Максимовић умјесто Бонућија у Милану?!

Једна од три опције, зависи и од Игуаина. . .  Росонери траже штопера, а у игри је и Србин!

Фудбал 01.08.2018 | 22:30
Максимовић умјесто Бонућија у Милану?!
Никола Максимовић је добио шансу да да оживи каријеру у Наполију после повратка са позајмице из московског Спартака, али је притање да ли ће је прихватити и да ли би зов Милана могао да га по други пут одведе са Сан Паола.

Српски штопер је један од Милановох опција за појачавање дефанзивне линије. Одлазак Леонарда Бонућијаиз Милан у Јувентус је све ближи из дана у дан. Иако су Росонери као услов свих услова поставили да у замени добију Матију Калдару, изгледа ће пристати и на другу опцију јер је Челси ближи куповини талентованог Италијана.

Милану иде у прилог да се реши Бонућијеве високе плате, али му је исто тако неопходна и замена у срцу одрбане. Калдара је био прва опција, али је Челси дао бољу понуду играчу и Јувентусу. Сада је Милан у проблемима како да замени Бонућија на терену.

Нови директор Леонардо је дошао на идеју да активира идеју од Родригу Кају. У последњих неколико прелазних рокова се штопер Сао Паула помиње као жеља Милана и бројних европских клубова, али никако да дође у Европу. Леонардо је до танчина упознат у бразилско тржиште, имао и добре односе са Сао Паулом и могао би да прогура идеју о позајмици Каја и каснијем откупу уговора за 15.000.000 евра.

Ако не дође Кајо, Милан се окреће Симону Кјеру из Севиље и Николи Максимовићу из Наполија. Кјер је и прошлог лета био жеља, а последњих дана преговара и са Марсељом. Максимовић је ту најновија идеја.

После не баш успешне полусезоне на позајмици у московском Спартаку, Максимовић се вратио у Наполи и постао једна од опција на које нови тренер Карло Анчелоти рачуна. Кулибали је зацементиран као стартни штопер, ветеран Албиол је вероватно други, али би Максимовић могао да буде трећи Анчелотијев избор јер га је задовољио на припремама. Због тога је Анчелоти одлучио да прода Кирикеша или Тонелија јер му петорица штопера нису потребна. Али са интересовањем Милана за Максимовића, планови би могли да се промене.

Наравно, преуслов за све то је да Бонући напусти Милан и врати се у Јувентус. Пошто је трампа за Калдарупо свему судећи пропала, сада се ради на другој идеји. Јуве нуди Милану Игуаина у замену за Бонућија, али и додатних 20.000.000 евра. Росонери би то можда и прихватили ако Игуаин пристане на смањење плате са актуелних 7.5000.000 евра по сезони.

Све зависи од Пипите...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар