Ериксон под старе дане у Африци?!

Некада један од најтраженијих светских тренера налази се на корак од клупе репрезентације Камеруна.

Фудбал 31.07.2018 | 08:45
Ериксон под старе дане у Африци?!
Фудбалски савез Камеруна потврдио је да је у главном граду те земље, Јаундеу, угостио Свена Горана Ериксона и преговарао са њим о преузимању националне селекције.

Камерунци су пролетос расписали конкурс за новог селектора, на који се јавило чак 77 тренера, између осталих и Рајмон Доменек, Лотар Матеус, Џон Тошак, Карлос Кеирош, Луиђи Де Канио, Вили Сањол, Марко Симоне...

Према свему судећи, посао ће добити 70-годишњи Ериксон, мада је у званичном саопштењу најављено да ће одлука пасти тек за неколико дана и да ће бити размотрене још неке опције.

Швеђанин је радио у Африци само једном - када га је Обала Слоноваче унајмила неколико месеци пре Мундијала у Јужној Африци 2010, да припреми и води екипу на том такмичењу.

Пре тога је био селектор Мексика и Енглеске, а у најбољем периоду своје тренерске каријере водио је Манчестер сити, Лацио (освојио Серију А, два Купа Италије, Куп победника купова и Суперкуп Европе), Сампдорију, Бенфику (финалиста Купа шампиона), Фиорентину, Рому и Гетеборг (освојио Куп УЕФА).

Последњих годину дана је без ангажмана, након што је од 2013. до 2017. био стратег кинеских тимова Гвангџоу Р и Ф, Шангај СИПГ и Шенжен.

Камерун је под вођством Белгијанца Хуга Броса освојио Куп Африке 2017. године, али је подбацио у квалификацијама за Светско првенство у Русији, остваривши само једну победу из шест утакмица завршне фазе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар