Борци - ветерани запријетили власти

Представници удружења „Ветерани одбрамбено отаџбинског рата РС“ предали су Народној скупштини Републике Српске резолуцију којом траже побољшање социјалног и друштвеног положаја демобилисаних бораца Војске Републике Српске. У резолуцији се налази седам захтјева од којих је први да се објави јавни регистар бораца. Упозоравају власт да су спремни и за радикалне потезе уколико се не поправи положај бораца.

Република Српска 31.07.2018 | 16:00
Борци - ветерани запријетили власти
Удружење „Ветерани одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске“ траже да се уради правична категоризација Војске Републике Српске по зонама борбених дејстава и борбених опасности, али и објаву јавног регистра накнада са подацима ко је у претходнх 20 година примао накнаде и по којем основу.  

"Тражимо пензију за борце са 65 година старости без обзира на године радног стажа и уколико се не уплати ових осам година радног стажа, тражимо да борци који су у радном односу са 57 оду у пензију тако да би се и млађима могла отворити могућност да се могу запослити“, поручује Ристо Јефтић, предсједник удружења „Ветерани одбрамбено отаџбинског рата РС“.

Ветерани поручују да су њихови захтјеви достојни оног што су борци у протеклом рату урадили за Републику Српску. Тражимо само да се и борци и њихове породице поштују, кажу ветерани.

„Такође, тражимо увођење борачког додатка за породице умрлих бораца јер не видимо ни један разлог да не примају борачки додатак". казао је Јефтић, додајући да траже да држава сноси трошкове сахране бораца.

Коментаришући недавну изјаву предсједника удружења „Ветерани Републике Српске“ Душка Вукотића да ће организовати контрамитинг 7.октобра за када је најављен трећи велики скуп Правда за Давида, Јефтић поручује да Вукотић на овај начин обмањује јавност.

 „Ми знамо шта Душко Вукотић покушава са тим, за кога и због чега али у свему томе чини ми  се да он највише види свој интерес“, сматра Јефтић.

"Тражимо од власти да коначно обрати пажњу на популацију која је створила Републику Српску и измијени закон којим би се побољшао економски и друштвени положај бораца у Српској. Уколико се власт оглуши на наше захтјеве, спремни смо и на радикалне потезе, поручили су ветерани Републике Српске.



БН ТВ
 

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

Борац рс

31.07.2018 14:12

Напокон да се формирају представници бораца ,те да се боре за опште интересе угрожене борачке категорије. Под хитно избацити папке из локалне заједнице који су се борили само за своје привилегије , били су представници "бораца" .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

31.07.2018 14:31

Је ли ово Несо Кесер на фотографији - конацно и он увидио какве су фукаре Дуско Вукотиц и онај његов лопов Зељко Милинковиц.

Name

ре

31.07.2018 14:45

Тако је. Треба да се направи веца организација. Али људи моји ста ради Игор Билбија (СРБСКА ЧАСТ) крај Вукотица . ТА будала се спрема да направи срање . Борци . Морамо се организовати још једном и спасити Републику Српску али овај пут од криминалаца. Ето моји борци ко сједи са Вукотицем. Билбија је пресудјени нарко дилер , насилник , плачкаш , уцјењивач и сваста несто. И кад Мектић казе да сарадјују са криминалцима , у праву је 100%.

Name

Тривиц

31.07.2018 16:14

Овде би требало увести мали реда, а све остало је глупост. Несписобне треба подрзати, као и све људе изједнацити према категорији инвалидности. Све тражите нека признања, а са друге стране би огулили козу младим људима који раде. Одакле тразите све то И на основу чега? Можда сте се сетили истих нацела којим се воде ови мафијаши. Сто је низе да ради, треба да ради. Додатак је уреду, ал то што тразите немају ни професионалци. Најбоље би били да лезите попут волова , гласате за ,,доброцинитеље" И гуратw у дугове И терате све сто мозе радити вани. Ред, само ред И ниста више.

Name

дд

31.07.2018 16:21

Заврните рукаве, како вас није срамота.? Је лу то одбрана кућног прага.

Name

Вукотић и Билбија

31.07.2018 17:23

Па људи моји зар невидите да су ово Бајини људи? Ветерани и србска нечаст су свагде где треба бранити ову власт.

Name

Ре Борац рс

31.07.2018 18:11

Нисам борац али цасне и пòстене борце увијек подрзавам. Залосно да борцима из моје породице морам да помазем како их неби истјерали из стана. Али има и доста непостених бораца зато нам и влада криминал у институцијама.

Name

y

31.07.2018 18:43

Па људи рäт је давно готов, идите радити. Па Додик трази коце брати јабуке а ви ниста.

Name

Бања лука

31.07.2018 20:08

Јел то она србенда Билбија сто се слика са насером орицем сто је клао србе

Name

роки

31.07.2018 21:09

Немају ови му*а да несто тразе. Цим им обецају несто они се повуку!

Name

боx

31.07.2018 23:31

Гослодо ни у једној војсци свјета И то професионалној се не добијају пензије за три, цетри године И то опаснијих ратних операција. Слауф под притиском. Да туђа дјеца раде за вас или како овај мудров рече да младима дају шансу. Ту је потребн ред, а требал подсетити да је ваша борба унистила дрзаву И направила ово, наравно скупа са колегама из сусједства.

Name

др

01.08.2018 04:45

Ко само има времена манипулисати и бавити се борцима, састајати се са њима, “палити их” да тразе кобајаги своја права и то увијек пред изборе. Дајте висе послије 25 година ста имате тразити, ако до сада нисте остварили нек нисте!!!! Кад видим ко се све изјасњава ко борац повраца ми се.

Name

ВРС-РВИ

01.08.2018 05:22

Конацно прави захтјеви да се поставе дезертерима и профитерима који воде РС!! Нас да није било неби било ни РС, ми смо је стварали требамо је сада "отети" од криминалаца и они које ми сви знамо гдије су били од 92-95!!! Ко је год примао било какве додатке и привилегије,а нема основа за то ,кривицно гонити онога ко му је ту могуцност дао!!!

Name

Мк

01.08.2018 06:12

ИЗАЂЕТЕ ПРЕД ИЗБОРЕ ПА ТРАЖИТЕ НЕКА ПРАВА И ОНДА ВОЂАМА МИЛОРАД ПЛАТИ НАКНАДУ РУЧАК И ПИВО И УЈЕО ВУК МАГАРЦА А РАТНИ ПРОФИТЕР ВАМ СЕ СВИМА СМИЈЕ У ФАЦЕ .ДОК СТЕ ВИ РАТОВАЛИ ОН ЈЕ ЖЕНИ ЧУВАО Г...НИКО НИЈЕ ЛУД НИСТЕ БОРБЕНИ И ТАКО ВАМ И ТРЕБА .МЕНИ ЈЕ ЖАО ПРАВИХ ПОШТЕНИХ БОРАЦА А ВИ ВОЂЕ СТЕ НУЛА

Name

ре ВРС

01.08.2018 06:36

Сто се тице да треба ред увести, то је уредно јер неред су вам политицари увукли који су се такоде ослањали на борце. Сирок је то појам. Ниста ви нисте створили него унистили, јер војске у рату униставају, а инда је настао овај хаос. Свијет не пициње од вас. Поуздано је само да сте створили хаос И да нисте то ви него политицари. Да политицари нису хтели, никада рата не би било.

Name

www.независникандидат.инфо

31.07.2018 14:15

ОВО ЈЕ ДОБРО, ПРАВА И ПОТРЕБНА ИНИЦИЈАТИВА. ДА СУ ВИШЕ ДАЛИ, А МАЊЕ КОРИСТИ ЗА ЖИВОТ ДОБИЛИ...НЕМА НИГДЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

31.07.2018 14:24

Хвала богу буде се наси борци конацно тразе своја заслузена права . Тако је људи . Пуна подрска и од нас који нисмо борци али који постујемо и вас и васу зртву знамо да није било вас неби било ни РС .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ин

31.07.2018 16:47

Вама "иде на руку" све сто деградира Републику Српску..Нецете то дозивјети.У Републици Српској добијају сви сто их следује ,па и висе.

Name

Гдје је Савчић?

31.07.2018 17:18

У комплетној ситуацији би било логично да се јави и да пусти свој глас, предсједник БОРС-а РС, који се мјесецима прави невјешт, игноришући сва озбиљна дешавања. Не мора јавно изрећи подршку Давору за злочиначки уморено дијете, али би се требао огласити и имати став, пошто се ради о борцу ВРС-е, још и РВИ. Пријетио је Вукотић и неки "његови ветерани" да ће организовати контрамитинг, што би резултовало евентуалним сукобима тих ветерана и голоруког народа, о чему се такође требао генерал изјаснити. Сад опет одређени ветерани ВРС-е, траже одређивање критеријума и регистар досадашњих накнада, са суштином на "бенефиције на мјесечном нивоу". Те регистре неће добити никад, тешко и остало, јер се у уским Борачким круговима инфилтрирало доста дезертера и разних сумњивих ликова. На овај начин би демаскирали себе, дебеле фотеље и своје дугогодишње бенефиције. Савчић и даље шути, ваљда му задовољавајуће стање, поготово ттетман демобилисаних и угрожених бораца?...

Name

мј

31.07.2018 17:23

Памет у главу борци није битно које удрузење јахаци апокалипсе су ту медју вама.праве гузву подвале хускају вас једне на друге у томе су експерти.

Name

ево видис

31.07.2018 19:55

кад би се изврсила права ревизија стварних бораца с овим будзетом сад било би и виска пара овако свака гњида се назива борцем и они који су били по ратистима и они сто су се крили по бањалуци и осталим градовима тј донатори а да не прицам ст га је лазних инвалиднина дато то је цудо поједини доктори тадасњи пуковници и знасе ко јос су за добре паре могим тим тзв борцима написали лазне дијагнозе и сад добијају добре паре исто као и прави инвалиди е ту је проблем

Name

нн

31.07.2018 14:27

Вукотиц је запретио групи ПРАВДА ЗА ДАВИДА да це демобилисани борци и ратни инвалиди бити уз њега на контра митингу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПАС

31.07.2018 15:40

Као што знамо Вукотић је будала.

Name

ЛАКИ

31.07.2018 18:13

РЕ, ВУКОТИЋ ЈЕ НАЈВЕЋИ ЉИГАВАЦ, ПОЛТРОН И ФУКАРА БАШ КАО И ЊЕГОВИ МЕНТОРИ. ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА СЕ ПРАВИ БОРЦИ ОКУПЕ И РАСТЈЕРАЈУ ТУ БАГРУ....

Name

А

31.07.2018 14:27

Ко су и чи су сад ово ветерани? Мени се чини да свака мјесна заједница има своје ветеране а представља се у име РС. Ветерани ови они, ствараоци ови они, демобилисани, ухљебљени, незапослени ма колико вас више има побогу брате. Ево толико тих некакви Х удружења а и ја учесник од првог до задњег дана рата нисам нигдје ни ти ме икад ико игдје звао. Радио сам до рата, ратовао, после рата поново радио, сад у пензији и да се похвалим да са навршених 60 год добијам мјесечни додатак 71 км. Много ли је, мало ли је ђаво би му га знао. Сад ме интересује коме ја припадам?

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

31.07.2018 14:54

Браво људи! коначно нешто паметно. овај што не зна коме припада нека се опредијели. Буди човјек и припадај људим! То је најважније. Општедруштвени интерес изнад свега, па тек онда свој. Ови на власти су истурили своје личне интересе изнад РС, а као боре се за РС. Доста демагогије! Буде се поштени грађани РС.

Name

ЗА А

31.07.2018 15:08

Ви сте један од срецнијих бораца који је имао срецу да прије и после рата ради и да заради пензију. Н

Name

ЗА А

31.07.2018 15:11

Није битно да ли припадате неком од удружења али је јако битно да се солидаришете са борцима који нису имали срећу да раде и да зараде пензију.

Name

РЕ А

31.07.2018 17:09

ПРИПАДАЈ ОНИМА КОЈЕ ПРЕПОЗНАС ДА СЕ СТВАРНО БОРЕ ЗА ПРАВА БОРАЦА. ОВО СУ ДО САД НАЈРЕАЛНИЈИ ЗАХТЈЕВИ КОЈЕ ЈЕ НЕКА БОРАЦКА ОРГАНИЗАЦИЈА ТРСЗИЛА. СВАКА ЦАСТ ОВИМ ЉУДИМА, ИЗНИЈЕЛИ СУ ПРАВЕ ЗАХТЈЕВЕ.

Name

Рр

01.08.2018 07:28

Зато они борци који немају партијске књизице владајуцих партија И због тога не могу добити посао а имају породице немају ни марке. Питам се само гдје ли си ти провео рат,мозда на илијаском,возуцком или неком слицном ратисту гдје су сваки дан падале главе за одбрану Републике Српке.Многи који назалост који мислле као ти да су на поменутим ратистима провели само пар дана не би били у пензији него би помрли од страха или заврсили у лудници.Тако прицају само они који никада нису имали прилику да за 4 године рата виде непријатељског војника а поготову да виде ста је права борба.Да си имао прилику да то видис смијао би се када ти неко помене Вјетнам.

Name

Спартан

31.07.2018 14:30

Тако је. Пуна подрска за праве борце. Треба да се изврси категоризација. Ја сам у рат усао 93 као припадник 43 приједорске бригаде и био у извидјацима цјели рат са главом у торби а друга сам категорија , док су позадинске гузоње прва, док је нас председник прва , а рата није ни видио. Увијек за педставнике ових удрузења буду изабрани неки официри и позадинске буве а никад момци са прве линије. То мора да се промјени. Одмах. Многи су огорцени кад виде да ти наси представници за шаку марака подрзавају највеце дезертере и шверцере из рата. Сваком иоле паметном човјеку је јасно да су нас раздвојили и завадили ови на власти. Од некада најмоћније организације направили су десет малих које се свадјају измедју себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кирил

31.07.2018 14:35

Треба сваки борац да добије мјесечни борачки додатак, тог захтјева нема нигдје, само млатите празну сламу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збиља

31.07.2018 14:46

Борци из другог свијетског рата,они који су зиви и даље примају борацке пензије а све оно за ста су се они борили је пропало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

31.07.2018 14:50

Немојте сад де послије избора!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ј.п.

31.07.2018 15:01

Требају тразити и бесплатно сколовање дјеце на факултетима,или бар да се плаца само пола сколарине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

31.07.2018 15:03

Па баја реце да це укинути све организације са именом борци а наравнои све накнаде које добијамо ајмо опет гласати за Бају!!Сигуран сам да це то многи борци уцинити из ситни интереса према томе и не заслузујемо да нам буде боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

31.07.2018 15:44

А ста је са борцима који су ратовали ,а немају 65год,ста њима треба дати,аааа?Засто се не инсистира да сваки борац добије борацки додатак на мјесецном нивоу? Каква је ово дискриминација,ало борите се за све борце и не мољакајте власт,вец их натјерајте да вас постују.Ако сте имали храбрости да се у рату борите,скупите храбрости и у миру и у борбу са криминалцима на власти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риалити соуу

31.07.2018 15:58

Оцетели у, те уврстити и старе борце и цуваре РС..Миле,Шпириц,Шкрбиц,итд и они су Ветерани,ал после рата..Стално су на првој борбеној линији боресе за своје ФОТЕЉЕ,и капитал..Није им лако..А тек сто чувају РС..До задње марке..ххааЈјјјооојјј Неправдо имали

ОДГОВОРИТЕ
Name

извињавам се

31.07.2018 16:08

Али се питам дали су се појединци борили за паре или да сацувају огњисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумба

31.07.2018 16:13

Кога представља тај Вукотић у опште...

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВЧИЋ

31.07.2018 16:23

Ви сте као прави, мада мислим да сте бољи од других, од Савчића и оног јада Вукотића свакако. У једно сам сигуран, нема ништа од бораца док борачку не преузме неко кога удба није поставила?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Септембар 93

31.07.2018 16:23

Ко су сад ови? Ове гура опозиција, оне власт. Па гдје су били толики борци кад се ратовало? У рату била само сиротиња и дјеца радника и сељака. Сад као било 500 хиљада бораца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Додам

31.07.2018 19:34

И будале.

Name

Дјоко

31.07.2018 16:25

Е гледај овог Јефтица,па он је једна обицна луда кога сви у Рогатици знају. Срам те било ти да представљас неке ветерене и борце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оги 72

31.07.2018 18:46

Не причај глупости. Цастан, поштен и непоткупљив! Или си ти Вукотићу написао коментар?

Name

Дјоко

31.07.2018 20:42

Није Вукотиц,него становник Рогатице!!!

Name

Гоци

31.07.2018 16:49

Овдје је једино реално да се објави регистар бораца, а остале захтјеве знају и сами да нема сансе да се испуне ко сад да утврди ко је гдје био .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка Нови Град

31.07.2018 17:10

ПОД ХИТНО ИЗБАЦИТИ ИЗ ОПСТИНА САВ СЉАМ КОЈИ РАДИ САМО ЗА ЛИЦНЕ ИНТЕРЕСЕ. УРАДИТИ РЕВИЗИЈУ СВИХ БОРАЦА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

31.07.2018 17:10

СВАКА ЦАСТ, ОВО СУ ПРАВИ ЗАХТЈЕВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Првоборац

31.07.2018 18:15

Умјесто да БОРС, на челу са Миломиром Савчићем енергично и без одлагања захтијева од актуелних власти знатно бољи материјални положај и статус демобилисаних бораца, точине разна друга борачка удружења, а Савчић и свита око њега су задовољни и са мрвицама које им Влада и Додик обећају.А тај исти Савчић, кад је изабран за предсједника БОРС-а обећао је борцима да ће се здушно залагати за њихов достојанствен положај и статус.Преварио је он борце као и сви његови претходници на тој функцији. Како га није стид од бораца од којих већина једва преживљава са мизеријом од борачког додатка. И он вјероватно зна да су су сви борци НОР-а имали пензије од којих су веома добро живјели, а уз то је већина од државе добила станове или кредите за изградњу кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.07.2018 21:01

И не само то, рекао је - Доводим у БОРС борце са прве линије, а када удјес у БОРС као да си у кокосињац усао све неке гологузе зене и један балавац који је био дијете за вријеме рата. Али битно је да Савциц има огромну пензију, Велику плату на целу БОРС-а софера итд., а бораца од како је он на целу БОРС-а висе нема ни у траговима.

Name

брецало

31.07.2018 18:26

Само да се се некупе за ситне паре јел миле обеца а онда да ситнис борци идите до краја свама су сви градјани републике српске стоп криминалу миле цвијановицка иди те са власти доста васег зулума доста васег криминала доста васих обецања само идите само идите смилим богом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

31.07.2018 19:33

ПРАВИ ИСКРЕНИ БОРЦИ КОЈИ НИСУ ПОЛТРОНИ,УЛИЗИЦЕ КАО ПОЈЕДИНЦИ УДРУЖИТЕ СЕ И ТРАЖИТЕ СВОЈА ПРАВА.РИЈЕШИТЕ СЕ ОНОГ ВУКОТИЋА КОЈИ ЈЕ ЗБОГ СВОГ ИНТЕРЕСА УКАЉАО ЧАСНЕ И ПОШТЕНЕ БОРЦЕ.КАД ВИДИТЕ СКИМ ЈЕ И ШТА РАДИ СВЕ ВАМ ЈЕ ЈАСНО.САМО ЗАЈЕДНО СТЕ ЈАЧИ.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бедјо

31.07.2018 19:34

У Шамцу борце представља Петко Бијелиц алкохолицар и полтрон СЂ.човјек се у рату сам ранио под дејством алкохола и сада је ратни инвалид

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

31.07.2018 19:37

Треба урадити ревизију свих категорија бораца и инвалида али да у комисији буду људи који су били ту са њима у рати.има их на хиљаде сами се ранхавали да не ратују а сада као неки борци и инвалиди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линијаш 92-95

31.07.2018 19:51

Која сам ја категорија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

е борци,борци

01.08.2018 15:29

ста цекате 20 година, немате ста јести, док вам представници удрузења лају по наређењу а вама ни мрвице, нека им ћаћа зиви од 54км. Умјесто да зивите боље него ови на власти ви испод њих а председника ВУКОТИЦА избаците. ИЗАБЕРИТЕ СЕБИ ПРЕДСТАВНИКА ВРИЈЕДНОГ ДА СЕ ЗОВЕ ВЕТЕРАН И БОРАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоци

01.08.2018 16:01

Прави и искрени борац сути и ниста не трази, а ови сто само тразе милостињу нису рова ни видјели и вјецито несто тразе.Нисмо се ваљда борили за паре.

ОДГОВОРИТЕ