemo kakav je dogovor Juventusa i Bonućija na kraju. Iskusni štoper je bio jedan od najplaćenijih igrača lige u Milanu sa platom od skoro 8.000.000 evra po sezoni. Kao što je Juve jedva čekao da se reši njegove plate, tako su i u Milanu jedva čekali da skinu Bonućija sa budžeta. Verovatno će u Juventusu igrati za manje para, ali je ispunio želju da se vrati u klub u kojem je napravio karijeru.

Utešnu nagradu je dobio i Čelsi. Pošto je ostao kratkih rukava u pokušaju da dovede Kaldaru i Iguaina, moraće da se zadovolji Danijeleom Ruganijem koji je bio njihova prva meta pre nego što su se preorijentisali na Kaldaru. Spekuliše se da će transfer iznositi preko 40.000.000 evra.

Ko je bolje prošao? 

FOTO: Action images

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar