Real uzeo novog Luku Dončića!

Ima 15 godina, 207 cm i otac mu je naš bivši reprezentativac Dušan Vukčević. . .  Tristan Vukčević potpisao za madridski klub.

Košarka 01.08.2018 | 22:15
Real uzeo novog Luku Dončića!
Tek što je Luka Dončić digao sidro i otišao u Dalas, u Realu najavljuju njegovog naslednika. S tim da ćemo ovog morati malo da sačekamo, ali ćemo pratiti sa nestrpljenjem, jer je u pitanju Tristan Vukčević, sin nekadašnjeg reprezentativca Srbije i Crne Gore Dušana Vukčevića.

Mlađima da objasnimo, starije da podsetimo, reč je o igraču koji je profesionalnu karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, ali se u potpunosti afirmisao u Grčkoj, pa je četiri godine proveo u Olimpijakosu, a kasnije igrao i za Real, Sijenu, Olimpiju, Virtus… Bio je član reprezentacije SCG na Evrobasketu u Švedskoj kada je tadašnji selektor Duško Vujošević morao da se izbori sa velikim brojem otkaza naših najboljih igrača uz to vreme.

Kako bilo, sada je red na Dušanovog sina. Tristan Vukčević ima 15 godina i 207 centimetara, igra na poziciji četvorke, a košarkašku školu prošao je u Olimpijaksu. Ipak, odlučio se da karijeru nastavi u realu, kome se očigledno osladila da uzima najveće evropske talente – pre svega one sa Balkana – i u svojoj akademiji obavi završnu glazutu pre no što ih pošalje na seniorski nivo.

Sa Dončićem je to bio pun pogodak, sada je red da proba Tristan Vukčević. Real će Olimpijakosu morati da plati obeštećenje, javlja grčki Live Sport, koji je prvi objavio informaciju.

Inače, za Tristana Vukčevića madridska Marka kaže da ga odlikuje mirna ruka, da za svoju visinu ima odličan šut sa distance i da poseduje prirodan dar u defanzivi. S tim da tek treba fizički da se razvije.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar