Ђоковић у Торонту и Синсинатију гради форму за УС опен!

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, играће на предстојећој америчкој турнеји на Мастерсима у Торонту и Синсинатију, и Гренд слему УС опену.

Тенис 01.08.2018 | 23:15
Ђоковић у Торонту и Синсинатију гради форму за УС опен!
После освајање 13. Гренд слем титуле, а четврте на Вимблдону, Новак се враћа игрању у Канади, потврђено је на званичном сајту некада најбољег играча света.

Ђоковић прошле године није учествовао у Торонту и евентуалним добрим пласманом на крају могао би знатно да поправи позицију на АТП листи (тренутно је десети).

Жреб за 'Роџерс куп' на програму је у петак, а игра се од 6. до 12. августа. 

После тога за Ђоковића следи турнир који до сада никада није освајао – Синсинати. Нема сумње да ће српски тенисер бити веома мотивисан, пошто је права реткост да међу 30 освојених Мастерса нема овај из Синсинатија. 

Званично име турнира је "Wестерн & Соутхерн Опен" и он ће се одржати од 13. до 19. августа. 

Новак Ђоковић је прошле недеље пријавио наступ на "Роџерс купу" у Торонту, а сада је извесно да ће се пре УС опена опробати и на мастерсу у Синсинатију.

То је посебно занимљива одлука јер је реч о једином турниру мастерс серије на коме никада није тријумфовао, иако је четири пута играо финале.

Његов некадашњи тренер Никола Пилић је после освајања Вимблдона, пре две недеље, изјавио да би Ђоковић требало да буде опрезан и да зарад што квалитетније припреме за УС опен пропусти Синсинати.

Пре Синсинатија ће Ноле покушати да пети пут тријумфује на мастерсу који се наизменично одржава у Торонту и Монтреалу. На "Роџерс купу" је до сада био најбољи 2007, 2011, 2012. и 2016. године.

С обзиром на то да прошле године није учествовао ни на једном од поменута три такмичења, тренутно десетопласирани Ђоковић ће имати шансу да освоји велики број поена и врати се у врх АТП листе.

После тога следи недељу дана "одмора" и припрема за последњи Гренд слем у сезони – УС опен. Ово ће бити Новаково 13. учешће у 'Великој јабуци' и до сада је титуле освајао 2011. и 2015. године, док је прошле године због повреде лакта пропустио такмичење.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар