Đoković u Torontu i Sinsinatiju gradi formu za US open!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, igraće na predstojećoj američkoj turneji na Mastersima u Torontu i Sinsinatiju, i Grend slemu US openu.

Tenis 01.08.2018 | 23:15
Đoković u Torontu i Sinsinatiju gradi formu za US open!
Posle osvajanje 13. Grend slem titule, a četvrte na Vimbldonu, Novak se vraća igranju u Kanadi, potvrđeno je na zvaničnom sajtu nekada najboljeg igrača sveta.

Đoković prošle godine nije učestvovao u Torontu i eventualnim dobrim plasmanom na kraju mogao bi znatno da popravi poziciju na ATP listi (trenutno je deseti).

Žreb za 'Rodžers kup' na programu je u petak, a igra se od 6. do 12. avgusta. 

Posle toga za Đokovića sledi turnir koji do sada nikada nije osvajao – Sinsinati. Nema sumnje da će srpski teniser biti veoma motivisan, pošto je prava retkost da među 30 osvojenih Mastersa nema ovaj iz Sinsinatija. 

Zvanično ime turnira je "Western & Southern Open" i on će se održati od 13. do 19. avgusta. 

Novak Đoković je prošle nedelje prijavio nastup na "Rodžers kupu" u Torontu, a sada je izvesno da će se pre US opena oprobati i na mastersu u Sinsinatiju.

To je posebno zanimljiva odluka jer je reč o jedinom turniru masters serije na kome nikada nije trijumfovao, iako je četiri puta igrao finale.

Njegov nekadašnji trener Nikola Pilić je posle osvajanja Vimbldona, pre dve nedelje, izjavio da bi Đoković trebalo da bude oprezan i da zarad što kvalitetnije pripreme za US open propusti Sinsinati.

Pre Sinsinatija će Nole pokušati da peti put trijumfuje na mastersu koji se naizmenično održava u Torontu i Montrealu. Na "Rodžers kupu" je do sada bio najbolji 2007, 2011, 2012. i 2016. godine.

S obzirom na to da prošle godine nije učestvovao ni na jednom od pomenuta tri takmičenja, trenutno desetoplasirani Đoković će imati šansu da osvoji veliki broj poena i vrati se u vrh ATP liste.

Posle toga sledi nedelju dana "odmora" i priprema za poslednji Grend slem u sezoni – US open. Ovo će biti Novakovo 13. učešće u 'Velikoj jabuci' i do sada je titule osvajao 2011. i 2015. godine, dok je prošle godine zbog povrede lakta propustio takmičenje.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar