Рајски одмор

Света Луција се сматра једним од најлепших острва Кариба, са пуним правом…

Путовања 31.07.2018 | 10:26
Рајски одмор
Са својим белим пешчаним плажама, топлим данима и луксузним животним стилом, није ни чудо што је прошле године ово острво привукло више од милион посетилаца. Ипак, Света Луција и њени алл-инцлусиве хотели понекада могу да засене другу понуду овог острва, попут предивних пејзажа и великог броја атракција. Штета је што се она сматра острвом хотела, када је заправо много више од тога. 

На сву срећу, све више људи који посећују ову дестинацију препознају сав њен шарм, посебно због чињенице да је сада лакше него икада створити животне услове овде. Лепота Свете Луције често је потцењена због великог броја одмаралишта, али то не би смео да буде случај. Беспрекорне беле плаже ове дестинације честа су локација за одмор како локалног становништва, тако и туриста, али лепота овог острва може се искусити на много више начина. Планине Питонсу један од њих, јер са својим врховима Грос и Петит Питон стварају идеалне прилике за уживање авантуриста, а свима који се попну до њих дају шансу да уживају у невероватном погледу на град, заједно са миљама прашуме и кристално чистим плавим морем, докле год да вам поглед сеже.

 Чак 77% овог острва попуњено је прашумом, што је знатно више у односу на његове карипске комшије, тако да вам се могућности истраживања дивљине саме по себи намећу. Тет Паул је природна стаза, близу подножја Грос Питона, нуди вам брзу и лагану шетњу са величанственим погледом на оближња острва Мартиник и Сен Винсент. 

Ако желите нешто изазовније, можете ићи даље према југу и истраживати шумски резерват Едмунт . Ово место својим посетиоцима даје прилику да из прве руке виде чак 186 врста птица, попут ретког папагаја, у природи са водопадима и рустичним воћњацима у позадини. Ту су и стазе за бициклисте, попут Ансе Мамин, која се протеже иза остатака плантаже шећера. Наравно, како је ово острво, прилике за рониоце су бројне, а најхрабрији од њих могу заронити до олупине брода Леслеен М и наћи се лицем у лице са хоботницама и раковима. 

Није само природна лепота оно што туристи могу искусити док су на овом острву, већ им се пружају бројне друге опције. На пример, могу посетити имање Боуцан ин Работ, где се налази плантажа британских чоколатијера Хотел Цхоцолат. Ова плантажа такође садржи хотел и ресторан, тако да се можете почастити бројним посластицама, а можете прошетати и кроз редове какаоа, убрати га и потом претворити у своју чоколаду.

 Најбоље журке и ноћни живот овде се одржавају у рибарском селу Грос Ислет, где се увек организује забава на улицама петком увече. Ако посетите ту јединствену фешту, имаћете прилике да пробате гриловану рибу и пилетину, чувени рум и пиво, као и да уживате у тоновима карипске музике. Овде се такође налази и Треасуре Баy Цасино, као и изобиље веома интересантних барова. 

Са својим предивним пејзажима, приликама за забаву и уживање, Света Луција је једно од карипских острва које вам нуди незаборавни одмор, због ког ћете сигурно пожелети да се преселите, пише "ЛуxЛифе".

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар