Сада није било гужве – Сергеј стигао у Рим!

Ту је и нова понуда. . .  Српски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић појавио се у уторак у Риму, пошто је закаснио на званичне лекарске прегледе.  Одахнули: СМС се вратио у Рим.  Српски репрезентативац стигао у престоницу Италије, дан након заказаног окупљања Лација.  Спремите се за експлозију: Сергеј је у Риму, а за њим стиже и Челсијева „трансфер бомба"! Челси је паметно сачекао да се интересовања свих осталих клубова значајно охладе, и сада би требало да конкретизује своје.

Фудбал 31.07.2018 | 16:45
Сада није било гужве – Сергеј стигао у Рим!
Његов менаџер Матеја Кежман изјавио је да је везни фудбалер закаснио на прозивку јер је била велика саобраћајна гужва у Београду и није стигао на лет.

"Нема никаквих проблема са клубом. Драго ми је због огромне пажње око Сергеја, али ја заиста имам одличан однос са клубом", рекао је Кежман.

Сергеј се у уторак ујутру појавио у Риму и почео прегледе за нову сезону, а на адресу клуба је стигла нова понуда – овога пута из Челсија. 

Док италијански медији пишу да је тренер Лација Симоне Инзаги љут на српског играча због кашњења, ‘Плавци’ су своје интересе усмерили ка Лацију, пошто су одбили да издвоје велики новац за Руганија и Игуаина из Јувентуса, пошто ће њих двојица вероват пут Милана. 

Иако се у почетку спекулисало о 100 до 150 милиона евра, председник Клаудио Лотито, према писању италијанских медија, спреман је да прихвати понуду од 80.000.000 европских новчаница за Милинковић-Савића.

Сергеј Милинковић-Савић није се појавио у понедељак на заказаном окупљању Лација пред старт нове сезоне, што је изазвало бројне спекулације о томе да ли ће можда напустити клуб.

Он је последњих месеци на мети неколико великих клубова, попут Манчестер јунајтеда, Реал Мадрида, Челсија, који према неким изворима, увелико преговара са Клаудиом Лолитом, власником Лација, о ангажовању српског везисте и то за суму од 110 милиона евра.

Ипак, како је његов менаџер Матеја Кежман рекао италијанским медијима, разлог Сергејевог кашњења није потенцијални трансфер, већ то што је пропустио авион због гужве у саобраћају и најавио је да ће се српски фудбалер прикључити саиграчима 24 сата касније.

Популарни СМС јутрос је и званично стигао у Рим, а бројни навијачи сачекали су га испред клинике, у којој играчи обављају медицинске тестове.

Фанови Лација одмах су га питали да ли остаје у клубу, на шта им је он одговорио: "Наравно да остајем, зар не видите да сам овде?"

Е, сад, до када... то није прецизирао.

Рим поново трепери! Како пишу италијански, али и острвски медији, лондонски Челси ће у наредних неколико сати послати "стравичну" понуду на адесу Лација којом би се осигурао трансфер Сергеја Милинковић Савића.

Кладудио Лотито је наводно још изричит у томе да тражи 150.000.000 евра за свог најбољег играча, мада се помиње да Плавци у овом тренутку неће понудити више од 115.000.000 за српског играча. Помиње се могућност да пут Вечног града крене талентовани Чарли Мусонда, као део трансфера.

Наводно, спортски директор римског клуба Игли Таре такву понуду не би прихватио, али видећемо шта ће се догодити у оном тренутку када се званична сума буде нашла пред очима челника Небескоплавих.

Сергеј Милинковић Савић се данас придружио саиграчима, а колико је жељан игре и тренинга говори и то да је од Симонеа Инзагија тражио дозволу да дође два дана раније на окупљање. Ипак, млади стратег му је поручио да нема никакве потребе за тим.

Навијачи римског клуба су јутрос дочекали свог миљеника поруком: "Остани са нама, водниче!", на шта је Сергеј наводно уз осмех одговорио: "Наравно, видите да сам овде".

Али, о његовом останку ће искључиво одлучивати тржиште. Челси је паметно сачекао да се интересовања свих осталих клубова значајно охладе, и сада би требало да конкретизује своје. Клаудио Лотито је неким претходним потезима јасно показао да је тврд саговорник, али би конкретна понуда из главног града Енглеске сасвим сигурно могла да га одобровољи.

Маурицио Сари је проценио да му је поред Жоржиња и Кантеа потребан играч Сергејових карактеристика, како би се комплетирала тројка на средини тарена према његовој фудбалској филозофији. Челси већ дуже време кубири са тим централним делом терена, у клубу су схватили да им је неопходан озбиљан ремонт у тиму, па би долазак српског везисте могао да представља озбиљан темељ склапања квалитетног тима за дужи временски период.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар