Реал узео новог Луку Дончића!

Има 15 година, 207 цм и отац му је наш бивши репрезентативац Душан Вукчевић. . .  Тристан Вукчевић потписао за мадридски клуб.

Кошарка 01.08.2018 | 22:15
Реал узео новог Луку Дончића!
Тек што је Лука Дончић дигао сидро и отишао у Далас, у Реалу најављују његовог наследника. С тим да ћемо овог морати мало да сачекамо, али ћемо пратити са нестрпљењем, јер је у питању Тристан Вукчевић, син некадашњег репрезентативца Србије и Црне Горе Душана Вукчевића.

Млађима да објаснимо, старије да подсетимо, реч је о играчу који је професионалну каријеру почео у Црвеној звезди, али се у потпуности афирмисао у Грчкој, па је четири године провео у Олимпијакосу, а касније играо и за Реал, Сијену, Олимпију, Виртус… Био је члан репрезентације СЦГ на Евробаскету у Шведској када је тадашњи селектор Душко Вујошевић морао да се избори са великим бројем отказа наших најбољих играча уз то време.

Како било, сада је ред на Душановог сина. Тристан Вукчевић има 15 година и 207 центиметара, игра на позицији четворке, а кошаркашку школу прошао је у Олимпијаксу. Ипак, одлучио се да каријеру настави у реалу, коме се очигледно осладила да узима највеће европске таленте – пре свега оне са Балкана – и у својој академији обави завршну глазуту пре но што их пошаље на сениорски ниво.

Са Дончићем је то био пун погодак, сада је ред да проба Тристан Вукчевић. Реал ће Олимпијакосу морати да плати обештећење, јавља грчки Ливе Спорт, који је први објавио информацију.

Иначе, за Тристана Вукчевића мадридска Марка каже да га одликује мирна рука, да за своју висину има одличан шут са дистанце и да поседује природан дар у дефанзиви. С тим да тек треба физички да се развије.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар