Филиповић: Држава је коначно стала иза ватерпола!

Капитен ватерполиста Филип Филиповић рекао је поводом освајања 4. узастопног Европског првенства, да није сигуран да ће нека екипа поновити такав резултат.

Остали спортови 02.08.2018 | 14:30
Филиповић: Држава је коначно стала иза ватерпола!
Филиповић је додао и да је држава сада показала колико јој ватерполо значи.

"Волео бих, али искрено, нисам сигуран да ће неко ово поновити. Бити у друштву ових заиста сјајних момака и саиграча је нешто непоновљиво. Нисам сигуран да ће се оваква генерација и овакво друштво поновити у некој скоријој будућности. Понављам, волео бих, то би било сјајно за наш спорт, не само за ватерполо већ спорт уопште, али заиста мислим да је ово јединствени моменат у којем треба да уживамо сви заједно", рекао је Филиповић за агенцију Бета. 

Селекција Србије је победом над Шпанијом у финалу од 12:10 после бољег извођења петераца освојила четврту узастопну титулу на Европском првенству и поновила успех репрезентације Мађарске стар 80 година. 

"Колико је било тешко освојити медаљу најбоље зна наш стручни штаб, ми смо одрадили наш посао, као и сваки пут до сад. Имали смо срећу да се на крају боримо са Шпанцима за четврту узастопну титулу и мислим да смо више него заслужено освојили ово Европско првенство. Колико сам имао прилике да видим, Шпанци су изузетно задовољни сребрном медаљом, тако да бих упутио велике честитке тој генерацији, за коју мислим да ће много више показати у будућности. Ми смо наставили низ успеха и једноставно показали да смо најбољи. Вратили смо осмех нашим људима, који то сигурно заслужују", рекао је српски ватерполиста. 

Осим титуле шампиона, капитену Србије припало је и признање најбољег играча турнира. 

"Та награда је још један показатељ какве саиграче имам поред себе, њима дугујем највећу захвалност. Они су 99 одсто тог признања и могу само да им кажем велико хвала за све ове године и за све успехе које смо заједно остварили. Ја сам само један од њих који у одређеном тренутку подиже трофеј", рекао је Филиповић. 

Он је такође нагласио да се нада да ће нови успех утицати на то да се услови у српском ватерполу подигну на виши ниво. 

"Мислим да ово може утицати да се ситуација поправи. Данас смо добили јако позитивне вести и велики сам оптимиста. Сматрам да је држава коначно стала иза ватерпола и показала колико јој ватерполо значи и колико рачуна на тај спорт у будућности. Заиста желимо да промовишемо ватерполо баш сада када репрезентација доживљава највеће успехе", закључио је Филиповић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар