Novak Đoković opet trenira kod Imaza!

Pobednik Vimbldona na radnom odmoru u Španiji. . .  Đoković trenira na akademiji Pepea Imasa! Najbolji srpski teniser Novak Đoković trenira na akademiji Pepea Imasa i priprema se za Masterse u Torontu i Sinsinatiju.

Tenis 02.08.2018 | 11:30
Novak Đoković opet trenira kod Imaza!
Najbolji srpski teniser Novak Đoković opet trenira u Akademiji Pepea Imaza, pišu Večernje novosti. Prošle nedelje su se pojavile informacije kako je Marijan Vajda navodno oterao ovog lajfkouča iz tima, ali Španac nikada zvanično nije ni bio deo stručnog štaba da bi prvi trener mogao da ga udalji.

Čovek koji promoviše ljubav i mir očigledno je još uvek u životu srpskog tenisera, koji će i dalje posećivati Marbelju, gde živi i radi njegov brat Marko. Đokovići su porodično došli na jug Španije na aktivan odmor, a Srbin koristi terene na Akademiji "Puente Romano" da trenira sa bratom i diže formu za drugi deo sezone.

Podsetimo, Vajda je u nedavnom intervjuu za slovački list Denik šport objasnio da je želeo da umanji uticaj Imazove filozofije na Novakovu igru. Nije izričito rekao da je oterao Pepea, niti da se on više neće pojavljivati u boksu. Sasvim je moguće da Španac i Marko opet svrate na neki turnir (pogotovo na one u Evropi), ali to ne znači da se Imaz "vratio u tim", jer nikad nije ni bio deo njega. Niti bi to moglo da stvori probleme sa Slovakom.

Vajda je dobro upoznat s činjenicom da Đokovići vole da dolaze u Marbelju, a i sam je često bio na toj akademiji. Pimarni cilj Slovaka je bio da Novaka vrati ozbiljnom treningu i smanji uticaj budizma i holističkog pristupa životu na njegov tenis, u čemu je uspeo.

"Kad je na drugoj strani mreže ozbiljan protivnik, ne treba da razmišlja o Budi. Vratili smo ribu u njegovu ishranu", otkrio je nedavno Slovak.

Đoković je u okviru priprema za te turnire otputovao u Marbelju gde je viđen kako trenira, a potom je potvrđeno ono što su navijači naslutili videvši fotografije na društvenim mrežama.

Imas, za kojeg je trener Marjan Vajda insistirao da budeo odstranjen iz ekipe, ima akademiju u španskom letovalištu gde živi i radi Novakov brat Marko.

"Tako je, ja sam zahtevao da završi sa njim, ali to nije bio moj glavni uslov. Morao sam Novaka da vidim lično, kao i da uspostavim tačan plan i program za neredne mesece. U Barseloni smo se oko svega dogovorili, i tada je odlučeno da u njegovoj okolini ne bi trebalo da bude toliko ljudi koliko je bilo. Hteo sam da tenis trenira, a ne da filozofira o njemu. On je teniser i to mora da mu bude prioritet", rekao je Vajda pre nekoliko dana. 

Slovak je trenutno u Španiji sa Novakom, a tu su još i ostali članovi tima – kondicioni trener Gebhart Fil Grič i fizioterapeut Ulises Badio koji bez problema sprovode redovne pripreme za predstojeće turnire. 

Đoković prošle godine nije učestvovao u Torontu i eventualnim dobrim plasmanom na kraju mogao bi znatno da popravi poziciju na ATP listi. Srbin trenutno zauzima desetu poziciju na ATP listi. 

Žreb za Rodžers kup na programu je u petak, a igra se od 6. do 12. avgusta.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ocigledno

02.08.2018 09:47

Da su nakon Vimbldona Neki brzo reagovali i opet odlucili da ukljuce faktor Imaz, a to znaci da ce opet poceti porazi u prvim kolima turnira, odsutnost mislima sa terena itd.

ODGOVORITE
Name

Boxon

02.08.2018 09:57

Vajda, surovo realan profesionalac. Lijepo je poentirao: Htio sam da igra tenis, a ne da filozofira o njemu! :)

ODGOVORITE
Name

Nenad

02.08.2018 10:32

Jedva ga nagovorio da u jelovnik vrati ribu, i odma se vide rezultati, Još kad bi vratio jela sa roštilja, gdje bi mu bio kraj. Bude li slušao ovog šarlatana Ilmaza nepiše mu se dobro.

ODGOVORITE