"Novakov pad i gubitak motivacije, primjer su mlađim igračima!"

Lars Ibel, trener Filipa Kolšrajbera, istakao je da je pomno pratio situaciju oko Novaka Đokovića i njegovog povratka u vrh svetskog tenisa.

Tenis 02.08.2018 | 12:30
"Novakov pad i gubitak motivacije, primjer su mlađim igračima!"
Srpski igrač je u poslednje dve godine imao dosta problema, ali je uspeo da ih prebrodi i na kraju je sve krunisao titulom na Vimbldonu.

Nemački trener rekao je da je baš on dobar primer za generacije koje dolaze.

"Video sam njegov intervju u kojem je rekao da mu motivacija nije bila na 100% i da mu je nedostajalo takmičarskog duha. To je dobar primer za mlađe igrače – čak i najveće zvezde, kada nisu mentalno potpuno spremni, ne mogu da pobeđuju", rekao je Ibel. 

Iako je znao da će Đoković proigrati kad-tar, nije mogao da veruje na kom nivou je bio na Vimbldonu. 

"Prvo što sam pomislio bilo je – vau! Na treningu u Rimu sa Huanom Martinom del Potrom obojica su igrala neverovatno dobro i znao sam da, ako Novak nastavi tako, ponovo će početi da pobeđuje". 

Da bi dočarao koliko je veliki podvig napravio Novak, uporedio ga je sa Stanom Vavrinkom. 

"Možete videti Vavrinku koji ima problema da pobedi u bilo kom meču. Savladao je Grigora Dimitrova na Vimbldonu, a onda je u sledećem kolu izgubio od Tomasa Fabijana. Postoje male stvari koje prave razliku u muškom tenisu. Rodžer Federer je rekao da je igrao loše u Londonu, a opet je imao meč loptu protiv Kevina Andersona za 3-0 u setovima. To su sve nijanse", zaključio je nemački trener.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milorad

02.08.2018 10:50

Nema svako gurua Imaza za trenera.

ODGOVORITE