Леброн Џејмс - велики играч, али још већи човјек!

Леброн Џејмс, најбољи кошаркаш данашњице, показао је још једном колико је велики човек, пошто је у његовом родном Акрону отворио "И промисе" школу.

Кошарка 02.08.2018 | 08:30
Леброн Џејмс - велики играч, али још већи човјек!
Школу ће бесплатно похађати 240 ђака који немају финансијских могућности да се школују.

Добро је познато да је Џејмс одрастао у веома тешком окружењу, да је као тинејџер једно време спавао у колима и да је прошао кроз много ствари у детињству.

Баш због тога је са својом фондацијом кренуо у изградњу школе, коју је назвао 'И промисе', ондосно 'Обећао сам'. Џејмс је овај дан назвао као најважнији тренутак у његовом животу. 

Школа ће примити 240 студената, 120 ученика трећег разреда (8-9 година) и 120 ученика четвртог разреда (9-10 година). Школска година трајаће од 30. јула до 17. маја. 

"Знам те малишане, буквално више него што они сами себе познају. Ходао сам истим тим улицама, возио исте бицикле које они возе... Прошао сам кроз све, добре, али и лоше недаће. Кроз све што пролазе – додири с дрогом, насиљем, оружјем – као деца, све знам... Сада сам у позицији да има ресурсе, финансијску могућност, људе и град иза себе, зашто им не помоћи?", рекао је Џејмс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар