Косовић: Старт сезоне је добар, само та Сурдулица...

Небојша Косовић уписао је своју прву овосезонску утакмицу у родном Никшићу у утакмици 1. кола квалификација за Лигу Европе против екипе Рудара из Пљеваља.  Косовић: Пораз од Радника велика опомена! Црногорски "везиста" после тешке повреде колена прошле сезоне полако постаје стандардни првотимац Партизана.

Фудбал 31.07.2018 | 19:15
Косовић: Старт сезоне је добар, само та Сурдулица...
Нема ни три недеље како је сезона почела, а тренер Партизана Мирослав Ђукић већ је био на озбиљном удару, чак је у једном тренутку деловало да је његова смена неизбежна.

У тој "галами" се помало изгубила чињеница да су црно-бели на досадашњих пет утакмица у квалификацијама за Лигу Европе и домаћој Суперлиги остварили само један лош резултат.

Игре углавном јесу биле испод, чак и далеко испод жељеног нивоа, али повратник у стартних 11, Небојша Косовић, истиче да није изгубљено много тога.

"Старт сезоне је задовољавајући на европској сцени, једино нас боли тај пораз на почетку домаћег првенства, када смо изгубили од Радника у Сурдулици. У Лиги Европе смо на три утакмице забележили три победе без примљеног гола и źелимо тако да наставимо у Литванији - да прођемо Тракаи и нађемо се у следећем колу", каже Косовић дан пред полазак на реванш сусрет друге рунде квалификација.

"Пораз у Сурдулици нас 'жуља', али нам је свакако био велика опомена. Морамо да стварамо позитивну атмосферу и веру за даље, јер оно што је прошло не можемо да вратимо", додао је репрезентативац Црне Горе.

Централни "везиста" је почетком септембра 2017. покидао предњи укрштени лигамент колена, играјући за национални тим.

Вратио се на терен у мају, таман да поново осети терен и интензитет такмичарских утакмица, али без претераног притиска, с обзиром на то да је титула већ била изгубљена.

Овог лета се добрим радом на припремама у Словенији поново наметнуо Мирославу Ђукићу, а у два меча након пораза од Радника био је "стартер", што би требало и да остане, макар у ближој перспективи.

"Сви знамо да сам паузирао седам месеци и да је реч о тешкој повреди, која је, хвала богу, иза мене. Осећам да нисам још 100 одсто како желим. Свестан сам добрих ствари, али и оних које треба допунити и сигуран сам да ће то бити све боље како буду одмицале утакмице. Ту смо да помогнемо и новајлијама, јер је и њима потребно време да се уиграју".

Косовић је на крају разговора за званични сајт црно-белих рекао да има само две жеље за наставак сезоне.

"Да се наметнем добрим играма и само и једино да побеђује Партизан!".

Реванш сусрет са Тракаијем на програму је у четвртак од 18 часова.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар