Maksimović umjesto Bonućija u Milanu?!

Jedna od tri opcije, zavisi i od Iguaina. . .  Rosoneri traže štopera, a u igri je i Srbin!

Fudbal 01.08.2018 | 22:30
Maksimović umjesto Bonućija u Milanu?!
Nikola Maksimović je dobio šansu da da oživi karijeru u Napoliju posle povratka sa pozajmice iz moskovskog Spartaka, ali je pritanje da li će je prihvatiti i da li bi zov Milana mogao da ga po drugi put odvede sa San Paola.

Srpski štoper je jedan od Milanovoh opcija za pojačavanje defanzivne linije. Odlazak Leonarda Bonućijaiz Milan u Juventus je sve bliži iz dana u dan. Iako su Rosoneri kao uslov svih uslova postavili da u zameni dobiju Matiju Kaldaru, izgleda će pristati i na drugu opciju jer je Čelsi bliži kupovini talentovanog Italijana.

Milanu ide u prilog da se reši Bonućijeve visoke plate, ali mu je isto tako neophodna i zamena u srcu odrbane. Kaldara je bio prva opcija, ali je Čelsi dao bolju ponudu igraču i Juventusu. Sada je Milan u problemima kako da zameni Bonućija na terenu.

Novi direktor Leonardo je došao na ideju da aktivira ideju od Rodrigu Kaju. U poslednjih nekoliko prelaznih rokova se štoper Sao Paula pominje kao želja Milana i brojnih evropskih klubova, ali nikako da dođe u Evropu. Leonardo je do tančina upoznat u brazilsko tržište, imao i dobre odnose sa Sao Paulom i mogao bi da progura ideju o pozajmici Kaja i kasnijem otkupu ugovora za 15.000.000 evra.

Ako ne dođe Kajo, Milan se okreće Simonu Kjeru iz Sevilje i Nikoli Maksimoviću iz Napolija. Kjer je i prošlog leta bio želja, a poslednjih dana pregovara i sa Marseljom. Maksimović je tu najnovija ideja.

Posle ne baš uspešne polusezone na pozajmici u moskovskom Spartaku, Maksimović se vratio u Napoli i postao jedna od opcija na koje novi trener Karlo Ančeloti računa. Kulibali je zacementiran kao startni štoper, veteran Albiol je verovatno drugi, ali bi Maksimović mogao da bude treći Ančelotijev izbor jer ga je zadovoljio na pripremama. Zbog toga je Ančeloti odlučio da proda Kirikeša ili Tonelija jer mu petorica štopera nisu potrebna. Ali sa interesovanjem Milana za Maksimovića, planovi bi mogli da se promene.

Naravno, preuslov za sve to je da Bonući napusti Milan i vrati se u Juventus. Pošto je trampa za Kaldarupo svemu sudeći propala, sada se radi na drugoj ideji. Juve nudi Milanu Iguaina u zamenu za Bonućija, ali i dodatnih 20.000.000 evra. Rosoneri bi to možda i prihvatili ako Iguain pristane na smanjenje plate sa aktuelnih 7.5000.000 evra po sezoni.

Sve zavisi od Pipite...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar