Erikson pod stare dane u Africi?!

Nekada jedan od najtraženijih svetskih trenera nalazi se na korak od klupe reprezentacije Kameruna.

Fudbal 31.07.2018 | 08:45
Erikson pod stare dane u Africi?!
Fudbalski savez Kameruna potvrdio je da je u glavnom gradu te zemlje, Jaundeu, ugostio Svena Gorana Eriksona i pregovarao sa njim o preuzimanju nacionalne selekcije.

Kamerunci su proletos raspisali konkurs za novog selektora, na koji se javilo čak 77 trenera, između ostalih i Rajmon Domenek, Lotar Mateus, Džon Tošak, Karlos Keiroš, Luiđi De Kanio, Vili Sanjol, Marko Simone...

Prema svemu sudeći, posao će dobiti 70-godišnji Erikson, mada je u zvaničnom saopštenju najavljeno da će odluka pasti tek za nekoliko dana i da će biti razmotrene još neke opcije.

Šveđanin je radio u Africi samo jednom - kada ga je Obala Slonovače unajmila nekoliko meseci pre Mundijala u Južnoj Africi 2010, da pripremi i vodi ekipu na tom takmičenju.

Pre toga je bio selektor Meksika i Engleske, a u najboljem periodu svoje trenerske karijere vodio je Mančester siti, Lacio (osvojio Seriju A, dva Kupa Italije, Kup pobednika kupova i Superkup Evrope), Sampdoriju, Benfiku (finalista Kupa šampiona), Fiorentinu, Romu i Geteborg (osvojio Kup UEFA).

Poslednjih godinu dana je bez angažmana, nakon što je od 2013. do 2017. bio strateg kineskih timova Gvangdžou R i F, Šangaj SIPG i Šenžen.

Kamerun je pod vođstvom Belgijanca Huga Brosa osvojio Kup Afrike 2017. godine, ali je podbacio u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, ostvarivši samo jednu pobedu iz šest utakmica završne faze.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar