Kosović: Start sezone je dobar, samo ta Surdulica...

Nebojša Kosović upisao je svoju prvu ovosezonsku utakmicu u rodnom Nikšiću u utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv ekipe Rudara iz Pljevalja.  Kosović: Poraz od Radnika velika opomena! Crnogorski "vezista" posle teške povrede kolena prošle sezone polako postaje standardni prvotimac Partizana.

Fudbal 31.07.2018 | 19:15
Kosović: Start sezone je dobar, samo ta Surdulica...
Nema ni tri nedelje kako je sezona počela, a trener Partizana Miroslav Đukić već je bio na ozbiljnom udaru, čak je u jednom trenutku delovalo da je njegova smena neizbežna.

U toj "galami" se pomalo izgubila činjenica da su crno-beli na dosadašnjih pet utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope i domaćoj Superligi ostvarili samo jedan loš rezultat.

Igre uglavnom jesu bile ispod, čak i daleko ispod željenog nivoa, ali povratnik u startnih 11, Nebojša Kosović, ističe da nije izgubljeno mnogo toga.

"Start sezone je zadovoljavajući na evropskoj sceni, jedino nas boli taj poraz na početku domaćeg prvenstva, kada smo izgubili od Radnika u Surdulici. U Ligi Evrope smo na tri utakmice zabeležili tri pobede bez primljenog gola i źelimo tako da nastavimo u Litvaniji - da prođemo Trakai i nađemo se u sledećem kolu", kaže Kosović dan pred polazak na revanš susret druge runde kvalifikacija.

"Poraz u Surdulici nas 'žulja', ali nam je svakako bio velika opomena. Moramo da stvaramo pozitivnu atmosferu i veru za dalje, jer ono što je prošlo ne možemo da vratimo", dodao je reprezentativac Crne Gore.

Centralni "vezista" je početkom septembra 2017. pokidao prednji ukršteni ligament kolena, igrajući za nacionalni tim.

Vratio se na teren u maju, taman da ponovo oseti teren i intenzitet takmičarskih utakmica, ali bez preteranog pritiska, s obzirom na to da je titula već bila izgubljena.

Ovog leta se dobrim radom na pripremama u Sloveniji ponovo nametnuo Miroslavu Đukiću, a u dva meča nakon poraza od Radnika bio je "starter", što bi trebalo i da ostane, makar u bližoj perspektivi.

"Svi znamo da sam pauzirao sedam meseci i da je reč o teškoj povredi, koja je, hvala bogu, iza mene. Osećam da nisam još 100 odsto kako želim. Svestan sam dobrih stvari, ali i onih koje treba dopuniti i siguran sam da će to biti sve bolje kako budu odmicale utakmice. Tu smo da pomognemo i novajlijama, jer je i njima potrebno vreme da se uigraju".

Kosović je na kraju razgovora za zvanični sajt crno-belih rekao da ima samo dve želje za nastavak sezone.

"Da se nametnem dobrim igrama i samo i jedino da pobeđuje Partizan!".

Revanš susret sa Trakaijem na programu je u četvrtak od 18 časova.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar