Sada nije bilo gužve – Sergej stigao u Rim!

Tu je i nova ponuda. . .  Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić pojavio se u utorak u Rimu, pošto je zakasnio na zvanične lekarske preglede.  Odahnuli: SMS se vratio u Rim.  Srpski reprezentativac stigao u prestonicu Italije, dan nakon zakazanog okupljanja Lacija.  Spremite se za eksploziju: Sergej je u Rimu, a za njim stiže i Čelsijeva „transfer bomba"! Čelsi je pametno sačekao da se interesovanja svih ostalih klubova značajno ohlade, i sada bi trebalo da konkretizuje svoje.

Fudbal 31.07.2018 | 16:45
Sada nije bilo gužve – Sergej stigao u Rim!
Njegov menadžer Mateja Kežman izjavio je da je vezni fudbaler zakasnio na prozivku jer je bila velika saobraćajna gužva u Beogradu i nije stigao na let.

"Nema nikakvih problema sa klubom. Drago mi je zbog ogromne pažnje oko Sergeja, ali ja zaista imam odličan odnos sa klubom", rekao je Kežman.

Sergej se u utorak ujutru pojavio u Rimu i počeo preglede za novu sezonu, a na adresu kluba je stigla nova ponuda – ovoga puta iz Čelsija. 

Dok italijanski mediji pišu da je trener Lacija Simone Inzagi ljut na srpskog igrača zbog kašnjenja, ‘Plavci’ su svoje interese usmerili ka Laciju, pošto su odbili da izdvoje veliki novac za Ruganija i Iguaina iz Juventusa, pošto će njih dvojica verovat put Milana. 

Iako se u početku spekulisalo o 100 do 150 miliona evra, predsednik Klaudio Lotito, prema pisanju italijanskih medija, spreman je da prihvati ponudu od 80.000.000 evropskih novčanica za Milinković-Savića.

Sergej Milinković-Savić nije se pojavio u ponedeljak na zakazanom okupljanju Lacija pred start nove sezone, što je izazvalo brojne spekulacije o tome da li će možda napustiti klub.

On je poslednjih meseci na meti nekoliko velikih klubova, poput Mančester junajteda, Real Madrida, Čelsija, koji prema nekim izvorima, uveliko pregovara sa Klaudiom Lolitom, vlasnikom Lacija, o angažovanju srpskog veziste i to za sumu od 110 miliona evra.

Ipak, kako je njegov menadžer Mateja Kežman rekao italijanskim medijima, razlog Sergejevog kašnjenja nije potencijalni transfer, već to što je propustio avion zbog gužve u saobraćaju i najavio je da će se srpski fudbaler priključiti saigračima 24 sata kasnije.

Popularni SMS jutros je i zvanično stigao u Rim, a brojni navijači sačekali su ga ispred klinike, u kojoj igrači obavljaju medicinske testove.

Fanovi Lacija odmah su ga pitali da li ostaje u klubu, na šta im je on odgovorio: "Naravno da ostajem, zar ne vidite da sam ovde?"

E, sad, do kada... to nije precizirao.

Rim ponovo treperi! Kako pišu italijanski, ali i ostrvski mediji, londonski Čelsi će u narednih nekoliko sati poslati "stravičnu" ponudu na adesu Lacija kojom bi se osigurao transfer Sergeja Milinković Savića.

Kladudio Lotito je navodno još izričit u tome da traži 150.000.000 evra za svog najboljeg igrača, mada se pominje da Plavci u ovom trenutku neće ponuditi više od 115.000.000 za srpskog igrača. Pominje se mogućnost da put Večnog grada krene talentovani Čarli Musonda, kao deo transfera.

Navodno, sportski direktor rimskog kluba Igli Tare takvu ponudu ne bi prihvatio, ali videćemo šta će se dogoditi u onom trenutku kada se zvanična suma bude našla pred očima čelnika Nebeskoplavih.

Sergej Milinković Savić se danas pridružio saigračima, a koliko je željan igre i treninga govori i to da je od Simonea Inzagija tražio dozvolu da dođe dva dana ranije na okupljanje. Ipak, mladi strateg mu je poručio da nema nikakve potrebe za tim.

Navijači rimskog kluba su jutros dočekali svog miljenika porukom: "Ostani sa nama, vodniče!", na šta je Sergej navodno uz osmeh odgovorio: "Naravno, vidite da sam ovde".

Ali, o njegovom ostanku će isključivo odlučivati tržište. Čelsi je pametno sačekao da se interesovanja svih ostalih klubova značajno ohlade, i sada bi trebalo da konkretizuje svoje. Klaudio Lotito je nekim prethodnim potezima jasno pokazao da je tvrd sagovornik, ali bi konkretna ponuda iz glavnog grada Engleske sasvim sigurno mogla da ga odobrovolji.

Mauricio Sari je procenio da mu je pored Žoržinja i Kantea potreban igrač Sergejovih karakteristika, kako bi se kompletirala trojka na sredini tarena prema njegovoj fudbalskoj filozofiji. Čelsi već duže vreme kubiri sa tim centralnim delom terena, u klubu su shvatili da im je neophodan ozbiljan remont u timu, pa bi dolazak srpskog veziste mogao da predstavlja ozbiljan temelj sklapanja kvalitetnog tima za duži vremenski period.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar