Новак Ђоковић опет тренира код Имаза!

Победник Вимблдона на радном одмору у Шпанији. . .  Ђоковић тренира на академији Пепеа Имаса! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић тренира на академији Пепеа Имаса и припрема се за Мастерсе у Торонту и Синсинатију.

Тенис 02.08.2018 | 11:30
Новак Ђоковић опет тренира код Имаза!
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић опет тренира у Академији Пепеа Имаза, пишу Вечерње новости. Прошле недеље су се појавиле информације како је Маријан Вајда наводно отерао овог лајфкоуча из тима, али Шпанац никада званично није ни био део стручног штаба да би први тренер могао да га удаљи.

Човек који промовише љубав и мир очигледно је још увек у животу српског тенисера, који ће и даље посећивати Марбељу, где живи и ради његов брат Марко. Ђоковићи су породично дошли на југ Шпаније на активан одмор, а Србин користи терене на Академији "Пуенте Романо" да тренира са братом и диже форму за други део сезоне.

Подсетимо, Вајда је у недавном интервјуу за словачки лист Деник шпорт објаснио да је желео да умањи утицај Имазове филозофије на Новакову игру. Није изричито рекао да је отерао Пепеа, нити да се он више неће појављивати у боксу. Сасвим је могуће да Шпанац и Марко опет сврате на неки турнир (поготово на оне у Европи), али то не значи да се Имаз "вратио у тим", јер никад није ни био део њега. Нити би то могло да створи проблеме са Словаком.

Вајда је добро упознат с чињеницом да Ђоковићи воле да долазе у Марбељу, а и сам је често био на тој академији. Пимарни циљ Словака је био да Новака врати озбиљном тренингу и смањи утицај будизма и холистичког приступа животу на његов тенис, у чему је успео.

"Кад је на другој страни мреже озбиљан противник, не треба да размишља о Буди. Вратили смо рибу у његову исхрану", открио је недавно Словак.

Ђоковић је у оквиру припрема за те турнире отпутовао у Марбељу где је виђен како тренира, а потом је потврђено оно што су навијачи наслутили видевши фотографије на друштвеним мрежама.

Имас, за којег је тренер Марјан Вајда инсистирао да будео одстрањен из екипе, има академију у шпанском летовалишту где живи и ради Новаков брат Марко.

"Тако је, ја сам захтевао да заврши са њим, али то није био мој главни услов. Морао сам Новака да видим лично, као и да успоставим тачан план и програм за нередне месеце. У Барселони смо се око свега договорили, и тада је одлучено да у његовој околини не би требало да буде толико људи колико је било. Хтео сам да тенис тренира, а не да филозофира о њему. Он је тенисер и то мора да му буде приоритет", рекао је Вајда пре неколико дана. 

Словак је тренутно у Шпанији са Новаком, а ту су још и остали чланови тима – кондициони тренер Гебхарт Фил Грич и физиотерапеут Улисес Бадио који без проблема спроводе редовне припреме за предстојеће турнире. 

Ђоковић прошле године није учествовао у Торонту и евентуалним добрим пласманом на крају могао би знатно да поправи позицију на АТП листи. Србин тренутно заузима десету позицију на АТП листи. 

Жреб за Роџерс куп на програму је у петак, а игра се од 6. до 12. августа.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Оцигледно

02.08.2018 09:47

Да су након Вимблдона Неки брзо реаговали и опет одлуцили да укљуце фактор Имаз, а то знаци да це опет поцети порази у првим колима турнира, одсутност мислима са терена итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

02.08.2018 09:57

Вајда, сурово реалан професионалац. Лијепо је поентирао: Хтио сам да игра тенис, а не да филозофира о њему! :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

02.08.2018 10:32

Једва га наговорио да у јеловник врати рибу, и одма се виде резултати, Још кад би вратио јела са роштиља, гдје би му био крај. Буде ли слушао овог шарлатана Илмаза непише му се добро.

ОДГОВОРИТЕ