"Новаков пад и губитак мотивације, примјер су млађим играчима!"

Ларс Ибел, тренер Филипа Колшрајбера, истакао је да је помно пратио ситуацију око Новака Ђоковића и његовог повратка у врх светског тениса.

Тенис 02.08.2018 | 12:30
"Новаков пад и губитак мотивације, примјер су млађим играчима!"
Српски играч је у последње две године имао доста проблема, али је успео да их преброди и на крају је све крунисао титулом на Вимблдону.

Немачки тренер рекао је да је баш он добар пример за генерације које долазе.

"Видео сам његов интервју у којем је рекао да му мотивација није била на 100% и да му је недостајало такмичарског духа. То је добар пример за млађе играче – чак и највеће звезде, када нису ментално потпуно спремни, не могу да побеђују", рекао је Ибел. 

Иако је знао да ће Ђоковић проиграти кад-тар, није могао да верује на ком нивоу је био на Вимблдону. 

"Прво што сам помислио било је – вау! На тренингу у Риму са Хуаном Мартином дел Потром обојица су играла невероватно добро и знао сам да, ако Новак настави тако, поново ће почети да побеђује". 

Да би дочарао колико је велики подвиг направио Новак, упоредио га је са Станом Вавринком. 

"Можете видети Вавринку који има проблема да победи у било ком мечу. Савладао је Григора Димитрова на Вимблдону, а онда је у следећем колу изгубио од Томаса Фабијана. Постоје мале ствари које праве разлику у мушком тенису. Роџер Федерер је рекао да је играо лоше у Лондону, а опет је имао меч лопту против Кевина Андерсона за 3-0 у сетовима. То су све нијансе", закључио је немачки тренер.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милорад

02.08.2018 10:50

Нема свако гуруа Имаза за тренера.

ОДГОВОРИТЕ